2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

E-napló: idén is használható a Magiszter

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/83681"><img class="image image-preview" src="/files/images/mozanaplo_statisztika_1.png" border="0" width="468" height="510" /></a></span>Az előző tanévben az iskolák közel egyharmada használt elektronikus napló (e-napló) szolgáltatást. A köznevelési intézmények az idei tanévben is saját hatáskörben dönthetnek arról, használnak-e bármilyen intézményi adminisztrációs rendszert. </p> <p> 

mozanaplo statisztika 1Az előző tanévben az iskolák közel egyharmada használt elektronikus napló (e-napló) szolgáltatást. A köznevelési intézmények az idei tanévben is saját hatáskörben dönthetnek arról, használnak-e bármilyen intézményi adminisztrációs rendszert.

 

mozanaplo statisztika 1Az előző tanévben az iskolák közel egyharmada használt elektronikus napló (e-napló) szolgáltatást. A köznevelési intézmények az idei tanévben is saját hatáskörben dönthetnek arról, használnak-e bármilyen intézményi adminisztrációs rendszert.

 

Az idei tanévben azon intézmények számára, akik e-napló szolgáltatást szeretnének igénybe venni, az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • Azok számára, akik a Magiszter.net adminisztrációs rendszert használnák és ehhez adatfeldolgozási szerződéssel rendelkeznek, a szoftver tulajdonosa, a Netkir Zrt. és az Educatio NKft. megállapodása szerint elérhető a rendszer két hónapos próbaverziója. A próbaverzió biztosítja a Magiszter.net rendszer valamennyi, eddig is elérhető funkcióját. A Magiszter.net rendszerrel kapcsolatos közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van, ennek lezárultával az Educatio honlapján elérhetők lesznek a további használattal kapcsolatos információk.
  • A szélesebb körben használt szoftverek közül számos esetben a licenctulajdonosok – bizonyos egyedi feltételek teljesülése esetén – ingyenesen biztosítják a hozzáférést.
  • Az intézményeknek továbbra is lehetőségük van arra, hogy az általuk preferált intézményi adminisztrációs rendszerek tulajdonosával egyeztessenek és megállapodás esetén szerződést kössenek.

 

Azon intézményeknek tehát, akik e-napló szolgáltatást szeretnének igénybe venni, ez a lehetőség az idei tanévben is adott. Az ingyenesen elérhető szoftvereket használó iskolák száma meghaladja a 730-at, de folyamatos az érdeklődés a rendszerek iránt.

Az elérhető adminisztrációs rendszerekről, valamint a folyamatban lévő közbeszerzési eljárásról minden információ megtalálható a www.educatio.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.