2023.szeptember.23. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A romlás virágai – Keszthely, a Balaton egykori ékköve 2. rész

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/12863"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P1010006.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. Csak ember nincsen." title="Keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. Csak ember nincsen." width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. Csak ember nincsen.</strong></span></span>Most már nemcsak egy "tengerünk" van. Ott van az EU Schengeni csatlakozás miatt szinte belvízzé vált Fertő-tó, ami már itthon is a Balaton jelentős konkurense lett. A vízminőság is rendben, az árak jelentősen olcsóbbak mint a Balaton esetén. No meg ha nem tetszenek a magyar rendeletek, át lehet menni Ausztriába (ahogy szeretett miniszterelnökünk mondta: akinek nem tetszik menjen külföldre...) <a href="/node/12842">Az első rész</a></p><p>

keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. csak ember nincsen.Keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. Csak ember nincsen.Most már nemcsak egy "tengerünk" van. Ott van az EU Schengeni csatlakozás miatt szinte belvízzé vált Fertő-tó, ami már itthon is a Balaton jelentős konkurense lett. A vízminőság is rendben, az árak jelentősen olcsóbbak mint a Balaton esetén. No meg ha nem tetszenek a magyar rendeletek, át lehet menni Ausztriába (ahogy szeretett miniszterelnökünk mondta: akinek nem tetszik menjen külföldre…) Az első rész

keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. csak ember nincsen.Keszthely sétáló utcáján messziről nézve minden rendben van. Csak ember nincsen.Most már nemcsak egy "tengerünk" van. Ott van az EU Schengeni csatlakozás miatt szinte belvízzé vált Fertő-tó, ami már itthon is a Balaton jelentős konkurense lett. A vízminőság is rendben, az árak jelentősen olcsóbbak mint a Balaton esetén. No meg ha nem tetszenek a magyar rendeletek, át lehet menni Ausztriába (ahogy szeretett miniszterelnökünk mondta: akinek nem tetszik menjen külföldre…) Az első rész

Nos a Fertő tó ausztriai része sokszor még olcsóbb a magyarnál, sőt immár ausztriában is egyre inkább sikk a Monarchia nyelvein beszélni, így magyarul is. Tehát semmi akadálya,  hogy a lábunkkal szavazzunk.

Keszthelyen, mint az állatorvos lován szinte minden baj és betegség látszik, aki figyelmes szemmel jár a város utcáin. A Piac melletti, korábban népes kis bavasárló plaza majdnem ures, aki van az is menekülni igyekszik. De szinte minden honnan. 

 

egy étterem, aki élni akar: a hungária: ki ne emlékezne, aki rendszeresen keszthelyre jár, a hungaria (gösser) étteremre.sokáig ez volt "a" polgári éttrem, ahol jó környezetben kellemesen ehetett, ihatott a helybeli, vagy az arra járó. nagyon szép ólomüveg ablakai fokozták a hangulatot. szép emlékekkel kísért hely volt, amely korábban is mint étterem üzemelet még az "átkosban" is. a ház is szép amiben működik. ideális épület lenne ma is vendéglátásra. ha...Egy étterem, aki élni akar: a Hungária: Ki ne emlékezne, aki rendszeresen Keszthelyre jár, a Hungaria (Gösser) étteremre.Sokáig ez volt "a" polgári éttrem, ahol jó környezetben kellemesen ehetett, ihatott a helybeli, vagy az arra járó. Nagyon szép ólomüveg ablakai fokozták a hangulatot. Szép emlékekkel kísért hely volt, amely korábban is mint étterem üzemelet még az "átkosban" is. A ház is szép amiben működik. Ideális épület lenne ma is vendéglátásra. ha… ha..: ha a honlokzat ördögfejei láthatnák, hogy valaki a kiülő vedégek kényelme érdekében eltakarják kilátásukat. ők csak lasnek az utcára. és hiába várjá, a cigányzenészt, a mulatós vendégeket, a város polgárait. az étterem nem étterem többé.ha..: Ha a honlokzat ördögfejei láthatnák, hogy valaki a kiülő vedégek kényelme érdekében eltakarják kilátásukat. Ők csak lasnek az utcára. És hiába várjá, a cigányzenészt, a mulatós vendégeket, a város polgárait. Az étterem nem étterem többé.
.. ebből is önkiszolgáló bolt lett!: a cba önkiszolgáló mini hipermarketje működik most benne, a berendezés tűzre vetve. csak az ólomüveg ablakok vannak(még)meg, ki tudja meddig..... ebből is önkiszolgáló bolt lett!: A CBA önkiszolgáló mini hipermarketje működik most benne, a berendezés tűzre vetve. Csak az ólomüveg ablakok vannak(még)meg, ki tudja meddig… az ólomüveg ablak mementőként kiált: itt étterem volt! emlékezzünk!: az üvegek talan addig maradnak, mig egy kizöldült energiatakarékos tervező fel nem kiált: ha ezeket kiverjük, akkor kevesebb villannyal vilagosabb lesz a bolt. és nyerünk par kirakatot, ahol a fogyasztás istenei kitehetnek újabb pár, kihagyhatatlan ajánlatot...Az ólomüveg ablak mementőként kiált: Itt étterem volt! Emlékezzünk!: Az üvegek talan addig maradnak, mig egy kizöldült energiatakarékos tervező fel nem kiált: ha ezeket kiverjük, akkor kevesebb villannyal vilagosabb lesz a bolt. És nyerünk par kirakatot, ahol a Fogyasztás Istenei kitehetnek újabb pár, kihagyhatatlan ajánlatot…
az amazon:: egykoron híres polgári szállodája és étterme volt a városnak, ahova szivesen jártak a polgárok, és az arra tévedők. magam sok sok esztendővel ezelőtt felejthetetlen velőscsontos húslevest ettem ott. ugy szervirozva, ahogy a nagykönyvben volt: külön a leves, külön a csont és friss pirítós hozzá.Az Amazon:: egykoron híres polgári szállodája és étterme volt a városnak, ahova szivesen jártak a polgárok, és az arra tévedők. Magam sok sok esztendővel ezelőtt felejthetetlen velőscsontos húslevest ettem ott. Ugy szervirozva, ahogy a Nagykönyvben volt: külön a leves, külön a csont és friss pirítós hozzá. de mindez a múlt.: a hatalmas üvegalablakok befalazva, ami van az a pirézek prédája, hacsak már előtte le nem csupaszítottak mindent. czoma lászló uram - a kastély ura és igazgatója - a városi pletykák szerint megszerezte, és most eu-s pénzre vár, hogy feltámassza.De mindez a múlt.: A hatalmas üvegalablakok befalazva, ami van az a pirézek prédája, hacsak már előtte le nem csupaszítottak mindent. Czoma László uram – a Kastély ura és igazgatója – a városi pletykák szerint megszerezte, és most EU-s pénzre vár, hogy feltámassza.
reméljük, eredeti formájában egyszer talán megújul.: mert az amazon csak akkor marad olyan, amilyen egykor volt, csak kissé korszerűsítve. mert ha ide beszabadul egy mondern szállótervező, akkor az a korábbi amazon megcsúfolása lenne. ahogy egy helybeli mondta: akkor jojjön a dinamit, és mig élünk éljünk emlékeinkkel. a jelenünket elvettek, a fiatlsagunkat elvették, legalább az emlékeinket ne gyalázzák meg!Reméljük, eredeti formájában egyszer talán megújul.: Mert az amazon csak akkor marad olyan, amilyen egykor volt, csak kissé korszerűsítve. Mert ha ide beszabadul egy modern szállótervező, akkor az a korábbi amazon megcsúfolása lenne. Ahogy egy helybeli mondta: akkor jöjjön a dinamit, és mig élünk éljünk emlékeinkkel. A jelenünket elvettek, a fiatalsagunkat elvették, legalább az emlékeinket ne gyalázzák meg! akció mindörökké...: sok bolt mindörökké akciós marad. hiszen bezárták, csőd, kaputt. nincs tovább. a kereskedő nem birta kinyögni terheit, a vevők nem hajlandóak fizetni az irreális árakat. jöhetne az óccsó és gazdaságos termékekek!Akció mindörökké…: Sok bolt mindörökké akciós marad. Hiszen bezárták, csőd, kaputt. Nincs tovább. A kereskedő nem birta kinyögni terheit, a vevők nem hajlandóak fizetni az irreális árakat. Jöhetne az óccsó és gazdaságos termékekek!
ez a ház is olyan, mint a város: a város szövete a felületes szemlélő számára eltakarja a bajokat. miként a glett is befedi jótákonyan a repedéseket a homlokzaton. csak aki kicsit jobban megnézi, az láthatja. külföldinek jó lesz így is. valóban? az sem hülye, sem róbert bácsi. erről tanúskodik az egyre rövidebb balatoni szezon, és a fertő tó megugró népszerűsége.Ez a ház is olyan, mint a város: A város szövete a felületes szemlélő számára eltakarja a bajokat. Miként a glett is befedi jótákonyan a repedéseket a homlokzaton. Csak aki kicsit jobban megnézi, az láthatja. Külföldinek jó lesz így is. Valóban? Az sem hülye, sem Róbert bácsi. Erről tanúskodik az egyre rövidebb balatoni szezon, és a Fertő tó megugró népszerűsége. a város éli az életét:: kátyú, kátyú hátán, tábla tábla hátán. ez a magyarok természetes életformája. ungarische specialtat.A város éli az életét:: Kátyú, kátyú hátán, tábla tábla hátán. Ez a magyarok természetes életformája. Ungarische specialtat.
üzlet kiadó...: eladó, vagy bármi, csak szabadulni tőle. a piac melletti mikro plaza szinte kong az ürességtől, ha nem lenne ott egy bankautomata, talán senki sem térne be oda. boltot nyitni, kész tönkremenés.Üzlet kiadó…: eladó, vagy bármi, csak szabadulni tőle. A piac melletti mikro plaza szinte kong az ürességtől, ha nem lenne ott egy bankautomata, talán senki sem térne be oda. Boltot nyitni, kész tönkremenés. aki még van...: az is árleszállít....Aki még van…: az is árleszállít….
 ide illik?!: a sétálóutca legkoszlottabb háza, jo fényt vet a gazdákra. vajon miért? figyeljük meg a sarkon a táblát: kávéház kiadó! a kisutcában a közterhek miatt már egy kávéház sem tud megélni. akkor mit várunk máshol?Ide illik?!: A sétálóutca legkoszlottabb háza, jo fényt vet a gazdákra. Vajon miért? Figyeljük meg a sarkon a táblát: Kávéház kiadó! A kisutcában a közterhek miatt már egy kávéház sem tud megélni. Akkor mit várunk máshol?  költözik a vakolat...: ha jobban megnézzük, csak követi az örök igazságot: porból volt, porrá lesz. a félreértések elkerülésére a sirály étterem házáról van szó.Költözik a vakolat…: ha jobban megnézzük, csak követi az örök igazságot: Porból volt, porrá lesz. A félreértések elkerülésére a Sirály étterem házáról van szó.
 sirály étterem:: régen közkedve "üzemi" étterme volt a városnak, ahova bátran betérhetett nyugdijas, hátizsákos turista és egyéb ilyesfajta, a bepaliz-lak mentalitás számára érdektelen éhenkórász. jofajta műanyag és aluminium evőeszközökkel, de jó és egyszerű étket kaphatott. óccsót jól. ebban állt népszerűsége, miként az egyetlen hasonló  budapesti étteremnek a ma is működö (jó)pajtásnak is.Sirály étterem:: Régen közkedve "üzemi" étterme volt a városnak, ahova bátran betérhetett nyugdijas, hátizsákos turista és egyéb ilyesfajta, a bepaliz-lak mentalitás számára érdektelen éhenkórász. Jofajta műanyag és aluminium evőeszközökkel, de jó és egyszerű étket kaphatott. Óccsót jól. Ebban állt népszerűsége, miként az egyetlen hasonló budapesti étteremnek a ma is működö (jó)Pajtásnak is.  ezt viszont...: már a fösték is cserben hagyja...ezt viszont…: már a fösték is cserben hagyja…

Az első rész

folytatjuk…A romlás virágai – Keszthely, a Balaton egykori ékköve 3.(befejező) rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.