2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

KÖZGYŰJTEMÉNYBE ILLŐ KÜLÖNLEGES MŰTÁRGYAK A SZOMBATI AUKCIÓN! — EGRY, MOIRET, MÁRFFY ÉS KLIE MESTERMŰVEI 100 MILLIÓS ÉRTÉKBEN

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/82666"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image112.preview.jpg" border="0" alt="Moiret Ödön: Az élet értelme" title="Moiret Ödön: Az élet értelme" width="472" height="640" /></a><span style="width: 470px" class="caption"><strong>Moiret Ödön: Az élet értelme</strong></span></span>Közgyűjteménybe illő műtárgyakat is felvonultat a most szombaton már negyedik alkalommal megrendezendő, a 100 millió forintos össz-kikiáltási értékű nyári aukcióján a Pintér Aukciósház. Idén gyűlt össze a legerősebb anyag, köztük számos remekmű a klasszikus és a kortárs képzőműv<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>észeti alkotások között.

moiret ödön: az élet értelmeMoiret Ödön: Az élet értelmeKözgyűjteménybe illő műtárgyakat is felvonultat a most szombaton már negyedik alkalommal megrendezendő, a 100 millió forintos össz-kikiáltási értékű nyári aukcióján a Pintér Aukciósház. Idén gyűlt össze a legerősebb anyag, köztük számos remekmű a klasszikus és a kortárs képzőművészeti alkotások között.

moiret ödön: az élet értelmeMoiret Ödön: Az élet értelmeKözgyűjteménybe illő műtárgyakat is felvonultat a most szombaton már negyedik alkalommal megrendezendő, a 100 millió forintos össz-kikiáltási értékű nyári aukcióján a Pintér Aukciósház. Idén gyűlt össze a legerősebb anyag, köztük számos remekmű a klasszikus és a kortárs képzőművészeti alkotások között.

Moiret Ödön: Az élet értelme című bronzszobra az árverés egyik fő különlegessége.  A 40 centi magas műalkotásból mindösszesen egy darab készült, amely közgyűjteménybe illő darab. Az anyát kisgyermekével ábrázoló alkotás kikiáltási ára 1,8 millió forint. Egy másik remekmű Egry József: Napfényes délután című korai festménye, amelyre 3,2 millió forintról lehet majd licitálni. Az aukción megtalálható számos kortárs munka közül Bohus Zoltán 2014-ben készített Dűnék címet viselő üvegmunkája indul a legmagasabb kikiáltási árról: 2,2 milliós kezdőárral startol majd az aukción.

Mint ahogy az már hagyománnyá vált, idén is a Balaton parton, Balatonfüreden, a Vitorlás Étteremben rendezi meg nyári aukcióját a Pintér Aukciósház. A tulajdonos, Pintér Péter ötlete alapján immár negyedik éve költözik le nyárra a Balaton partra az Aukciósház és Magyarországon úttörőként kívánja meghonosítani azt a Nyugat-Európában már bevezetett gyakorlatot, hogy az üdülőhelyeken –  jelen esetben a Balatonnál – az elegancia, a magas művészet és a társasági események is képviseltessék magukat a hagyományos nyári programok mellett. Ennek keretében volt látható a mintegy 240 műtárgyból megrendezett kiállítás csaknem egy hónapon keresztül a Vaszary Villában, amelyet szombaton árverésre bocsátanak. Az évről évre megrendezendő esemény egy másik közös pontja a kiállítás és az aukció tematikája: az itt látható és a szombati aukción licitálható műtárgyak mindegyike a pozitív életérzést sugallja, az alkotások fő témája a Balaton, az életigenlés, a nyár, a szerelem és a napsütés.

 

Balaton, nyár, szerelem

 

Aukció: augusztus 16-án szombaton, 18 órakor

Helyszín: Balatonfüred, Vitorlás Étterem – a Vaszary Villa alatt, a mólónál
(regisztráció 17.30-tól)

Nyomtatott katalógus: megvásárolható a helyszínen Balatonfüreden, vagy a Pintér Galéria budapesti címén (1055. Budapest, Falk Miksa utca 10.)

Online katalógus: www.pinteraukcio.hu oldalon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.