2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jobb Veled a Világ

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/83812"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image16_39.jpg" border="0" width="465" height="152" /></a></span>A szervezőket is meglepte az a viharos gyorsaság, ahogyan a Boldogságprogram meghirdetését követően egyre-másra alakultak a Jobb Veled a Világ-klubok Magyarországon - derült ki a szeptember 17-én a MagNet Házban tartott sajtótájékoztatón.

image16 39A szervezőket is meglepte az a viharos gyorsaság, ahogyan a Boldogságprogram meghirdetését követően egyre-másra alakultak a Jobb Veled a Világ-klubok Magyarországon – derült ki a szeptember 17-én a MagNet Házban tartott sajtótájékoztatón.

image16 39A szervezőket is meglepte az a viharos gyorsaság, ahogyan a Boldogságprogram meghirdetését követően egyre-másra alakultak a Jobb Veled a Világ-klubok Magyarországon – derült ki a szeptember 17-én a MagNet Házban tartott sajtótájékoztatón.

Szeptember elsején indult hódító útjára a 10 hónapos INGYENES Boldogságprogram és két hét elteltével Bagdi Bella, az ötlet megálmodója és elindítója, aki egyben az alapítvány elnöke is, arról számolhatott be, hogy már az országhatárokat átlépve 10 külföldi városban is csatlakoztak a programhoz, ahol létre is hoztak Jobb Veled a Világ klubokat, melynek célja, hogy adott településen a program résztvevői szeméyesen is találkozhassanak egymással. A környező országokon túl Kanadától Anglián át Olaszországig  egyre több helyről jelentkeznek be, hogy kövessék és gyakorolják a foglalkozásokat. Bagdi Bella Londont említette példaként, ahonnan olyan kérés is érkezett, hadd tehesse kétnyelvűvé a klubvezető a programot, mert az angolok is érdeklődnek iránta.

Néhány adat: jelenleg több, mint 6000 egyéni regisztráltat, 107 hazai és külföldi klubot, 236 oktatási-nevelési intézményt intézményt tart számon az Alapítvány, ahol a gyerekek is elvégeznek minden hónapban egy boldogság feladatot. Ugyanis A BOLDOGSÁG TANULHATÓ! Bagdi Bella azonban hangsúlyozta: nem arról van szó, mintha a tíz hónap elteltével megszűnnének a programban résztvevők problémái, hanem a személyiségükben történnek olyan pozitív változások, amelyek abban segítik őket, hogy más módon kezeljék a nehéz élethelyzetüket, pozitív kreativitással közelítsenek a problémák megoldásához.

Fontos hangsúlyozni – mondta Bagdi Bella -, hogy a program mindenki számára ingyenes. Mint életmód segítő tréner, többször is szembesült azzal az elhárító mondattal, hogy „Azért nem tudok önmagammal foglalkozni, a boldogságommal törődni, mert az ilyesmi pénzbe kerül, ami nekem nincs." Ebben a tanévnek megfelelő idő alatt semmi más beruházásra senki részéről nincs szükség, csak KITARTÁSRA ÉS SZORGALOMRA. A klubvezetők és az alapítvány munkatársai, beleértve Bagdi Bellát is, szintén térítésmentesen, önkéntesként dolgoznak a programban. Hivatkozott Sonja Lyubomirski lengyel pszichológus és boldogságkutatóra, aki először bizonyította be tudományosan kutatócsoportjával, hogy mi emberek igenis képesek vagyunk arra, hogy hosszan tartóan boldognak érezzük magunkat.

A jelentkezők nagy száma is mutatja, hatalmas igény van az emberekben életük jobbítására. Egy két éve készült felmérés is bizonyította, hogy Magyarország boldogság tekintetében „alulfejlett". Az egyes országok általános boldogságát vizsgáló Earth Institute gondozásában készült jelentés 2012-ben nyilvánosságra került adataiból kiderül, hogy Magyarország a 96. helyen áll.
A tavaly közzétett OECD-országok állampolgárainak boldogságindexének felmérésében pedig Magyarország a legutolsó helyen állt – a magyaroknál a fejlődő országok lakói is boldogabbak. Szinte minden nemzetközi összehasonlító tudományos vizsgálat megállapítja, hogy Magyarország Európa boldogtalanabb felén helyezkedik el. Mind az adatok mind a személyes tapasztalata alapján gondolta úgy Bagdi Bella, hogy ennek nem kell így lennie!  A dalaival eddig is pozitív megerősítéseket sugárzó énekesnő Sonja Lyubomirsky tanulmányára épülve dolgozta ki a tíz hónapos program témáit, a klubvezetőket személyesen képzi ki és tartja velük rendszeresen skypen a kapcsolatot.

A sajtótájékoztatón Csete Nia debreceni személyiségfejlesztő tréner, aki az oktatási-nevelési intézményeknek kidolgozott Boldogságprogram koordinátora, megosztotta a sajtó munkatársaival a pedagógusok eddigi tapasztalatait. Egyértelműen megállapította, hogy a gyerekeknek az elvégzett gyakorlatok hatására javul a koncentrációs képességük és megkönnyíti a tanulást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.