2024.augusztus.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új, változatos programokkal teli évadot kezd a MÁV Szimfonikus Zenekar

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/83459"><img class="image image-preview" src="/files/images/mavSZ.preview.jpg" border="0" width="462" height="190" /></a></span>A tematikus estek (Csajkovszkij-, Brahms-, Strauss-est, orosz-, francia- és magyar-est, farsangi hangversenyek) éppúgy részei ennek, mint a ritkán játszott, zenetörténeti csemegék. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/83327">http://euroastra.hu/node/83327</a>) <p> 

mavsz.previewA tematikus estek (Csajkovszkij-, Brahms-, Strauss-est, orosz-, francia- és magyar-est, farsangi hangversenyek) éppúgy részei ennek, mint a ritkán játszott, zenetörténeti csemegék. (lásd: http://euroastra.hu/node/83327)

 

mavsz.previewA tematikus estek (Csajkovszkij-, Brahms-, Strauss-est, orosz-, francia- és magyar-est, farsangi hangversenyek) éppúgy részei ennek, mint a ritkán játszott, zenetörténeti csemegék. (lásd: http://euroastra.hu/node/83327)

 

Világsztárokban sem lesz hiány: olyan művészekkel lépnek színpadra, mint a neves amerikai szoprán, Helen Donath, a legendás zongorista, Rados Ferenc, vagy az idei évadtól tiszteletbeli vendégkarmesterként üdvözölt Kobayashi Ken-Ichiro. Az alábbiakban tekintsék meg a szeptemberi programot.

 

Szeptember 23.

Erdélyi Miklós-bérlet/1., Zeneakadémia, 19.00

Nemzetközi hírű sztárénekes 2014-15-ös évadunk nyitóhangversenyének vendége.

Az amerikai Helen Donath hetvenes éveinek közepén jár, de fiatalos lendülettel járja a világot, nagy hangversenytermek és operaszínpadok visszatérő vendége.

A közelmúltban a Bécsi Operaházban és a Salzburgi Ünnepi Játékokon vendégszerepelt, méghozzá ugyanazokkal a Mozart-szerepekkel, amelyekkel évtizedekkel korábban bemutatkozott. Nagyon fiatalon került Európába, ahol a legnagyobb operaházak visszatérő vendége, sőt Bécsben, Münchenben állandó tagja volt. Helmuth Rilling Bach-kantáta lemezeinek legtöbb szoprán szólóját ő énekelte. Donath férje is operakarmester, aki sokat segített abban, hogy hangját megőrizze. A Zeneakadémián elhangzó műsora a kései romantika kincstárából merít – a neves szoprán Puccini legismertebb áriáival mutatkozik be a magyar közönségnek. Ugyanezt a kort képviseli Wagner egyetlen vígoperájához (A nürnbergi mesterdalnokok) komponált nagyszerű nyitánya, valamint Liszt Faust-szimfóniája is, amelynek 1854-es, eredeti változata hangzik el.

A műsor:        

R. Wagner:A nürnbergi mesterdalnokok – nyitány

Áriák Puccini operáiból: Turandot – Liu halála; Gianni Schicchi – Lauretta áriája; Tosca –

            Tosca imája; Bohémélet – Musette keringője

Liszt F.:Faust szimfónia – 1854-es, eredeti változat

Közreműködik: Helen Donath (szoprán)

Vezényel: Csaba Péter

 

Szeptember 27.

Bérleten kívüli koncert

A MÁV Szimfonikus Zenekar a Haller utcai Szent Vince Plébániában adja elő Beethoven C-dúr miséjét, 19 órai kezdettel. Vezényel: Strausz Kálmán. A koncertre a belépés ingyenes! Rendező a Budapest Főváros IX., Ferencváros Önkormányzata.

 

http://mavzenekar.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.