VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, 2013. október 3-6. Karibi hangulatú pálinkakóstolás lesz a várban
Az őszi pálinkakóstolás a Budai várban kezdődik! A tavaszi, belvárosi rendezvény után ősszel ismét Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg. A nagy sikerre való tekintettel pedig ismét indul a Rézangyal blendelő kurzusa.
Az őszi pálinkakóstolás a Budai várban kezdődik! A tavaszi, belvárosi rendezvény után ősszel ismét Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg. A nagy sikerre való tekintettel pedig ismét indul a Rézangyal blendelő kurzusa.
Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódítják meg, ősszel pedig visszatérnek a megszokott környezetükbe, a Budavári Palotába és annak Hunyadi Udvarába. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja.
Hogy kik a pálinkáfőzdék? Íme:
895 Hunnium + ÁRPÁD és VADÁSZ Pálinka + Art Collection – Rézangyal + Békési Pálinkaház + Brill Pálinkaház + Fruktárium Pálinkaház + Gyulai Pálinka Manufaktúra
Harmatrázó Pálinkaház + Márton és Lányai + Matheus Pálinka + Pálinkashop + Panyolai Pálinkák + Rézangyal + Szemtelen Pálinka + Tarpa Manufaktúra +Tokaj-Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra + Zimek Pálinka Manufaktúra.
A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál.
A blendelő kurzus során a résztvevők négy féle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.
A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül.
A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetben a rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd.
A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani.
A rendezvény nyitva tartása a következőképpen alakul majd:
Október 3., csütörtök: 14-24 óra
október 4., péntek: 14-02 óra
október 5., szombat: 12-02 óra
október 6., vasárnap: 12-22 óra
2013.október 3-6.
VII. Budavári Pálinka-és Kolbászfesztivál
Budavári Palota
Lantai József