2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Voks-generációk: mit miért tesz a magyar fogyasztó, ha választ?

3 perc olvasás
<em><span class="inline inline-left"><a href="/node/36940"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/valasztas_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="64" /></a></span>A Magyar Fogyasztó Platform (MFP) idei első rendezvényén, 2010. február 17-én, két kerekasztal-beszélgetésen és kilenc előadáson, tizennyolc szakember górcső alá veszi a fogyasztót, mint választót. A konferencia helyszínéül a budapesti Magyar Telekom Székház szolgál.</em><br />

valasztas 0.thumbnailA Magyar Fogyasztó Platform (MFP) idei első rendezvényén, 2010. február 17-én, két kerekasztal-beszélgetésen és kilenc előadáson, tizennyolc szakember górcső alá veszi a fogyasztót, mint választót. A konferencia helyszínéül a budapesti Magyar Telekom Székház szolgál.

valasztas 0.thumbnailA Magyar Fogyasztó Platform (MFP) idei első rendezvényén, 2010. február 17-én, két kerekasztal-beszélgetésen és kilenc előadáson, tizennyolc szakember górcső alá veszi a fogyasztót, mint választót. A konferencia helyszínéül a budapesti Magyar Telekom Székház szolgál.

 

  A délelőtti kerekasztal-beszélgetésen Kubatov Gábor (Fidesz, kampányigazgató), Somogyi Zoltán (MDF, kampányfőnök) és Szigetvári Viktor (MSZP, kampányigazgató) fejti ki véleményét kampánystratégiákról és taktikákról (moderátor: Baló György), míg a délutánin egy marketingkommunikációs szakemberekből álló csapat megvizsgálja, hogy kommunikációs szakmai szempontból milyen újdonságokkal szolgált Barack Obama elnöki kampánya.

A kerekasztal-beszélgetések mellett természetesen lesznek előadások is, amelyeken többek között megvizsgálják azokat a tényezőket, amelyek szintetizálása révén a választópolgárok döntést hoznak voksukról, különös figyelmet szentelve a politikai személyiségek iránti rajongás/elutasítás szavazatformáló erejére, továbbá a közélettel szemben kialakult bizalomhiány okára.

Feltárják a magyar fogyasztó preferenciáit a politikai ígéretek piacán, kitérve az elsőszavazók értékrendjére. Kiderül, hogyan lehet fenntartani, aktiválni egy párt körül kialakult és hozzájuk kötődő közösséget, illetve, hogy mi jellemzi ma a politikai nyilvánosságot.

A tavalyi év egyik legnagyobb sztorija kétségtelenül a H1N1 vírus megjelenése és a körülötte kialakuló oltási polémia volt. Vajda Éva oknyomozó újságíró rendhagyó előadásában feltérképezi, hogyan alakult át egy egészségügyi kérdés politikai kérdéssé, s hogyan vált – más közügyekhez hasonlóan – az oltani vagy sem kérdése egyfajta, a kormány elleni bizalmatlansági szavazássá.

A vállalati szférában, valamint az önkormányzatoknál és a közhivatalokban tevékenykedők érdeklődésére számot tartó eseményen Ács Mihály (neo), Baló György (újságíró), Braun Róbert (B&P Braun & Partners Network), Kubatov Gábor (Fidesz, kampányigazgató), Litkai Gergely (Comedy Central), Murányi Marcell (Blikk), Perlaky-Papp József (BKF), Sáfrány Zsuzsanna (neo), Ságvári Bence (ITHAKA), Somogyi Zoltán (MDF, kampányfőnök), Soós Gergely (neo), Sugatagi Gábor (GfK Hungária), Székely Szabolcs (neo), Szigetvári Viktor (MSZP, kampányigazgató), Török Diána (Mediainfo.hu), Vajda Éva (oknyomozó újságíró) és Závecz Tibor (Szonda Ipsos) fejtik ki véleményüket a politika és a közügyek fogyasztóiról.

A nap moderálását Martin József Péter újságíró, a Figyelő egykori főszerkesztője vállalta el.

Az MFP idei első konferenciáján debütál a Magyar Fogyasztó című szaklap új köntöse, valamint a Platform megújult helyszíni megjelenése is.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.