2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

1 milliárd megjelenített internetes hirdetés

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/2723"><img class="image thumbnail" src="/files/images/netezok.thumbnail.jpg" border="0" alt="Internetezõk kor szerinti megoszlása" title="Internetezõk kor szerinti megoszlása" width="100" height="69" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Internetezõk kor szerinti megoszlása</strong></span></span> <p>Közép-Európa egyik legnagyobb célzott online reklámértékesítõje az ETARGET árpilis és május hónapban is több mint 1 milliárd hirdetést jelenített meg partnerportáljain, és ezzel továbbra is az egyik legjelentõsebb szereplõ a célzott  internetes reklám szolgáltatók között! </p><p>

  internetezõk kor szerinti megoszlásaInternetezõk kor szerinti megoszlása

Közép-Európa egyik legnagyobb célzott online reklámértékesítõje az ETARGET árpilis és május hónapban is több mint 1 milliárd hirdetést jelenített meg partnerportáljain, és ezzel továbbra is az egyik legjelentõsebb szereplõ a célzott  internetes reklám szolgáltatók között!

  internetezõk kor szerinti megoszlásaInternetezõk kor szerinti megoszlása

Közép-Európa egyik legnagyobb célzott online reklámértékesítõje az ETARGET árpilis és május hónapban is több mint 1 milliárd hirdetést jelenített meg partnerportáljain, és ezzel továbbra is az egyik legjelentõsebb szereplõ a célzott  internetes reklám szolgáltatók között!

Az online reklámokra fordított kiadások várhatóan már 2008-ban meghaladják a rádiós reklámköltéseket egy nemzetközi tanulmány szerint. Korábban ezt a rohamos növekedést 2009-re várták. A leggyorsabban Közép-Kelet-Európában és a Közel-Keleten bõvül az internetes hirdetések piaca. Az internetes reklámkiadások az idén 28 százalékkal növekszenek, míg az egyéb médiumokban mindössze 3,7 százalékkal – állítják a londoni ZenithOptimedia médiakutató cég szakértõi. Szerintük 2006-2009 között összességében hatszor nagyobb ütemben bõvül majd a reklámkiadás az interneten, mint a hagyományos médiumokban. Ennélfogva 2009-ben az online-költés az összes arányában átlagosan 8,7 százalékot fog kitenni a jelenlegi 5,8 százalék helyett.

Kálmán Tamás, az ETARGET cég magyarországi vezetõje úgy véli, hogy keresõmarketing már nem csak a keresõkben való megjelenítésrõl szól, hanem a kontent megjelenésrõl is (pl.: célzott hirdetések cikkeknél). A jõvõben fõleg ezekre a szolgaltatásokra szeretne a cég összpontosítani, ugyanis a kontent megjelenések száma meghaladja a keresõk használatát.

A gyors bõvülésnek egyik oka, hogy az elmúlt években folyamatosan nõtt az internetezõk aránya. 2003 végén még csak 17 százalék internetezett rendszeresen, tehát három év alatt megduplázódott a használók száma.

A 34 százalékos penetráció ugyanakkor nemzetközi viszonylatban még mindig alacsony: nem csak az USA vagy a skandináv országok kiemelkedõen magas penetrációs szintjéhez képest, hanem az EU 50 százalék feletti átlagához viszonyítva is.

Az internet penetráció az átlagosnál lényegesen magasabb a 15-24 évesek körében: e korcsoport közel kétharmada internetezik. A fõvárosban 48, az 50 ezernél több lakossal rendelkezõ városokban 45 százalék az internet használók aránya. A társadalmi státusz is jelentõsen befolyásolja, hogy valaki internetezik-e vagy sem: az A státuszúak 76, a B státuszúak 44 százaléka használja a világhálót, míg a D és E státusszal rendelkezõk mindössze 6 százaléka internetezik. (Lásd cimgrafikonunkat!)

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.