A Visa Europe 2008 november 6-án bejelentette, hogy számos vezető európai bank vesz majd részt a néhány hónappal ezelőtt beharangozott új kártya tesztelésében, amely egy egyszer használatos kódmegoldást kínál.

 

  A Visa Europe 2008 november 6-án bejelentette, hogy számos vezető európai bank vesz majd részt a néhány hónappal ezelőtt beharangozott új kártya tesztelésében, amely egy egyszer használatos kódmegoldást kínál.

 

Négy bank, közte az MBNA, a Bank of America az Egyesült Királyságban, a Cornèr Bank Svájcban, a Cal Izraelben és az IW Bank Olaszországban, kezdi el az új megoldás tesztelését az elkövetkező hónapokban.

Az egyszer használatos kóddal ellátott Visa kártya innovatív megoldást kínál a bankoknak a vásárlók azonosításánál a hitel-, betéti és prepaid kártyákba beépített alfanumerikus kijelző és a 12 gombos billentyűzet segítségével. A könnyen kezelhető kártyához tartozó elemet úgy tervezték, hogy három évig kitartson. A termék az EMUE Technologies vállalattal folytatott közös fejlesztés eredményeként jött létre.

A kártyának köszönhetően a kártyabirtokosokat biztonságos megoldás védi majd internetes vásárlás, telefonos rendelés és online bankolás esetén. Ha a Verified by Visa (VbV) szolgáltatással együtt használja a kártyabirtokos, akkor nem szükséges regisztrálni vagy felhasználói nevekre és jelszavakra emlékezni, hanem egyszerűen csak be kell ütni a PIN kódot a kártyába, amely létrehoz egy egyedi kódot a vásárláshoz vagy a tranzakcióhoz.

A kártya kétféle módon veszi fel a versenyt a csalókkal szemben: egyrészt minden egyes tranzakcióhoz új kód szükséges, így azt senki sem tudja többet felhasználni, másrészt a csalónak birtokolnia kellene a kártyát, és ismernie kellene a személyes PIN kódot ahhoz, hogy visszaélhessen vele. A Visa Europe reméli, hogy az áttörő technológiának köszönhetően az európai vásárlók bátrabban vásárolnak majd az interneten, a tagbankok számára pedig egyedi megoldást nyújt az internetes és telefonos tranzakciók esetén.

Sandra Alzetta, a Visa Europe innovációért, új termékekért és terjesztési csatorna fejlesztésért felelős alelnöke a következőt mondta:"Izgatottan várjuk az új termékkel kapcsolatos visszajelzéseket, és hisszük, hogy ez az új kártya nagyobb biztonságot eredményez majd és növeli a vásárlók biztonságérzetét az internetes vásárlások esetén. Az iparág nagy érdeklődéssel fogadta az új kártyát, és már nagyon várjuk, hogy a tesztelésbe bevont bankokon keresztül lássuk, hogy hosszú távon mennyire lehet hatékony ez a megoldás."

Brendan McKeegan, EMUE Technologies vezérigazgatója elmondta: „Örömmel dolgozunk együtt a Visa Europe-pal a technológia európai tesztelése során. Azzal, hogy a Visát választottuk, úgy gondoljuk, a legjobb lépést tettük meg afelé, hogy felkeltsük az érdeklődést a technológiánk iránt. Örömmel látjuk el az iparágat költséghatékony és megbízható megoldásokkal a vásárlói hitelesítés egyre növekvő piacán."

A tranzakció érvényesítése mindössze három egyszerű lépéből áll:

1) Internetes vásárlás vagy bankolás esetén a vásárló aktiválja a hitelesítés folyamatát azáltal, hogy megnyomja a megfelelő gombot a kártya billentyűzetén

2) A vásárló beüti szokásos PIN kódját a kártyán található billentyűzet segítségével

3) Az egyedi, egyszer használatos kód megjelenik a kártya kijelzőjén, amellyel aztán a vásárló jóváhagyja a tranzakciót

A Visa, az O2 és a G&D új SIM-alapú mobil fizetési megoldást mutat be a 2008-as CARTES kiállításon

A Visa első G&D SIM kártyára telepített mobil alkalmazása A VISA SIM eszköztára, mely alkalmas távoli letiltásra és a fizetési alkalmazás áthelyezése egyik készülékről a másikra

A Visa Europe, a Giesecke & Devrient (G&D) és az O2 bejelentette egy olyan megoldás bemutatását, melynek segítségével a mobil fizetés egy SIM kártyán keresztül valósulna meg. A megoldással egy új Visa SIM eszköztár alkalmazást is tesztelnek, amely illeszkedik a Visa optimális távoli kezelési funkcionalitást biztosító programjába. A technológiát a kedden nyitott CARTES kiállításon mutatják be a Visa 4L018-as, valamint a G&D 4L001-es standján.

Sandra Alzetta a Visa Europe innovációért, új termékekért és terjesztési csatorna fejlesztésért felelős alelnöke, a következőt nyilatkozta a bejelentés kapcsán: „Ez a csúcstechnológia segít megértetni az iparággal, hogy miért van szükség az érintés nélküli mobil fizetés népszerűsítésére. A Visa örül annak, hogy élen jár a SIM kártyás fizetési innováció terén és ez a közös munka is azt bizonyítja, hogy más piaci szereplőkkel együttműködve képesek vagyunk megvalósítani ezeket a szolgáltatásokat."

Az első Visa fizetési alkalmazás a G&D SIM kártyáján az Egyesült Királyságbeli O2-nél

A bemutatóra a Visa fizetési alkalmazását sikeresen telepítették az Egyesült Királyságbeli O2 hálózati szolgáltató SIM kártyájára. A G&D NFC-képes SIM kártyája az újonnan egységesített Single Wire Protocol (egy vezetékes protokoll) rendszert használja a kommunikációhoz, a telefon pedig NFC (Near Field Communication – kis hatótávolságú rádiós átvitel) vezérlővel van felszerelve.

Az NFC egy olyan technológia, amely megkönnyíti a mobil eszközök közti biztonságos kommunikáció létrejöttét. Az NFC segítéségével működik az érintés nélküli fizetés is, amikor a vásárló egyszerűen csak elhúzza kártyáját a leolvasó előtt.

Az elvesztett és ellopott telefonok optimális kezelése

A bemutatóhoz használt SIM eszköztár egyben optimális távolsági kezelést is biztosít. Általában egy felhasználói felület szükséges a SIM kártyán található vagy a készülékbe beépített fizetési alkalmazás kezeléséhez; az új Visa SIM eszköztár segítségével azonban megszűnik ez a függés, így a kibocsátó rendszer közvetlenül a SIM kártyán tárolt fizetési programmal kommunikál. Ennek segítségével ellopott vagy elveszített készülék esetén távolról is letiltható a fizetési funkció az eszközön.

Fizetésre alkalmas SIM kártyák áthelyezése egyik NFC képes készülékből a másikba

Mindemellett a SIM eszköztár segítségével könnyen áthelyezhető a fizetésre alkalmas SIM kártya egy NFC képes mobil eszközből egy másikba. A technológiát SIM kártyán tárolják, ezért a felhasználók, anélkül kicserélhetik telefonjukat, hogy megzavarnák az NFC szolgáltatást és alkalmazást, amennyiben mindkét telefon alkalmas NFC SIM kártya olvasására.

A Visa Europe jelenleg számos fizetési tesztet hajt végre Európa szerte, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Svájcban.

http://www.visaeurope.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük