A pálinkában van az élet! — Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2014
4 perc olvasás
Volt sör, volt bor. Mi kell még a magyarnak? Persze, hogy a pálinka! 2014. október 3-5. között, immár nyolcadik alkalommal lehelünk életet a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivállal a várba, ahol idén a whisky lesz a vendégpárlat. 22 pálinkafőzde, több mint 400 különböző pálinka, és mintegy félszáz whisky sorakozik fel, hogy büszkén emeljük tulipános poharunkat a város fölé, koccintani vele.
Volt sör, volt bor. Mi kell még a magyarnak? Persze, hogy a pálinka! 2014. október 3-5. között, immár nyolcadik alkalommal lehelünk életet a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivállal a várba, ahol idén a whisky lesz a vendégpárlat. 22 pálinkafőzde, több mint 400 különböző pálinka, és mintegy félszáz whisky sorakozik fel, hogy büszkén emeljük tulipános poharunkat a város fölé, koccintani vele.
– Fiam, levágtam egy tyúkot. Mit főzzek belőle?
– Pálinkát, édesanyám!
Tyúkpálinka mondjuk nem lesz, de ami párlat gyümölcsből kifőzhető, arra mind lehet számítani!
A pálinkánál nagyszerűbb ital aligha van a világon. A pálinka a gyümölcs esszenciája, igazi hungarikum, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál pedig a tökéletes alkalom Magyarország legjobb pálinkáinak seregszemléjére.
Nem tudod, hol kezdd és merre tovább? Most a főzőmesterek adnak neked tanácsot. Erős vagy, mint Chuck Norris? Olyat innál, ami párját ritkítja? Szeretnéd, ha a lányok se maradnának melletted szomjan? Éld át a felfedezés örömét a tematikus kóstolótúrák egyikén, így a klasszikus, a különleges, és a nőies ízek kedvelőinek is lehetősége lesz kézen fogva elmerülni a bőséges kínálatban.
A vállalkozó kedvűek idén is készíthetnek saját pálinkát a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát tetszés szerint állíthatják be.
Az illusztris környezetben a jó italok mellett kiváló kolbászok is lógnak majd karikában, valamint számos kézműves húskészítmény és sajt vár arra, hogy csillapítsuk vele az étvágyunkat.
Több dózis egy helyen: az őszi fesztivál a whisky rajongók érdeklődésére is méltán számíthat. Mindegy, hogy Single Malt vagy blended. Ír, skót, amerikai, kanadai, japán és más egzotikumok hosszú sora lesz a whisky-udvarban fellelhető. A rengeteg márka és évjárat közötti eligazodásban hozzáértők segítenek, és bevezetik a gyártás és fogyasztás művészetébe az arra fogékonyakat. A fesztivál egyik különlegessége a Békési Manufaktúra 12 éves single barrel whisky-je, amit kifejezetten a fesztiválra palackozott le Békési Zoltán főzőmester.
A páratlan gasztronómiai kiránduláson túl nagyszerű koncerteknek is otthont ad a Budavári Palota.
A fellépők mind ugyanazzal a feladattal lépnek színpadra, nekik kell arról gondoskodni, hogy a lábuk előtt perdüljön táncra az udvar.
Koccints velünk az élet italával!
Koncertek
Október 3. péntek:
16:00 BRAN
18:00 A Nyughatatlan
20:00 Random Trip
Október 4. szombat:
16:00 Greenfields
18:00 Skafunderz
20:00 Ocho Macho
Október 5. vasárnap:
16:00 Swing a'la Django
18:00 Creme de la pop
20:00 Maszkura és a tücsökraj
Belépőjegy
Napijegy: 2.000 Ft,
3 napos bérlet 1napijegy áráért a Bónusz Brigádon!
Nyitva tartás
Péntek: 14-02, szombat: 12-02, vasárnap: 12-22
Kiállítók
PÁLINKA
895 Hunnium | Az Év körtepálinkája | Békési Pálinkaház | Brill Pálinkaház |Fruktárium Pálinkaház |
Gyulai Pálinka Manufaktúra | Harmatrázó Pálinkaház |
Márton és Lányai | Nobilis | Ördögi | Palotás Pálinkaház |
Pálinkashop | Panyolai Pálinkák | Rézangyal | Prekop Pálinkamanufaktúra |
Schiszler Pálinka | Somló Spirit Pálinkaház | Spiritus Primus | United Brands |
Tokaj-Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra |
Villányi Pálinka | Zimek Pálinkamanufaktúra
EGYÉB KIÁLLÍTÓK
Fröccsös | Café Cagliari | Csöppentő | Kolbice |
Mangalica és Tsa Húspatika | Zsíroskenyér pont | Nagykőrösi sajtok |
Twist & Chips | DiVino Borbár | Császári morzsa |