2023.június.05. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

12,5 százalékos kamatot kínál a BTel-kötvény

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51221"><img class="image image-preview" src="/files/images/btel_logo.jpg" border="0" width="167" height="151" /></a></span>2011. június 20-án indult a kötvényprogram, amellyel további fejlesztéseit kívánja finanszírozni a dinamikusan növekedő hazai alternatív távközlési szolgáltató.

btel logo2011. június 20-án indult a kötvényprogram, amellyel további fejlesztéseit kívánja finanszírozni a dinamikusan növekedő hazai alternatív távközlési szolgáltató.

btel logo2011. június 20-án indult a kötvényprogram, amellyel további fejlesztéseit kívánja finanszírozni a dinamikusan növekedő hazai alternatív távközlési szolgáltató.

 A kecskeméti székhelyű BTel az utóbbi évek folyamatos növekedésére alapozva, a további bővülési potenciál kiaknázása érdekében vállalati kötvénykibocsátás mellett döntött. A bevont forrásokat a BTel már teljes mértékben előkészített beruházásaira, elsősorban saját mikrohullámú hálózatának további fejlesztésére és az újonnan induló SAT TV szolgáltatásának finanszírozására kívánja fordítani. A Budapesti Értéktőzsdére is bevezetésre kerülő, három év futamidejű kötvények 2011. június 20 és 29 között jegyezhetők.

 A száz százalékban hazai magánszemélyek tulajdonában lévő társaság vezetői évtizedes távközlési tapasztalatuk révén építették fel az egyik legdinamikusabban növekvő magyar alternatív szolgáltatót, a BTelt. A friss tőkebevonás célja egy sor, már rövid távon megtérülő fejlesztés finanszírozása.

 Ezek közé tartozik a saját mikrohullámú hálózat további bővítése, mely a társaság üzleti stratégiájának egyik alappillére. A saját hálózat a BTel számára rugalmasságot, költséghatékony működést és stabilan bővülő mozgásteret biztosít a távközlési piacon, így a társaság a hazai szinten stagnáló ügyfélbázis ellenére is sikerrel bővíti ügyfélkörét.

 Másodszor, kiemelt cél az egyéves felkészülési időszakot követően 2011. június 6-án elindított műholdas televíziós szolgáltatás piaci potenciáljának kiaknázása. A műholdas piacra lépés kézenfekvő előnye, hogy a BTel, szolgáltatás-portfóliójának bővítése révén a csomagajánlatokat tekintve a legnagyobb piaci szereplőkkel történő összevetésben is versenyképessé válik. A piacélénkítő hatás és a BTel növekedési potenciálja azonban túlmutat ezen, hiszen a társaság nemcsak országos műholdas szolgáltatói szerepben debütál, hanem a műszaki hátteret biztosító megállapodásoknak köszönhetően a hazai műholdas piac egyetlen alternatív nagykereskedőjeként is.

 A saját hálózatépítés mellett a BTel sikerének kulcsa piacépítési stratégiája: jellemzően az önkormányzatoknak számottevő költségmegtakarítást eredményező megállapodásokon keresztül lép be egy-egy településre, melyet az üzleti, majd lakossági fogyasztók kiszolgálása követ. „Eddigi sikereink alapján szilárdan hisszük, hogy bevált üzleti modellünk az új külső források révén még az eddiginél is eredményesebb bővülést tesz lehetővé" – mondta Takács Krisztián, a BTel ügyvezetője. „2008-ban még 268 millió forintos árbevételünk 2010-re egymilliárd forintra emelkedett, a már megkötött szerződésállomány alapján pedig 2011-ben is biztosított társaságunk további növekedése."

 A BTel tervei szerint a kötvények bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsdére, így az értékpapírok másodlagos piaca biztosított. A kötvények Tartós Befektetési Számlán is elhelyezhetők, így azok hozama a mindenkori adójogszabályok függvényében akár adómentes is lehet. Ezen túl, a kötvénytulajdonosok a BTel középtávon tervezett tőzsdei bevezetésével 10 százalék kedvezménnyel jegyezhetik majd a társaság részvényeit.

A Business Telecom Kft. (BTel) Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő alternatív távközlési szolgáltatója. A 2006-ban Kecskeméten alapított BTel 50 főt foglalkoztat. A BTel új és meglévő ügyfeleinek a legújabb és legköltséghatékonyabb távközlési megoldásokat biztosítja, valamint a piaci igényeknek legmegfelelőbb internetalapú megoldások fejlesztésén és hasznosításán dolgozik. Alternatív távközlési szolgáltatóként vezetékes hangszolgáltatást, szélessávú internet-szolgáltatást, műholdas televíziós szolgáltatást és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt országszerte. Kapcsolódó szolgáltatásai közé tartoznak az IPTV, IP alapú telefonszolgáltatások, az eFax szolgáltatás, VPN kapcsolatok kiépítése, szerver- elhelyezés, szerverbérlet, valamint a domain-regisztráció.

   www.btel.hu

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.