2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

PLACCC Fesztivál 2014

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/83840"><img class="image image-preview" src="/files/images/4X4.preview.jpg" border="0" width="463" height="237" /></a></span>Kedden, szeptember 23-án kezdődik a PLACCC Fesztivál: mobil madárles, keszon-irodalom és okos szobor. Az idén kilencedik alkalommal jelentkezik a PLACCC Fesztivál őszi kiadása szeptember 23-28. között. <p> 

4x4.previewKedden, szeptember 23-án kezdődik a PLACCC Fesztivál: mobil madárles, keszon-irodalom és okos szobor. Az idén kilencedik alkalommal jelentkezik a PLACCC Fesztivál őszi kiadása szeptember 23-28. között.

 

4x4.previewKedden, szeptember 23-án kezdődik a PLACCC Fesztivál: mobil madárles, keszon-irodalom és okos szobor. Az idén kilencedik alkalommal jelentkezik a PLACCC Fesztivál őszi kiadása szeptember 23-28. között.

 

A PLACCC 2014 ezúttal is feltárja, felidézi, felforgatja, újragondolja és átértelmezi a várost, ahol élünk. Budapestet, ezt a sokarcú, számtalan történeti titkot és mindennapi csodát magában rejtő metropoliszunkat. Idén tükröt tartunk elé, mögé és köré.

 

A Birdwatching4x4 mobil megfigyelődobozában utazva megtapasztalhatjuk belvárosi utcáink lassú varázsát és kicsit eltévedhetünk az ismerősnek hitt ismeretlen kockaköveken táncosok lábnyomait követve. Újra kirándulhatunk Csepelre, ahol pop-up galériát és egy Valóság szobát nyitunk. A -011-Alkotócsoporttal közösen megépíthetjük saját döntési elveinken működő alkalmi labirintusunkat. Végre megint beszélgethetünk egymással úgy igazán, kollektíven Lotte van den Berg vezetésével, kertmozizhatunk együtt a Fix Sarok parkjában és kortárs irodalmat hallgathatunk egy keszonkészülék belsejében.

Sőt! Még interaktív kalandokban is lehet részünk egy embernagyságú okos szobor és néhány "égi (fény)jelet adó" szenzor segítségével.

 

PLACCC Fesztivál 2014 nyitó előadás:

Benjamin Vandewalle: Birdwatching4x4

-Tér/időutazás, mobil megfigyelés, köztéri koreográfia –

2014. szeptember 23-24-25, 16:00, 17:00, 19:00, 20:00 (20 fős turnusokban)

Massolit Books & Café (Bp. VII. Nagy Diófa utca 30.)

 

Hogyan hat a tér és az idő az érzékelésre? Vajon mi minden válhat láthatóvá egy mozgó „megfigyelődoboz" 4m x 4m méretű ablakán keresztül? 

 

A flamand koreográfus, Benjamin Vandewalle mobil madárlese mindennapi környezetünk falait és alakjait költői tájképpé varázsolja. A jól ismert utcák és terek a szokatlan szemszögből figyelve, pár mozgatható tükörfallal és néhány táncossal „manipulálva" ismeretlen arcukat mutatják az utazó nézők orientációs érzékeinek határát kutatva.

A Birdwatching4x4 fedélzetén ugyanis nem a közönség mozog a térben, hanem őket mozgatják köztéren… A városlakók statisztákká, a járművek háttérré, az épületek, utcák és járdák pedig játéktérré alakulnak. A táncosok nem csupán díszletként használják a várost, hanem interakcióba lépnek vele – így a város pár pillanatra kicserélődik, majd visszaváltozik minden…

 

Benjamin Vandewalle a fiatal flamand előadó-művészeti alkotónemzedék egyik legkiemelkedőbb alakja. Rendszeresen alkot mind hagyományos színházi körülmények között, mind köztéren. Táncosként, koreográfusként és táncoktatóként dolgozik, workshopokat vezet, továbbá dokumentumfilmet is készített. Előadásai és installációi kísérleti terekként is értelmezhetők, mivel a tér, a környezet percepciójának vizsgálatából indulnak ki.

 

Jegyek már kaphatók online és a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Online jegyvásárlás: http://placcc.jegy.hu/search.php?lang=hu

Jegyek: 2200 HUF (teljes árú), 1500 HUF (diák/nyugdíjas), 5000 HUF (támogatói),

4000 HUF (kombinált teljes árú, 2 előadásra), 2500 HUF (kombinált diák/nyugdíjas jegy 2 előadásra)

 

http://vimeo.com/67893163

https://www.facebook.com/events/1520769821500795

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.