2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

12 napos pina vagy a 4 éves farok a Facebookon: nesze neked Facebook Legfelsőbb Bíróság?

10 perc olvasás
facebook-supreme-court-by-euroastra-hu-photo-by-reuters

A Facebook bort iszik és vizet prédikál? – kiderül cikkünkből hamarosan.

Arcfelismerés beállítások – olvasom a Facebook profilban, aztán oda van írva idézem: “Ez a beállítás lehetővé teszi a Facebook számára annak felismerését, hogy szerepelsz-e egy fényképen vagy videóban.” Eddig idézném azt ahogyan a Facebook hirdeti a rendszer működését, annak adatvédelemre és személyiségi jogokra végtelenül odafigyelő voltát és jellegét. Az az érzésem támadhaz amikor ezeket a sorokat olvasom, a Facebook a TOP-on van de nagyon. Meg hát már 2019.szeptembere óta szervezik a 42 milliárd forint – igen ennyit különített el Mark erre az un. Facebook Legfelsőbb Bíróság – nevű ötletére, ami mögött csak a Facebook maga ég.

arcfelismerés van, pina felismerés nincs a facebookon
arcfelismerés van, pina felismerés nincs a facebookon ( forrás : facebook . com ügyfél felület )

12 napja virít egy punci a Facebookon és a kutyát nem érdekli? 

Bevallom azt reméltem, megannyi  bejelentés beküldése után, hogy ez a punci meg sem éli a másnapját na jó a harmadnapját. Aztán eltelt egy hét már lassan kettő is, de a pina az virít a Facebookon tovább. Most idézhetnék azokból a sorokból amiket azóta írtak nekem ismerősök, barátok, talán az egyiket ide is teszem:” ez a pina kérdés azért kínos mert létrejött a Facebook Legfelsőbb Bíróság és egy giga összegért giga jó rendszer lehetne építeni. Ahogyan az arcot felismeri, ahogyan pl. a karakter felismerő felismeri szkennelésnél a betűt és korrigál, ennek pont úgy kellene működni. Bármi is az oka ennek, hogy ezt nem teszik, olyan benyomást mutat mint aki támogatja a Fekete web tesztjeit. Lám-lám, ki lehet játszani ebben is a Facebookot.” -írta egy világmárkaként jegyzett szkennelő szoftvert fejlesztő cég munkatársaként.

Létrejött a Facebook Legfelsőbb Bíróság nevű gittegylete? 

Amikor egy GIGA cég ráfekszik arra a gombra mint a süket a csengőre és kínjában  már nem tud ésszel gondolkodni a megalománia közepette és  a pina csak virít és virít az oldalon mint a téren növő gyom nyáridőben.  Írhat ide-meg oda az ember fia és lánya is: a Facebook arcfelismerő rendszere a női nemi szervet nem ismeri fel.

A Google képkereső rendszere felismeri a kutyás csajt fedetlen alsótesttel de a Facebook algoritmusa nem ismeri fel a …hmmm.?

Ennek a témának az érdemi tesztelésére feltöltöttük a Google képkeresőjébe ezt a kutyás-női nemi szerv kompozíciót ( és simán megtalálta) mi több még a forrást is. Azért, hogy szalonképesen bemutassam a témát, feltöltöttem azt a képet amit mi jól kitakartunk és nem látható benne erotikus tartalom sem aztán hopsz és tessék:

pina a facebookon 12 napja - euroastra.hu
pina a facebookon 12 napja – euroastra.hu ( forrás: google kép felismerő és kereső rendszere)

Az egész akkor még abszurdabb ha a hölgyet kivágtam a képből és feltöltöttem a meztelen alsótestét feltárulkozva tartalmazó kutyás képet a Google képkeresőjébe, majd a keresésre klikk és előkerült, honnan származik a kép.  A hölgy elköteleződésének biztos nyomai az erotikus iparág területén.  Ezzel szembe a Facebook folyamatosan és  értelmezhetetlenül, kizár embertársakat mert szerintük hamis a profiljuk, kizár magyar politikust ahogyan ez történt a napokban Nagy István agrárminiszterrel is amit ki is posztolt hivatalos Facebook profiljára:

a facebook letiltotta nagy istván agrárminszter privát profilját -euroastra.hu
a facebook letiltotta nagy istván agrárminiszter privát profilját   ( forrás: facebook: nagy istván 2020. május 10-i posztja )

Értelmezhetetlen és megmagyarázhatatlan a Facebook példa nélküli hibája

A Facebook algoritmusa vagy tudásában alul marad a Google képkereső rendszerének vagy annak ellenére tűnik ostobának, hogy közben nem is az. Figyelemmel arra, hogy a Facebook vagy az Apple fotó rendszere is már simán selfi módba rendezi a képeket ezzel felismerve a személyeket, ez igen erős csúsztatás lenne. Már pedig ha mindent össze vetünk itt kizárólag tudatos, alapos okkal történő hiba áll fenn és ezt,  a kétséget sem ébresztő versenytársak azonos platformjai bizonyítják.

female genitals on facebook - punci a facebookon

Ezeket látva erős kétségem támad, hogy a Facebook mérnökei önszántukból, vezetői utasításra netalán trollkodásból nem végzik jól a munkájukat vagy simán anyagi érdekei a cégnek ezt kívánja: nem látni és nem cselekedni vagy nem észrevenni és nem kézzel is ellenőrizni.

Felnőtt meztelenség és szexuális tevékenység -szól a Facebook Közösségi alapelvek leírása

Amikor ezt a 3. részt írom a témában számos kérdésre is választ tudok adni, úgy mint a Facebook  Közösségi Alapelvek 15. Felnőtt meztelenség és szexuális tevékenységről szóló leírása.

A leírás szerint idézem:  ” Korlátozzuk a meztelenség és a szexuális tevékenységek megjelenítését, mivel közösségünk egyes tagjai érzékenyek az ilyen jellegű tartalomra. Ezenkívül a szexuális jellegű képeket a nem beleegyezésen alapuló vagy kiskorúakat ábrázoló tartalom közzétételének megelőzése érdekében alapértelmezés szerint eltávolítjuk. A szexuális tevékenység megjelenítésének korlátozása digitálisan létrehozott tartalomra is vonatkozik, kivéve ha azt oktatási, humoros vagy ironikus céllal teszik közzé.

facebook tilto ikonMeztelenségre vonatkozó szabályaink az idő előrehaladtával részletesebbek lettek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a meztelenség megosztásának sokféle oka lehet, használhatják például a tiltakozás egy formájaként, felhívhatják vele egy ügyre a figyelmet, vagy szolgálhat oktatási vagy egészségügyi célokat. Ha egyértelmű az ilyen szándék, engedményeket teszünk a tartalomra vonatkozóan. Tiltjuk például a női mellet mellbimbóval együtt megjelenítő képeket, de az olyan képek közzétételét megengedjük, amelyek tiltakozást, csecsemőt szoptató nőt vagy emlőamputáció utáni heget ábrázolnak.” ( forrás: Facebook: https://www.facebook.com/communitystandards/adult_nudity_sexual_activity)

Eljutottunk odáig, ahol egy átlag felhasználó már nagyjából nem is jár, nem is érdekli, el sem olvassa. Annak ellenére, hogy a Facebook minden tekintetében tiltja a 18 éven aluli tartalmakat, miközben tilos a mellbimbó  és a női / férfi nemi szerv mutogatása, miközben ezerrel csúcs cégnek nevezi magát a Facebook, a közben ez a punci kérdés kifogna rajta?

Amikor valaki a közösségi rendszere Legfelsőbb Bíróságát hozza létre 42 milliárd forintnyi USA dollárból miközben egy ilyen alapvetően kapitális hibát a tűpontosan termékre, vásárlóra és bevételre célzó rendszert üzemeltet, az bizony nem hiba. Elhitetheti magával bárki de magam részéről azt mondom ez a torzult értékrendű világunk egyik bődületes hibája. A részleteket nem figyeljük és közben pokolian pofán vágnak bennünket azzal ami az értékünk.

Létrejött a Facebook Legfelsőbb Bíróság de minek is? 

Az embert a gondolkodás képessége emelte ki a világból de láthatóan már elég lusták és lanyhák lettünk észlelni az ilyen giga megtévesztők tetteit. Bármi is az amit ez a Facebook legfelsőbb Bíróság jelenteni tud, azt a magyar képviselője elképzelni sem tudja, talán nem is látja át, hogyan manipulál Mark a világban mindenkit és közben röhög a giga pénzek tetején hiszen, az egész törekvés egyenlőre csupán színháznak sem jó. 6 napja jeleztem feléjük, hogy van egy punci / pina / fedetlen női nemi szerv a Facebookon és egy sor de annyira sem futotta.

Ezzel szemben az EuroNews-on olvashatom, hogy a magyar képviselőjük Sajó András idézem: ” Csak olyan ügyekkel fogunk foglalkozni, amelyeket amúgy a Facebook belső panasz orvoslati rendszere már kezelt. Szóval először oda kell fordulni, és házon belül kell a panaszokat érvényesíteni. Ha valaki nem ért egyet a letiltó határozattal, akkor fordulhat hozzánk.
Sajó András . jogtudós” -szól a tárgyban íródott EuroNews cikk.

Sajó András ezen cikkben szintén elmondta még ,hogy idézem:”A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának volt bírája azt is elmondta: a bizottság teljesen független a Facebook igazgatótanácsától, maga dönthet a tisztújításról és arról is, hogy mire költi 42 milliárd forintos költségvetését.

Gondolom Sajó András 71 évesen sok dolgot látott, talán egyet nem adtak át neki a valódi és ténylegesen megtörténő letiltások, kizárások és ilyen ügyeket tároló lemezt, dossziét, háttér adatokat. Talán ez esetben azért egy kicsit máshogyan látná a tisztelt Facebook kooperációt. Kétségem sincsen patinás életútjához ez a Facebook fiaskó már nem hiányzott, hiszen ha abba gondolunk bele, hogy egy olyan szervezethez csatlakozott vélhetőleg anyagi érdekből ahol a pina köztermék, akkor bizony nem az a fő gond, kit és miért korlátoznak, hanem az, ha ilyen képek egyáltalán megjelenhetnek az hogyan maradhat fenn  2 héten át ilyen állítólagos csúcs-technológiák mellett amivel magát hirdeti a  Facebook közösségirendszere.

Magam részéről a témát eddig feszítettem most és megküldöm más médiumok hasonló témában író kollégáinak, legyen honnan tovább ugraniuk a téma sekélyes vizében vagy inkább mocsarába mert szerintem a téma koránt sincsen lefutva. Több szem, többet lát elvet alkalmazva lássuk mások rálépnek e erre Facebook témára amiről métán mondható el, a Facebook bort iszik és vizet prédikál.

4 éve farok és pina a facebookon4 éves az a videó a Facebookon ahol  farok és pina közösülés közben látható egy képtorzítást követően művészesítve

Már éppen befejeztem a posztot amikor bekerült egy most látható kép, amin szerintem egy férfi nemi szerv csatlakozik nemi váladékkal kiegészülve egy női nemi szervhez. Egy ilyen képet kifejezetten tilt a Facebook. Ezzel szemben ez a picike videó 4 éve!! – érhető el a Facebookon. Van azért itt még mit takarítani a Facebook portáján mielőtt kiteregetik a világ elé a Legfelsőbb Bíróság gigalomán elnevezésüket.

Szerintem csupán elég lett volna egy etikus és mindenre figyelő ellenőrző csapatot létrehozni akik ezt csípőből kiszűrnék, akár csak én is kézzel.

 

A poszt megírása után Meruk József szakértőnk a következő  megjegyzést füzte hozzá:

Ide jutott volna a Facebook?

“Legfelsőbb Bíróság” talárját ölti magára legott, mihelyt dönteni kellene egy kivillanó, egyébként a saját ügyrendjében tilalmazott női, övön aluli, meztelen panorámakép miatt?

És tessék mondani vásárolnak a legfelsőbb bírák mellé jogászokat, ügyvédeket, netán igazságügyi szakértőket is?

Vagy beérik gépies válaszpanelekkel azok felé, akik máig társadalmi vívmányként értelmezik a közösségi médiát. Ez utóbbiak lennénk mi, akik történelmi áttörést éltek meg a mindenki számára egyenlő, azonos idejű tájékozódás e különleges felületén.

A hiba akkor is az marad, ha ez a Legfelsőbb Bíróság úgy tesz, mintha nem értesülne róla. Soha nincs késő korrigálni egy tévedést.

Egyetlen parányi mozdulattal feledhetővé tehető a lélekromboló kommunikációs pökhendiség.

A pina is felejtős lehet, ha elfeditek örökre egy talárral ha értitek mire gondolok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.