2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A NÉMETORSZÁGBA IRÁNYULÓ TURIZMUS ÚJ IRÁNYVONALAI

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/82960"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_653.jpg" border="0" width="202" height="250" /></a></span>A Német Turisztikai Hivatal (DZT) évente új alaptémákat vezet be, hogy növelje az országba látogatók számát. A 2014-es kampány a kiválasztott természeti tájak fenntartható turisztikai kínálatát és az UNESCO világörökségi helyszíneket népszerűsítette. </p> <p> 

images 653A Német Turisztikai Hivatal (DZT) évente új alaptémákat vezet be, hogy növelje az országba látogatók számát. A 2014-es kampány a kiválasztott természeti tájak fenntartható turisztikai kínálatát és az UNESCO világörökségi helyszíneket népszerűsítette.

 

images 653A Német Turisztikai Hivatal (DZT) évente új alaptémákat vezet be, hogy növelje az országba látogatók számát. A 2014-es kampány a kiválasztott természeti tájak fenntartható turisztikai kínálatát és az UNESCO világörökségi helyszíneket népszerűsítette.

 

2015-ben „hagyomány és népszokások", 2016-ban a „lenyűgöző természeti üdülés Németországban" címmel hirdeti a nagyvárosokon túli természeti látnivalókat. Az elmúlt tíz évben máris 40%-os növekedést ért el a kevesebb mint tízezer lakossal rendelkező községekben, azaz 16 millióra nőtt a német vidékeken a külföldi vendégéjszakák száma. Ennek ellenére a vidéki régiók csupán 25%-ot tesznek ki az összes beutazók számában.

 

Az „üdülés vidéken" kampány felhívja a figyelmet a nagyvárosokon túli kulturális és természeti látványosságokra, a csodálatos vidéki tájakra, amivel vonzó szabadidős programokat mutatnak be. A DZT ide vonatkozó kínálatát esemény-naptárakkal, a német borvidékek és más regionális termékek népszerűsítésével bővíti. A Német Gyógyturizmus Szövetség a gyógyászatot kereső utazókat szólítja meg. A túrázók és a kerékpárosok számára különböző nyelveken aktív családi üdüléseket hirdet zsebkönyvek formájában. Jelzi az apartmanok, kempingek és panziók helyét, a sportolási lehetőségeket is.

 

A vidéki régiókat tekintve Hollandia magasan vezeti a beérkező turizmus számát évi 5,2 millió vendégéjszakával, utána Svájc, Belgium, Dánia, Ausztria és Franciaország következik.

 

A DZT tevékenységében első helyen állnak a régiók, amelyek eddig kevesebbet profitáltak a turizmusból. A DZT harminc országban tart fenn képviseleti irodát, valamint on-line sajtóközpontot a www.germany.travel/presse címen.

 

Dobi Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.