2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ásó, ecset, nagykaland – Nem múlik el nyomtalanul….

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/82487"><img class="image image-preview" src="/files/images/régész_0.preview.jpg" border="0" width="474" height="675" /></a></span>Ismét különleges családi napra várják az érdeklődőket Százhalombattán 2014. augusztus 17-én 10 - 17 óráig a Régészeti Parkban. <p> 

régész 0.previewIsmét különleges családi napra várják az érdeklődőket Százhalombattán 2014. augusztus 17-én 10 – 17 óráig a Régészeti Parkban.

 

régész 0.previewIsmét különleges családi napra várják az érdeklődőket Százhalombattán 2014. augusztus 17-én 10 – 17 óráig a Régészeti Parkban.

 

Igazi honfoglalás kori kalandnak ígérkezik ez a nap. A nap folyamán kézműves foglakozás, régészkedés, különleges honfoglalás kori bemutató, játék és korabeli ételkóstoló szolgálja a családok szabadidő eltöltését.

 

Délelőtt 10 órától régész segítségével „mű-ásatáson" indul a kincskeresés. A látogató is lehet „régészkedő", így a régészeti leletek feltárásától a feldolgozásig követhetik a leletek útját, közben megismerhetik a település történelmét.

Délben 12 órától az ételkóstolón – régi korok ízeit kínálják, amely most „bográcsos káposzta lesz gabonával". Mellé egészen a program végéig őskori lepényt is fogyaszthatnak!

13 órától Hidán Csaba és csapatának honfoglalás kori viselet, harci-és fegyverbemutatójára kerül sor. Természetesen Hidán Csaba segítségével a látogatók is kipróbálhatnak egy-két harci technikát.

14 órától a honfoglalás kori műhelyben készíthetnek gyöngyös ékszert, pártát, de halászhálót is köthetnek.

 

Vezetővel időutazáson vehetnek részt azok, akik szeretnék megismerni az őskori parkot. Egész nap a „száz halmok" egyikét a 2700 éves eredeti helyén feltárt halomsírt is látogathatják, ahol a kor temetkezési szokásával ismerhetik meg.

A parkban található labirintusban is elidőzhetnek a gyerekek! Aki szeretne a park elől induló „Százlábú" tanösvényen végigmenni, az kirándulhat a bronzkori-és vaskori földvárba megismerve a környék természeti értékeit.

 

A városban található „Matrica" Múzeum (ejtsd: mátrika) Vasarely kiállítás és a település történetét bemutató kiállítás is kínál élményeket.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak ezen a napon is a nagy kalandra!

 

2014. augusztus 17.

Családi nap

Régészeti Park – Százhalombatta

Poroszlai Ildikó u. 2.

 

www.matricamuzeum.hu

www.facebook.com/matricamuzeum

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.