2024.április.26. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2015. június 6-21. XX. Jubileumi Duna Karnevál

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/91906"><img class="image image-preview" src="/files/images/dunakarnev-.preview.jpg" border="0" width="477" height="227" /></a></span>2015. június 6-21. Budapest, XX. Jubileumi Duna Karnevál - Nemzetközi multikulturális fesztivál. A Duna Karnevál (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/91339">http://euroastra.hu/node/91339</a>) immár huszadik alkalommal megrendezésre kerülő különleges programsorozat, mely műfaji határok nélkül - a néptánctól a kortárs táncon át a világzenéig - hozza közelebb a közönségét a fellépő országok sokszínű kultúrájához. <p> 

dunakarnev .preview2015. június 6-21. Budapest, XX. Jubileumi Duna Karnevál – Nemzetközi multikulturális fesztivál. A Duna Karnevál (lásd: http://euroastra.hu/node/91339) immár huszadik alkalommal megrendezésre kerülő különleges programsorozat, mely műfaji határok nélkül – a néptánctól a kortárs táncon át a világzenéig – hozza közelebb a közönségét a fellépő országok sokszínű kultúrájához.

 

dunakarnev .preview2015. június 6-21. Budapest, XX. Jubileumi Duna Karnevál – Nemzetközi multikulturális fesztivál. A Duna Karnevál (lásd: http://euroastra.hu/node/91339) immár huszadik alkalommal megrendezésre kerülő különleges programsorozat, mely műfaji határok nélkül – a néptánctól a kortárs táncon át a világzenéig – hozza közelebb a közönségét a fellépő országok sokszínű kultúrájához.

 

A Karnevál június 6-án kezdődött az Hagyományok Házában, ahol nagy múltú néptánc együttesek „retro" társulatai mutattak be régi, sikeres koreográfiákat, fesztiváldíjas táncműveket az V. Senior Karneválon.

 

A 20. jubileum alkalmából a fesztivál különlegesen összeállított eseménysorozattal készül, felvonultatva az elmúlt két évtized legsikeresebb produkcióit, előadóművészeit, zenekarait, tánctársulatait. Több mint félszáz programon közel 2000 előadó egy tucat helyszínen szórakoztatja az érdeklődőket.

 

A Jubileumi Karnevál helyszínei, eseményei:

 

2015. június 14. vasárnap, 15.00 óra – Karneváli felvonulás

A Pesti Vigadótól a Duna-korzón és Váci utcán át a Vörösmarty térre érkezik több mint ezer hazai és nemzetközi táncos és zenész, akik valódi karneváli hangulatot teremtenek Budapest szívében.

 

2015. június 16. kedd, 15.00 óra

Borvárosi Karnevál – a nemzetközi vendég együttesek szereplésével – különleges helyszínen, a budafoki Záborszky Pince borutcájában zajlik immár hagyományosan. 

 

2015. június 18. csütörtök, 18.00 óra – Erzsébetligeti Színház

A VI. Lánchíd Nemzetközi Néptáncverseny a külföldi táncegyüttesek nemes versengése, melynek célja a kultúrák közötti párbeszéd erősítése a hagyományőrzés és korszerűség jegyében. A produkciókat nemzetközi zsűri értékeli és ítéli oda az Arany-, Ezüst-, Bronz LÁNCHÍD díjakat és különdíjakat.

 

2015. június 19. péntek, 20.00 óra – Erkel Színház

Az Európai Tánc Karaván című nemzetközi koprodukció visszaidézi az elmúlt évek egyik legsikeresebb gálaműsorát, mely az európai tánc-, és zenei hagyományokat összetartó egységgé harmonizálja. Magyar, görög, spanyol, olasz, bolgár, török, finn, erdélyi és lengyel partnerek közös művészi munkájának eredménye a táncmű, mely az Európai Unió „Kultúra 2000" programjának támogatásával jött létre 2005-ben. A magyar főszereplő társulatok a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes. Rendező-koreográfus: Mucsi János

 

2015. június 20. szombat, 20.00 óra – Margitsziget

A Gálaműsort hagyományosan a Margitsziget Szabadtéri Színpadom rendezik. A Világkarnevál a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 400 művészének egyedülálló, közös előadása a Magyar Állami Népi Együttes, a Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd) és a Duna Művészegyüttes főszereplésével.

 

2015. június 21. vasárnap, 19.30 óra – Pesti Vigadó

Kivételes zenei élményt kínálnak: A rendhagyó karneváli koncerten közel száz zenész idézi meg a magyar és európai népzenei világ kincseit. A hazai élvonalbeli zenészek mellett külföldi vendég zenekarok is megszólalnak közös magyar és saját nemzeti produkciókban. A koncert díszvendége Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes. A Zenei Karnevál szerkesztője: Dulai Zoltán és Pál István Szalonna

 

A Duna Palotában – ahonnan a fesztivál húsz évvel ezelőtt útjára indult – fotókiállítás nyílik a Duna Karnevál történetéből. A kiállításon Kanyó Béla és Végh Tamás műveiből válogatnak.

 

Az Óbudai Nyár keretein belül Békásmegyeren, a Békási Karneválon (június 14. 19.00) a külföldi táncegyüttesek bemutatóit csodálhatja, míg a Kobuci Kertben (június 15. 20.00) nemzetközi táncházakon mulathat együtt a vendég együttesekkel a kedves néző.

A Yunus Emre Intézetben (június 20. 19.00) a török néptánc és népzene mutatkozik be a Karnevál keretein belül.

 

2015. június 6-21.

XX. Jubileumi Duna Karnevál

Budapest

 

www.dunakarneval.hu

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.