2024.augusztus.26. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új páholyok a Nemzeti Színházban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/83162"><img class="image image-preview" src="/files/images/nemzeti-S.preview.jpg" border="0" width="462" height="640" /></a></span>Befejeződött a Nemzeti Színház nagyszínpadi nézőterének nyári átalakítása. Az eddig 620 főt befogadni képes nézőtér immár tíz nézővel többet, 630-at tud fogadni. A Nemzeti új páholyainak névadására is szavazhatnak Olvasóink még szerda délig. <p> 

nemzeti s.previewBefejeződött a Nemzeti Színház nagyszínpadi nézőterének nyári átalakítása. Az eddig 620 főt befogadni képes nézőtér immár tíz nézővel többet, 630-at tud fogadni. A Nemzeti új páholyainak névadására is szavazhatnak Olvasóink még szerda délig.

 

nemzeti s.previewBefejeződött a Nemzeti Színház nagyszínpadi nézőterének nyári átalakítása. Az eddig 620 főt befogadni képes nézőtér immár tíz nézővel többet, 630-at tud fogadni. A Nemzeti új páholyainak névadására is szavazhatnak Olvasóink még szerda délig.

 

Az átalakítás egyik eleme az volt, hogy a balkonon áthelyezték a viszonylag rosszabb látási viszonyokkal rendelkező székeket, és a nézőtérre vezető lépcsők is új helyre kerültek. Az átalakítás másik részeként két, egyenként hat-hat fős új páholyt alakítottak ki.

 

Az új páholyokat a Nemzet Színészeiről kívánják elnevezni, olyanokról, akik már nincsenek közöttünk, és egykor a Nemzeti Színház tagjai voltak.

Kérik a nézőket, hogy szavazzanak facebook oldalukon https://www.facebook.com/nemzetiszinhaz vagy a pr@nemzetiszinhaz.hu email – címen, hogy kikről kapja a két új páholy a nevét. Akikre legtöbben szavaznak, azokról nevezik majd el a páholyokat. A szavazók között sorsolnak, így két nézők megkapja majd a lehetőséget, hogy családjával, barátaival az új páholyból tekintse meg az új évad első bemutatóját, szeptember 5-én, Gombrowitz Operett című darabját!

 

Szavazni szeptember 3-án 12 óráig lehet!

Akikre szavazni lehet:

–       Agárdy Gábor

–       Bessenyei Ferenc

–       Garas Dezső

–       Kállai Ferenc

–       Raksányi Gellért

–       Sinkovits Imre

 

„A Nemzeti Színház köszönetet mond nézőinek, akik az elmúlt évadban megtisztelték előadásait! Az elmúlt napokban ismét előkerültek olyan megközelítések, amelyek a Nemzeti Színház múltbeli és jelen évadai közötti látogatószámokat tendenciózusan vetik össze.

A színház látogatottságára vonatkozó kép ennél azonban sokkal árnyaltabb.

Néhány tény:

A Nemzeti Színház 2013/14-es évada során 340 előadást játszott, ebből 20-at vidéken illetve meghívásoknak eleget téve, külföldi fesztiválokon. Ez utóbbi szám hétszer annyi, mint amennyit 2008/09-ben teljesített a színház.

Az elmúlt évadban a Nemzetiben 71 különböző produkció került színre, ebből 16 idegennyelvű, a színház nemzetközi fesztiváljára érkezett előadás volt. Ez a két szám öt évaddal ezelőtt 43 illetve nulla volt.

A színház összesen 111 vendégelőadást fogadott, szemben a 2008/2009-es 65 előadással.

Olyan adatokat tehát, amelyek azt mutatják be, hogy miképpen bővült, színesedett a Nemzeti Színház repertoárja, bőséggel lehet találni.

A következő évadokban is a közönségszám emeléséért, a színház hazai és nemzetközi elismertségének növeléséért fogunk dolgozni."

 

Szeptemberben a Nemzeti Színház három új bemutatóval áll a közönség elé, elsőként szeptember 5-én, Gombrowitz Operett című darabjával.

 

http://nemzetiszinhaz.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.