2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Concerto Budapest nyáron is

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/91904"><img class="image image-preview" src="/files/images/zeneház.preview.jpg" border="0" width="464" height="536" /></a></span>Júliusban Zeneházikó - zenetábor a legifjabb zenekedvelőknek, valamint három alkalommal szabadtéri koncertre várják a klasszikus zene kedvelőit. Az egyes alkalmakon egy-egy barokk zeneszerző műveiből állították össze a repertoárt. <p> 

Júliusban Zeneházikó – zenetábor a legifjabb zenekedvelőknek, valamint három alkalommal szabadtéri koncertre várják a klasszikus zene kedvelőit. Az egyes alkalmakon egy-egy barokk zeneszerző műveiből állították össze a repertoárt.

 

Júliusban Zeneházikó – zenetábor a legifjabb zenekedvelőknek, valamint három alkalommal szabadtéri koncertre várják a klasszikus zene kedvelőit. Az egyes alkalmakon egy-egy barokk zeneszerző műveiből állították össze a repertoárt.

 

Zeneházikó: idén júliusban már harmadik alkalommal változik át a Concerto Budapest székhelye – a Páva utcai Zeneház – Zeneházikóvá. Nyáron így kétszer egy hétig nem a muzsikusok próbáitól – hanem a zenével ismerkedő gyerekektől hangos a Zeneház.

A napközis zenetáborban a zenekar muzsikusai, zenepedagógusai segítségével színvonalas, szórakoztató elfoglaltságot kínálnak 6-12 éves gyerekeknek.

 

A cél, hogy azok a gyermekek is megismerkedjenek a zenével, akik eddig még nem kerültek közelebbi ismeretségbe a hangszerekkel – a Zeneházikóban kipróbálhatják őket, hogy könnyebben választhassanak, ha zenét szeretnének tanulni.

 

A foglalkozások résztvevői improvizációra, zenei kreativitásra épülő tevékenység közben fedezhetik fel képességeiket, élvezhetik a „zenecsinálás" örömét. A táborozók az egész zenekar működésével megismerkedhetnek: a Zeneházi felfedező túránkon bekukkanthatnak a próbatermekbe, a kottatárba, a hangszertárba.

 

A tábor csúcspontja a péntek délután: egy igazi koncerten mutathatják be a táborlakók, mit tanultak: nagyzenekar mutatja be a ritmusgyakorlatokat, kamarazenekar a vállalkozó kedvűekből csengettyűkön, ütős vagy fúvós hangszereken játszik, illetve a szólisták is bemutathatják hozott, vagy itt elsajátított hangszeres tudásukat.

 

6-10 évesek jelentkezését várják a július 20-án illetve július 27-én kezdődő, egyhetes táborra!

Érdeklődni, jelentkezni az1/215-5770-es telefonszámon, a Budapest IX., Páva utca 10-12. címen vagy az info@concertobudapest.hu e-mail címen lehet.

 

A Concerto Nyárestek – 3 koncert a Vármegyeháza udvarán július 2-án kezdődik, a programmal a későbbiekben visszatérünk.

 

2015. július

Zeneházikó

Budapest, Páva u. 10-12.

 

http://concertobudapest.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.