A fahordóban érkező szűretlen, pasztőrizálatlan Pilsner Urquell–t cseh sörmester verte csapra
2 perc olvasás
Az idei Budavári Sörfesztivál – ma van az utolsó napja – egyik legkülönlegesebb söre a szűretlen, pasztőrizálatlan Pilsner Urquell. A Pilzeni Sörgyárból, kézzel készült fahordókban érkező cseh sörkülönlegességet Magyarországon először kóstolhatják a kánikulában megszomjazó sörkedvelők.
Az idei Budavári Sörfesztivál – ma van az utolsó napja – egyik legkülönlegesebb söre a szűretlen, pasztőrizálatlan Pilsner Urquell. A Pilzeni Sörgyárból, kézzel készült fahordókban érkező cseh sörkülönlegességet Magyarországon először kóstolhatják a kánikulában megszomjazó sörkedvelők.
Mint ismert, a Pilsner Urquell az első klasszikus pilzeni típusú cseh sör, amit 1842 óta ugyanazon receptúra alapján, különleges helyi malátából, komlóból és élesztőből főznek Plzen eredeti állapotában megőrzött sörgyárában.
A különleges sör, különleges csomagolásban – eredeti, kézzel készült tölgyfahordókban – érkezett a Várba. "A szűretlen Pilsner Urquell jellegzetessége, hogy enyhén opálos, amit a sörben hagyott élesztő okoz" – mondta el Robert Lobovsky, cseh sörmester, aki az első fahordót személyesen verte csapra a Budavári Sörfesztivál megnyitóján.
A fesztivál ideje alatt ma este 6 órakor vernek csapra egy szűretlen Pilsner Urquell hordót a 46-os Pilsner Urquell / Kozel standon.
Mivel idén Csehország a Budavári Sörfesztivál díszvendége, a Dreher Sörgyárak egy másik cseh sörkülönlegességet, Kozel Cerny-t is kínál a rendezvényen. Ezen kívül a vállalat által forgalmazott termékek közül fogyaszthatnak a látogatók Kozelt, Dreher Classic, Dreher Bak és HB Búza söröket is.