2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és benne film, TV és az Év Ékszere

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58270"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/a_29.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="91" /></a></span>Lumiére Filmklub az Európa Pontban, milyen a magyar tini a VIVA műsorán és végül az ÉvÉkszere pályázat eredménye. Mind 3 nemcsak olvasható, de meg is nézhető.</p> <p><strong> </strong>

a 29.thumbnailLumiére Filmklub az Európa Pontban, milyen a magyar tini a VIVA műsorán és végül az ÉvÉkszere pályázat eredménye. Mind 3 nemcsak olvasható, de meg is nézhető.

 

a 29.thumbnailLumiére Filmklub az Európa Pontban, milyen a magyar tini a VIVA műsorán és végül az ÉvÉkszere pályázat eredménye. Mind 3 nemcsak olvasható, de meg is nézhető.

 

Nemcsak a húszéveseké a világ az Európa Pontban. Egészséges erotika hatvan felett a vásznon. Tabudöntögető alkotást vetítenek csütörtökön a Lumiére Filmklubban.

Illeszkedve az aktív idősödés európai évéhez, Andreas Dresen Kilencedik mennyország című alkotását nézhetjük meg az Európa Pontban. Az improvizációkból előszeretettel építkező német rendező filmje az idős korban kialakult szerelemről és testi vonzódásról mesél: Inge a hatvanas éveiben jár. Harminc éve házas és szereti a férjét. De Karlhoz vonzódik, aki hetvenhat éves. Szenvedély. Szex. És Inge újra fiatalnak érzi magát.

Az alkotást a 2008-as cannes-i filmfesztivál hivatalos programjának Un Certain Regard nevű szekciójában mutatták be, ahol elnyerte a zsűri különdíját.

Vendég: Gyenge Zsolt filmkritikus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója.

Az est házigazdája: Gyárfás Dorka, a Lumiére Filmklub kurátora Bujdosó Bori, újságíró.

A belépés ingyenes!

„Andreas Dresen filmjében egy hatvanas éveiben járó házaspárt ismerünk meg, akik szépen, csendesen éldegélnek, imádják az unokákat, és a külső szemlélő számára az ideális kapcsolatot testesítik meg. A probléma csupán az, hogy Inge, aki a helyi kórusban való énekléssel úgy tűnik, megfelelően leköti magát, beleszeret egy hetvenes pasiba, aki egyenesen a kilencedik mennyországba repíti, vagyis megkapja tőle mindazt, amiről már lemondott így a hatodik X-en túl. Az imádott unokák, a hétvégi kiruccanások és a Wernerrel eltöltött idők egy csapásra átértékelődnek, miután Inge megérzi, hogy még sok-sok öröm és szenvedély lehet az életében ahelyett, hogy feladná azt a megszokott biztonság kedvéért". (Rátky Péter)

2012. február 23. 19 óra.

Európa Pont

Lumiére Filmklub – Kilencedik mennyország

 

Ezek a fiatalok. A VIVA bemutatja a mai magyar tiniket, Random Marci az új műsorvezető.

Mit csinál ma egy átlagos tinédzser?

Hova jár vásárolni?

Hogyan lazít egy hosszú iskolai nap után és hol bulizik hétvégén?

Ezekre és más kérdésekre is hamarosan választ kaphatunk a VIVA Televízió új, saját gyártású műsorában, melyben a már egy korábbi, pár hónapos pilotban megismert szemtelen műsorvezető, Random Marci életét követhetjük nyomon.

A VIVA Televízió célja, hogy folyamatos interakcióban legyen közönségével és ennek megfelelő tartalmakkal szórakoztassa célcsoportját. A csatorna új felfedezettje egy igazi bevállalós srác, aki otthonosan mozog a fiatalok alapközegének számító közösségi médiában. Sikerét mutatja, hogy 3 hét alatt szerzett több mint 4000 rajongót Facebookon mindenféle támogatás nélkül. Random Marci a járókelők és sztárok ugratását most saját életére cseréli: új műsorában végigkövethetjük, hogy mi mindennel foglalkozik egy 16 éves fiú mostanában.

A műsorban a legnagyobb hangsúly a hitelességen van, éppen ezért Random Marcit nem követi stáb, saját maga kezeli a kamerát, de adott esetben mobiltelefonnal készülnek a felvételek, esetleg fényképezőgéppel.

A lényeg: megmutatni, hogyan él egy mai magyar tinédzser, hogyan ismerkedik, hol vásárol, kikkel, hogyan szórakozik.

A RandomMarci február 20-tól látható a VIVA műsorán.

 

A tavalyi nagy siker után a PannonArts Galéria idén is meghirdette az ÉvÉkszere pályázatot. Idén is rendkívül sokszínű mezőny jött össze. A klasszikus ékszer alapanyagokon kívül, újrahasznosított anyagokból, betonból, papírból, műanyagból, textilből is készültek gyönyörű ékszerek.  Ötvenöt alkotó több mint száz munkájából választotta ki a zsűri az Év Ékszerét, Vékony Fanni Keresztszemes című munkáját.

Vékony Fanni, így ír munkájáról:

„A szabolcsszatmári keresztszemes hímzést idézi meg. Az első „iparművész" munkáim nagymamám tanításával és felügyelete mellett készültek el"

 Ez a meghitt emlékeket megidéző, szeretetteljes hangulat tükröződik a tárgyat alkotó kemény anyag érzékeny megmunkálásában is. Vékony Fanni úgy nyúl a hagyományos népi formakincshez, hogy közben nem szolgaian másolja azt. Felhasználja, átülteti saját formanyelvére s így a gyermekkori emlékek kortárs művészeti értékként születnek újjá. A brosst díszítő piros gömböcskék áthelyezhetők, így a minta megváltoztatható a viselő szándéka szerint. Kortárs anyaghasználata, interaktivitása és a népi motívumok XXI századi reflexiója az, ami ezt az ékszert a z Év Ékszerévé teszi 2012-ben.

A PannonArts Galéria számára kiemelten fontos cél volt a fiatal tehetségek felkutatása, és segítése is. Az idei pályázat egyik érdekessége éppen az volt, hogy a pályakezdő fiatalok meglepően sok színvonalas munkával neveztek, így a zsűrinek nem volt könnyű dolga az év pályakezdőjének kiválasztásában. Ezt a díjat végül Smid Eszter kapta Forintvirág gyűrűéért. Ez az egykori egyforintosokból készült gyűrű amellett, hogy ötletesen használja újra a már forgalomból kivont pénzérméket, játékosságával, mozogni, sőt hangot adni képes virágaival üde színfoltja a hazai ékszertervezésnek.

A zsűri, Spengler Katalin művészettörténész, Somosi Rita művészettörténész (FISE), Ádám Krisztián a MOME művésztanára, Horváth Béla műgyűjtő, és Szűcs Péter a Marie Claire magazin vezetőszerkesztője, a két kiosztott díjon felül külön dicséretben részesítette Szabó Lilla papírékszereit, és kiválasztott még hat művészt, akik bemutatkozási lehetőséget kapnak

a március 2-4 között a Lakástrend kiállításon megrendezett ÉvÉkszere2012 tárlaton való bemutatkozásra. Nem dőlt még el, a közönség díj sorsa, melyre a hg.hu-n, illetve a Lakástrend Facebook oldalán lehet szavazni. A PannonArts Design galéria Facebook oldalán pedig az összes pályázott ékszer megtekinthető.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.374230932605089.99628.165822630112588&type=3&l=e8ca686ea7

A kilenc kiválasztott művész mellett a galéria fenntart egy tizedik vitrint is a kiállításra, ahová a legtöbb like-ot kapó ékszerek is bekerülnek majd.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.