2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és benne csak SZÍNHÁZ

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/59850"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/f_8.thumbnail.jpg" border="0" width="97" height="100" /></a></span>Utazás Karinthy körül<strong> </strong>és Örkény Egypercesek-színpadra Budapesten valamint egy musical, az Aranycsapat Győrben.</p> <p> 

f 8.thumbnailUtazás Karinthy körül és Örkény Egypercesek-színpadra Budapesten valamint egy musical, az Aranycsapat Győrben.

 

f 8.thumbnailUtazás Karinthy körül és Örkény Egypercesek-színpadra Budapesten valamint egy musical, az Aranycsapat Győrben.

 

Utazás Karinthy körül No.5.

Lassan a vége felé közeledik a Városmajori Garden Étterem Színház Utazás Karinthy körül című teadélután-sorozata, így már csak két alkalma van csatlakozni azoknak, akik még nem jártak a művészetekkel fűszerezett irodalmi beszélgetésen, illetve új játszóhelyen.
A Kossuth Kiadó és a Szabad Tér Színház közös rendezvényének április 15-i, vasárnap 17 órától a Városmajori Garden Étterem Színházban kezdődő Karinthy-teadélutánjának témája Karinthy Frigyes és Budapest, az előzetesen meghirdetetthez képest új vendégekkel!

A Szabad Tér Színház és a Kossuth Kiadó havi rendszerességgel jelentkező beszélgetéssorozatának középpontjában az író személye és egyéni műfajai állnak: az író, publicista, novellista, esszéíró, költő, drámaíró, színpadi szerző, viccgyártó, humorista, az anekdotázó és a halandzsa nyelv megteremtője.

A kiadó frissen megjelenő Karinthy Frigyes-sorozatának köteteiből Fráter Zoltán irodalomtörténész állította össze a programot, amelynek eseményei egy-egy témát járnak körbe. A beszélgetőtársak ismert közéleti személyiségek, a témában jártas szakemberek és művészek. Minden alkalommal neves színészek adnak elő részleteket a művekből és népszerű fiatal jazz-zenészek muzsikálnak.

Az április 15-i teadélután témája Karinthy Frigyes és Budapest – a város, lakás, közlekedés, vásárlás, a pesti ember.

Szerkesztő-műsorvezető: Fráter Zoltán
Vendég: Sediánszky János Prima Primissima Díjas rádiós szerkesztő-műsorvezető
Közreműködik: Fesztbaum Béla
Zenél: Sárik Péter zongorán

http://www.youtube.com/watch?v=eN-GXAQ_Mdg&feature=related

A sorozat utolsó eseménye: 2012. május 13.

A nézőket minden alkalommal „Delic-Art"meglepetések és ajándékok várják.

A jegyár tartalmaz egy welcome teát és értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra valamint  

kedvezményes vacsoralehetőség a jeggyel rendelkező nézők számára a Garden Étterem jóvoltából.

Jegyárak: 1200 Ft, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel 600 Ft.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Ajánlott az asztalfoglalás és jegyrendelés telefonon: 06 1 /301-0147

www.szabadter.hu/gardenszinhaz

2012. április 15. (vasárnap) 17 óra
Garden cafe & lounge
1022 Budapest, Szamos utca 2/B (a Városmajori Szabadtéri Színpad bejáratánál)

 

A Győri Nemzeti Színházban a közönség újra láthatja az Aranycsapatot.

Az Aranycsapat című musicalt két felvonásban, 2012. április 14-én, 19. 00-kor mutatják be a Győri Nemzeti Színházban. A szerelem, foci és a rock'n'roll nevében íródott darab nem csak felhőtlen kikapcsolódást biztosít nézőinek, hanem a legendás Aranycsapat dicső múltja is feltárul előttük. Győrben a kultúra és a sport találkozik, melyet a premier előadásra meghívott személyek impozáns listája is jól reprezentál.

Az Aranycsapat című musical 1954-ben a Népstadionban az angol-magyar mérkőzéssel kezdődik. A kifutó mellett három öregember üldögél pontosan ott, ahol 1954-ben a híres meccsen. Ekkor még fiatalok voltak, szerelmesek, és azt hitték, hogy még azon a nyáron világbajnokok lehetnek. Azóta eltelt jó ötven év. A fiatalság, a szerelem elmúlt, a magyar foci reményei pedig elszálltak. A három barát rendületlenül hiszi, hogy a sok veszteségért az élet egyszer még kárpótolja őket. Az emlékek szárnyán visszarepülnek az időben, és újraélik kamaszkoruk legszebb pillanatait. Foci, szerelem és rock and roll, zenés történelmi emlékezés Méhes László rendezésében, Fenyő Miklós főszereplésével.

Győrben mind a színvonalas kulturális programokra, mind a sport támogatására nagy hangsúlyt fektet a város, talán nem véletlen, hogy 2010-ben mindkét kitüntetést: a Kultúra Magyar Városa címet, illetve a Legsportosabb város címet is átvehette Borkai Zsolt. A polgármester olimpiai bajnokként ugyan a sporthoz szorosabban kötődik, de a színvonalas kulturális programoknak is nagy rajongója és állandó résztvevője. Ezekben szerencsére Győrben nincs hiány…

Az Aranycsapat című musical bemutatója a kultúra és a sport találkozása Győrben, szó szoros értelemben, ugyanis a premierre meghívást kaptak azok a sportolók, akik a labdarúgás területén sokat tettek Magyarország és Győr város sikereiért.

A legendás magyar Aranycsapat sikereit senkinek nem kell bemutatni, Győrben is volt azonban „kis aranycsapat". A Rába ETO az 1981/ 82-es csapata egymás után érte el győzelmeit és több mint 100 gólt rúgott az szezonban. Verebes József szerződtetésével a klub egyik legfényesebb időszaka vette kezdetét. Győrött újra megteltek a lelátók, húszezernél is többen jártak mérkőzésekre. A játékosoknak, vezetőknek, szurkolóknak egyaránt felejthetetlen hónapok, évek voltak ezek.

Borkai Zsolt polgármester a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is fontosnak tartja, hogy minél többen sportoljanak. Véleménye szerint a sport közösségformáló erővel bírjon, jó társaságban, jó ügy érdekében, és az egészséges életforma szem előtt tartásával gazdagodnak pozitív élményekkel kicsik és nagyok egyaránt. Győr sportéletének sikeressége vitathatatlan, a különböző sportágak iránti igény egyre nagyobb a városban. Győrben mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást, hiszen a kulturális élet területén is a Találkozások, a kulturális Találkozások városa.

A kultúra és a sport összefonódásának nevében, az Aranycsapat című musical premier előadására meghívást kapnak a legendás Aranycsapat élő tagjai Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, illetve az Aranycsapat sportkommentátora Szepesi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség tagjai, az 1963. évi és az 1981/82., 1982/83. évi Rába ETO bajnokcsapata.

Az Aranycsapat című musical 2012. április 14-én, 19. 00-kor debütál a Győri Nemzeti Színházban.

Szereplők:

Áts Gyula, Maszlay István, Szilágyi István, Fenyő Miklós, Járai Máté, Nagy Balázs,

Töreky Zsuzsa, Kiss Tünde, Mózes Anita, Klinga Péter, Venczel- Kovács Zoltán,

Fejszés Attila, Jáger András, Forgács Péter, Koppány Zoltán, Pörneczi Attila

Csík György, Horváth Kata.

Koreográfus: Fekete Miklós, korrepetítor: Horváth Márta, súgó- Vlasics Rita.

Ügyelő: Pásztor Gábor, rendezőasszisztens: Kertes Anna.

Rendező: Méhes László

http://www.gyoriszinhaz.hu/

 

„Egypercesek-színpadra!" GÁLA az Örkény Színházban.
2012. április 15
. (vasárnap) 15.00 óra
Középiskolások gálaműsora az Örkény Színházban. Örkény István Egyperces novelláiból színpadi produkciók készítésére írt ki pályázatot az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. Nagy érdeklődés kísérte a felhívást, az ország legkülönbözőbb pontjairól összesen

73 iskola jelezte részvételi szándékát. Az előzetes válogató során legjobbnak ítélt előadások kerülnek bemutatásra az Örkény Színházban. E jeles esemény egyben verseny is, melynek során a legkimagaslóbb három előadást külön is jutalmazzák.
A zsűriben, dr. Ács Piroska (Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója), Gálffi László (színművész) és Radnóti Zsuzsa (dramaturg) foglal helyet.
Jegyek kaphatóak az Örkény Színház jegypénztárában és szervezésén. Jegyár: 500 Ft.
A maximum 10 perces színpadi játék műfaji megkötések nélkül, tetszőleges „Egyperces" felhasználásával készülhetett. Az elkészült produkciókról készült DVD anyaggal lehetett nevezni a szervezőknél. A beküldött felvétel egyben a selejtező is, ezek alapján dönt a zsűri a legjobbnak ítélt előadásokról. A legjobbnak ítélt 10-15 alkotás lehetőséget kap egy GÁLÁ-n való bemutatkozásra, melyet az OSZMI szervez a helyszínül kapott Örkény Színházban.
A nyertesek egyrészt a GÁLÁ-n vesznek részt, másrészt az ezek között is legjobb 5-6 produkciót díjazzák könyvekkel, könyvutalványokkal, színházjegyekkel.
Örkény István Egyperces novelláival kapcsolatos pályázati felhívásukra helyenként egy intézmény több csoporttal is regisztrált.

http://www.orkenyszinhaz.hu/

Örkény István Színház

1075 Budapest, Madách tér 6.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.