2024.szeptember.03. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85113"><img class="image image-preview" src="/files/images/3pécs.preview.jpg" border="0" width="488" height="328" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom Pécshez kötődik, azaz 1 város és 3 program az első novemberi hét nagyszerű ajánlatával: Voca People Falusi Mariann-nal, The Richard Bona Quintet valamint Quimby meg a Z.U.P.   Jó szórakozást! <p> 

3pécs.preview3 az 1-ben ajánlatom Pécshez kötődik, azaz 1 város és 3 program az első novemberi hét nagyszerű ajánlatával: Voca People Falusi Mariann-nal, The Richard Bona Quintet valamint Quimby meg a Z.U.P.   Jó szórakozást!

 

3pécs.preview3 az 1-ben ajánlatom Pécshez kötődik, azaz 1 város és 3 program az első novemberi hét nagyszerű ajánlatával: Voca People Falusi Mariann-nal, The Richard Bona Quintet valamint Quimby meg a Z.U.P.   Jó szórakozást!

 

2014. november 4. 19.00 – Kodály Központ

Voca People – Vendég: Falusi Mariann

A zenés színpad világszenzációja, a Voca People részben megújult műsorral ismét Pécsett! A Voca People már több teltházas produkcióval kápráztatta el a pécsi közönséget 2012-ben. Részben megújult programmal és sok meglepetéssel a világhírű társulat ismét a Kodály Központ vendége.

A Voca People élő színpadi énekes produkció, amely az emberi hang döbbenetes erejét ötvözi a ritmusbeszéd, más néven beatbox modern művészetével. A zenekar pusztán az énekhang eszközeivel életre kelti a legkülönbözőbb hangszerek, akár gitár, dob vagy trombita hangját. Az előadás olyan élményt nyújt, amely a zenei virtuozitást a nyolc színpadi előadóművész sziporkázó humorával teszi teljessé.

Az énekegyüttes tagjai örökzöld slágereket merőben új és rendkívül szellemes hangszerelésben szólaltatnak meg a színpadon. A fantasztikusan pörgős előadás során több mint hetven dallam szólal meg a barokktól egészen napjaink legnagyobb slágereivel bezárólag.

 

2014. november 5. 19.00 – Kodály Központ

The Richard Bona Quintet

A kameruni születésű Richard Bona, aki 2013-ban Snétberger Ferenccel adott felejthetetlen koncertet a Kodály Központban, ezúttal saját zenekarával érkezik. A világ jelenleg legjobb élő basszusgitárosakánt számon tartott zenészt 1995-ben New York-ba letelepedve Harry Belafonte vette a szárnyai alá, később Belafonte zenei igazgatója lett több éven keresztül. Később Joe Zawinul zenekarában vitte a prímet és azóta szinte mindenkivel játszott a jazz nagyjai közül Herbie Hancock-tól Bobby McFerrin-ig, Quincy Jones-tól Chick Corea-ig, Pat Metheny-től Chaka Khan-ig.

 

2014. november 8. 19.00 – Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

Quimby – előzenekar: Z.U.P.         

Hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. Fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, emellett klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt jelentősek. Olyan formáció, melynek lemezei, zenéi mellett dalszövegei is nagy figyelmet érdemelnek. A Quimby több mint két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg, dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez már több színházi előadás zenéje köthető. A pécsi koncert lesz a Quimby egyik első őszi klub-bulija, egyben az E78 könnyűzenei sorozatának egyik kiemelkedő állomása.

A ZUP már majdnem hét éve alakult, de csak az elmúlt években kezdtek saját dalokat is alkotni. Dalaik egyszerre poposan fülbemászóak, rockosan lendületesek, és akusztikusan, folkosan finomak. A zenekar oszlopos tagjai a Farkas testvérek: Krisztina, a frontember, billentyűs, ukulelés és tangóharmónikás, János pedig gitáros, didgeridoos – és persze mindketten énekelnek. A zenekar harmadik állandó tagja a basszusgitáros Gaál Kristóf.

 

http://www.zskn.hu/

http://www.kodalykozpont.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.