2024.július.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FESZ – A BETEGEK TELJESKÖRŰ, OBJEKTÍV TÁJÉKOZTATÁSÁÉRT

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/83730"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_344.jpg" border="0" width="222" height="227" /></a></span>A gyógyászati segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezete a Forgalmazók az Egészségért Szövetség /FESZ/ 2014. szeptember 19-21-e között, Parádfürdőn rendezi meg éves szakmai Kongresszusát, „<em>Kardio- és cerebrovaszkuláris eseményt elszenvedett betegek rehabilitációja, gyógyászati segédeszközzel ellátása"</em> címmel. <p> 

A gyógyászati segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezete a Forgalmazók az Egészségért Szövetség /FESZ/ 2014. szeptember 19-21-e között, Parádfürdőn rendezi meg éves szakmai Kongresszusát, „Kardio- és cerebrovaszkuláris eseményt elszenvedett betegek rehabilitációja, gyógyászati segédeszközzel ellátása" címmel.

 

A gyógyászati segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezete a Forgalmazók az Egészségért Szövetség /FESZ/ 2014. szeptember 19-21-e között, Parádfürdőn rendezi meg éves szakmai Kongresszusát, „Kardio- és cerebrovaszkuláris eseményt elszenvedett betegek rehabilitációja, gyógyászati segédeszközzel ellátása" címmel.

 

Magyarországon évente több tízezer ember kényszerül gyógyászati segédeszközök használatára, elsősorban agyér-katasztrófa következményeként. Ők a szerencsésebb sorsúak, mivel hazánkban évente 15-18 000 főre tehető az agyvérzés miatt bekövetkezett halálesetek száma. A túlélők életminőségét jelentős mértékben befolyásolja, hogy időben kerülnek-e kórházba. A tünetek jelentkezésétől számítva mintegy 4 óra áll rendelkezésre, hogy megfelelő ellátásában részesüljön az agyvérzés tüneteivel felvételre került beteg. Amennyiben a beteg késve kerül kórházba, az agyi erek elzáródása miatt az agy életfontosságú területei súlyosan károsodnak, ami a beteg életminőségének drámai csökkenését eredményezi. Csökken a túlélési esély és beszűkülnek a rehabilitáció lehetőségei is. A szélütést elszenvedettek 48%-a fél oldalára lebénul, közel negyedük (22%) járásképtelenné válik, 24-53 százalékuk mások segítségére szorul élete hátralévő részében.

 

A szív- és agyérrendszeri katasztrófa fenyegető tüneteinek időben történő felismerése alapvető fontosságú. Az orvosi technológia, a számítástechnika és a távközlés fejlődése olyan új gyógyászati segédeszközök kifejlesztéshez vezetett, melyek lehetővé teszik a betegek távfelügyeletét. A gondozott vérnyomás, vércukor, szívritmus értékeit az otthonában mérő, a mérés eredményeit automatikusan egy távfelügyeleti központba továbbító eszközök segítségével az eredmények azonnal kiértékelésre kerülnek. Amennyiben szükséges, a beteggel a központ közvetlenül felveheti a kapcsolatot, vagy a terápia módosításnak szükségét jelzi a beteg gondozását végző szakorvos felé.

 

A világgazdasági válság új utak keresésére kényszerítette a fejlett országok szereplőit, köztük az évről-évre emelkedő korfa gazdasági hatásaival együtt élő, idősödő európai nemzetállamok egészségpolitikai vezetőit is. A gazdasági eredmények megítélését nagyban befolyásolja, hogy milyen mértékben biztosít az állam (inaktív, ellátásra szoruló) polgárainak megfelelő életminőséget.

 

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség elismeri és elfogadja az egészségügyi kormányzat céljait a tudatos betegek – esetünkben a tájékozott fogyasztók – érdekei védelmében.

A segédeszköz ellátás évek óta számos ellentmondással terhelt. Az egészségügyi ellátás szereplői – az egészségügyi kormányzat, az orvosok, a betegszervezetek és a segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók – a lehetséges és szükséges egyensúlyának megteremtésre törekszenek, melyben kezdeményező, nyitott, konstruktív partner a Forgalmazók az Egészségért Szövetség.

 

 

A gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szövetsége /FESZ/ partnerséget ajánl az egészségügyi kormányzatnak és a gyógyító- megelőző ellátásban szerepet vállaló orvos-társaságoknak valamint betegszervezeteknek, hogy a betegek érdekeit szem előtt tartva közösen dolgozzuk ki a magyar lakosság egészséges állapotának legjobb feltételeit.

 

A „SEMMIT NÉLKÜLÜNK" jelszava örök érvényű igazság. A beteg együttműködése és belátása nélkül a legjobb gyógymód, a legprofesszionálisabb gyógyászati segédeszköz is hatástalan marad.

A FESZ elnöksége – a rendezvény keretében rendezett Közgyűlésen – módosítani javasolja a Szövetség Alapító Okiratát és javasolja felvállalni a gyógyászati segédeszközöket használó betegek fogyasztóvédelmi érdekeinek képviseletét.

A Szövetség egyik fő célkitűzésének azt tekinti, hogy hozzájáruljon és részese legyen az új típusú gyógyászati segédeszköz ellátási rendszer kidolgozásának, mellyel egy európai szintű, ésszerűbb, költséghatékonyabb ellátást szeretne megvalósítani, úgy, hogy a forgalmazók, kiskereskedők is megtalálják számításaikat, befektetett szellemi és anyagi tőkéjük kiszámítható megtérülése mellett.

Az információ szolgáltatást hangsúlyos feladatuknak tartják, melyet elfogulatlanul, a forgalmazó és a jogosult érdekeit szem előtt tartva, szakmai szempontokat figyelembe véve végeznek el.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.