2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rajtra kész a hazai fejlesztésű, a világítástechnológiában használható tükröződésmentes üveg

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/83679"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_669.jpg" border="0" width="220" height="183" /></a></span>A soproni családi vállalkozás, a Hirschler Glas és a multinacionális vállalat, a Guardian Orosháza közös fejlesztésével a hagyományos üveghez képest jelentős mértékben csökkenthető bármely világítástechnológiai berendezés energiaigénye <p> 

images 669A soproni családi vállalkozás, a Hirschler Glas és a multinacionális vállalat, a Guardian Orosháza közös fejlesztésével a hagyományos üveghez képest jelentős mértékben csökkenthető bármely világítástechnológiai berendezés energiaigénye

 

images 669A soproni családi vállalkozás, a Hirschler Glas és a multinacionális vállalat, a Guardian Orosháza közös fejlesztésével a hagyományos üveghez képest jelentős mértékben csökkenthető bármely világítástechnológiai berendezés energiaigénye

 

Készen áll a hazai és nemzetközi forgalmazásra az ipari és mezőgazdasági járművek visszapillantó tükreit gyártó, globális járműgyártói partnerhálózattal rendelkező Hirschler Glas Kft. és az orosházi üveggyár, a Guardian Orosháza Kft. közös ipari világítástechnikai irányú fejlesztése, az úgynevezett „öko-LED" lámpaüveg, amely jelentősen csökkentheti az ipari létesítmények külső megvilágítására, illetve közvilágításra használt lámpák energiafelhasználását. Hirschler Judit, a Hirschler Glas Kft. ügyvezetője szerint az együttműködés a termelési mennyiséget tekintve éves szinten mintegy 10 százalékos növekedést jelenthet a 115 éve alapított soproni családi vállalkozásnak.

 

„Az ipari öko-LED lámpákhoz szükséges magas fényáteresztő képességű üvegek feldolgozási technológiájának kifejlesztése körülbelül fél éves, a Guardiannel közös munkával történt, mára készen állunk a sorozatgyártásra. Az új terméknek köszönhetően a Hirschler Glas éves össztermelése mintegy 10 százalékkal növekedhet" – emelte ki Hirschler Judit, a hazai Hirschler Glas ügyvezető igazgatója. – „A Guardiannel 1991 óta rendszeresen dolgozunk együtt. A közös öko-LED projekt egyértelmű bizonyíték arra, hogy egy Magyarországon működő multinacionális nagyvállalat és egy magyar családi vállalkozás az ipari újítások területén is lehetnek stratégiai partnerek."

 

Az új öko-LED lámpákhoz szükséges antireflektív üvegek gyártása fontos új elem a Guardian tevékenységi körében. A speciálisan vágott és csiszolt üvegelemek gyártása jól illeszkedik a Hirschler Glas visszapillantó tükreinek gyártásához kidolgozott technológiához; a két cég több mint 20 éves partnersége kiváló alap az együttműködésre ebben az új projektben.

 

A Guardian által gyártott lámpaüvegek segítségével az ipari kültéri, illetve a közvilágításhoz használt izzók energiafogyasztása jelentősen kisebb lehet, mint a hagyományos lámpatesteké. Az úgynevezett öko-LED lámpák üvegeinek mindkét oldalára antireflektív bevonat kerül, amely a hagyományos üvegeknél jóval nagyobb fényáteresztő képességet eredményez, így a nagy teljesítményű izzók energiája sokkal jobban hasznosul. A speciális bevonat miatt azonban a vágási, törési, csiszolási és edzési eljárások különleges technológiát igényelnek, amelyhez a soproni Hirschler Glas a visszapillantó tükrök gyártásánál alkalmazott megoldásait fejlesztette tovább a Guardian segítségével. Az elsősorban ipari és mezőgazdasági járművek visszapillantó tükreit gyártó, globális járműgyártói ügyfélkörrel rendelkező soproni Hirschler Glas számára ezzel a fejlesztéssel most egy új piaci terület, a világítástechnológia felé nyílt meg új lehetőség.

A Hirschler Glas Kft. soproni székhelyű családi vállalkozás, amely 1899 óta foglalkozik üveg- és tükörmegmunkálással; ma mezőgazdasági és ipari gépjárművek, vonatok, buszok és motorkerékpárok alkatrészeként használt visszapillantó tükörlapok és komplett tükrök gyártásával foglalkozik. A közel 50 főt foglalkoztató vállalkozás termékeit világszerte használják a járműgyártás piaci szereplői, többek között a Caterpillar, a Scania, a John Deer, a Volvo és a Mercedes.

 

www.hirschlerglas.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.