2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2008 – AZ ÁTTÖRÉS ÉVE AZ OPERATÍV LÍZING PIACÁN

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/12881"><img class="image thumbnail" src="/files/images/top_banner.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.leaseplan.hu" title="www.leaseplan.hu" width="100" height="47" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.leaseplan.hu/">www.leaseplan.hu</a> </strong></span></span><p>A hazai operatív lízing és céges autók flottakezelői piacának vállalata, a LeasePlan Hungária Zrt. szerint a 2008-as áfa törvénymódosítások igen kedvezően befolyásolták a hazai lízing piacot. A januári módosítás után egyik napról a másikra megtriplázódott, az érdeklődök száma, és már itt is az újabb kedvezmény!</p><p>

 www.leaseplan.huwww.leaseplan.hu

A hazai operatív lízing és céges autók flottakezelői piacának vállalata, a LeasePlan Hungária Zrt. szerint a 2008-as áfa törvénymódosítások igen kedvezően befolyásolták a hazai lízing piacot. A januári módosítás után egyik napról a másikra megtriplázódott, az érdeklődök száma, és már itt is az újabb kedvezmény!

 www.leaseplan.huwww.leaseplan.hu

A hazai operatív lízing és céges autók flottakezelői piacának vállalata, a LeasePlan Hungária Zrt. szerint a 2008-as áfa törvénymódosítások igen kedvezően befolyásolták a hazai lízing piacot. A januári módosítás után egyik napról a másikra megtriplázódott, az érdeklődök száma, és már itt is az újabb kedvezmény!

A piacvezető flottakezelő vállalat a LeasePlan Hungária május 10.-én immár harmadik alkalommal rendezte meg az Autómajális névre keresztelt éves rendezvényét a Városligeti Műjégpályán. A rendezvényen a vállalat ügyfelei és beszállítói, valamint a Flotta szolgáltatás iránt érdeklődök valamint az autók szerelmesei egyaránt megtalálták a számukra izgalmas látnivalót.

Ahogy a nagyközönség felé nyitott esemény is mutatta a szabályozási változások egyértelműen a flottakezelő piac felélénkülését hozták magukkal, hiszen szinte egyik hétről a másikra megháromszorozódott az érdeklődök száma a szolgáltatás iránt.

A 2008. május elsejével életbe lépett újabb áfa törvénymódosítás további kedvezményeket ad a szolgáltatóknak, mely következményeként még kedvezőbbé válhat a céges gépkocsi lízing. A pontosítással és az APEH levélben küldött állásfoglalásával egyértelművé vált, hogy nem csak az operatív lízing céljából beszerzett gépkocsik áfája, de a közvetített szolgáltatások (szerviz, téli gumi, vagy asszisztencia) áfája is levonható lesz a lízingcégek számára. A 2008. január 1-jén életbelépett jogszabály csak azon szolgáltatások áfájának levonását tette lehetővé, melyeket a lízingcég külön-külön továbbszámlázott a lízingbevevő részére. Azaz akkor lehetett levonni a lízingbe adott autóval kapcsolatos szerviz, átvizsgálás, téli gumi csere, asszisztencia díjában áthárított adót a lízingbe adónál, ha azt a lízingbe adó a bérleti díjon felül, külön számlázta tovább az igénybe vevő vállalkozásoknak.

A jogszabály módosításával azonban a Pénzügyminisztérium 2008. január 1-jére visszamenőleges hatállyal egyértelművé tette ezen értelmezési kérdést. A lízingcégek a kedvezményt tovább engedhetik ügyfeleik részére és megszűnik a korábban fennállt felemás helyzet. „Ez annál is inkább reális, mert a flotta lízing lényege éppen abban áll, hogy a lízingbe adó cég átvállalja az ügyfelétől az autó üzemben tartásának valamennyi terhét és kockázatát." – teszi hozzá Gáti Tamás a piacvezető LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója.

„Részben a szabályozói környezet változásának köszönhetően az operatív lízing területén további növekedés prognosztizálható az elkövetkező években, melynek eredményeképp Magyarország is felzárkózhat a nyugat-európai tendenciákhoz." – mondta el Gáti. „Tavaly is több mint 60 milliárd forint értékben, közel 15 ezer „céges" személyautó kihelyezésével bővült a magyarországi flotta finanszírozási piac. A tendencia tehát várhatóan idén folytatódik és erősödik az egyre dinamikusabbá váló piaci növekedés" – teszi hozzá a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetség Flottaautó szakbizottságának elnöki posztját is betöltő szakember.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.