2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Federal-Mogul a jövő kihívásaira összpontosít

6 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85232"><img class="image image-preview" src="/files/images/index1_2.jpg" border="0" width="178" height="178" /></a></span>A Federal-Mogul Holdings Corporation a novemberi sajtótájékoztatóján bejelentette tervét, amely szerint Hajtáslánc (Powertrain) és Motoralkatrészek (Motorparts) divízióját két független, nyilvánosan kereskedhető vállalattá választja szét, az eredeti alkatrészek és a pótalkatrészek globális piacainak kiszolgálása érdekében. A tervezett szétválás a Federal-Mogul Motorparts divíziójának a rangos cég részvényesei felé történő adómentes elosztásán keresztül valósul meg - tudtuk meg Cristiano Garagna régiónk marketing igazgatójától és Krózser József magyarországi értékesítési vezetőtől. <p> 

A Federal-Mogul Holdings Corporation a novemberi sajtótájékoztatóján bejelentette tervét, amely szerint Hajtáslánc (Powertrain) és Motoralkatrészek (Motorparts) divízióját két független, nyilvánosan kereskedhető vállalattá választja szét, az eredeti alkatrészek és a pótalkatrészek globális piacainak kiszolgálása érdekében. A tervezett szétválás a Federal-Mogul Motorparts divíziójának a rangos cég részvényesei felé történő adómentes elosztásán keresztül valósul meg – tudtuk meg Cristiano Garagna régiónk marketing igazgatójától és Krózser József magyarországi értékesítési vezetőtől.

 

A Federal-Mogul Holdings Corporation a novemberi sajtótájékoztatóján bejelentette tervét, amely szerint Hajtáslánc (Powertrain) és Motoralkatrészek (Motorparts) divízióját két független, nyilvánosan kereskedhető vállalattá választja szét, az eredeti alkatrészek és a pótalkatrészek globális piacainak kiszolgálása érdekében. A tervezett szétválás a Federal-Mogul Motorparts divíziójának a rangos cég részvényesei felé történő adómentes elosztásán keresztül valósul meg – tudtuk meg Cristiano Garagna régiónk marketing igazgatójától és Krózser József magyarországi értékesítési vezetőtől.

 

A Federal-Mogul vállalatot 1899-ben alapították Detroitban. A vállalat székhelye a Michigan állami Southfieldben található, és 34 országban több mint 45 ezer embert foglalkoztat. A multinacionális cég Hajtáslánc és Motoralkatrészek divíziójának szétválasztásával két független, nemzetközi piacvezető vállalatot hoztak létre, amelyek ágazatuk legnagyobbjai és legerősebbjei közé fognak tartozni. A szétválasztáskor az újonnan létrejövő Federal-Mogul Motorparts erős egyenleggel fog rendelkezni, és nagy mennyiségű tőkéhez fér hozzá, ezáltal szinergikus beszerzéseket végezhet a rendkívül felaprózott pótalkatrész ágazatban. Emellett a fennmaradó Powertrain üzletág élvezni fogja a kimagasló vezetés, valamint a stratégiai prioritásokhoz jobban igazodó források kiosztásának előnyeit. A szétválás után mindkét üzletág kapitalizációja megtörténik, és készen állnak az önálló sikerre.

A Federal-Mogul Motorparts a termékek széles körét értékesíti és forgalmazza a világ több mint 20 élvonalbeli márkájától a járművek nemzetközi pótalkatrész piacán, emellett pedig az eredeti járműalkatrész-gyártókat is kiszolgálja olyan termékekkel, mint a fékek, karosszériaelemek és ablaktörlők. A Motorparts divízió 2012-es létrehozása óta stabil előrelépést tett egy olyan stratégiai terv kifejlesztésében és megvalósításában, amivel élvezhetik a növekvő és egyre összetettebb nemzetközi autópark előnyeit. A szétválasztás szerkezete a Federal-Mogul Motorparts vállalat számára jobb pénzügyi és működési flexibilitást biztosít a növekedési és konszolidációs lehetőségek elérése érdekében, miközben továbbra is hozzáférhet a Federal-Mogul Powertrain divíziójának világszínvonalú technológiájához és szaktudásához.

A Federal-Mogul Powertrain egy piacvezető nemzetközi vállalat, amely hajtáslánc alkatrészeket biztosít az eredeti alkatrészgyártók számára, valamint olyan termékeket és szolgáltatásokat tervez és gyárt, amelyek jelentős üzemanyag-megtakarítást, kevesebb károsanyag-kibocsátást illetve jobb járműteljesítményt tesznek lehetővé. A Powertrain divízió célja, hogy az ügyfeleket a mai és jövőbeni kihívásoknak megfelelő technológiával lássa el, s amely remek választékukat alapul véve továbbra is szervesen növekszik. Emellett a piaci lehetőségeket kihasználva bővítik hatáskörüket, méretüket és lábnyomukat, a belső égésű motorok főbb összetevőire koncentrálva, amelyek stratégiailag erősen illeszkednek meglévő választékukba.

 

A továbbiakban három újdonságról számolunk be olvasóinknak:

 

Nos, a benzinmotorokhoz készült legújabb generációs Nüral Elastothermic dugattyúk kifejezetten úgy készültek, hogy elviseljék a mai csökkentett méretű turbófeltöltéses motorok magas hőmérsékletét és durva hő ciklusait. A dugattyúk ovális palástja kisebb kiemelkedési hézagot és kisebb távolságot eredményez a rézsútos oldalfalak között. Ezek sokszögűek lehetnek, és keresztmetszetük mindössze 2,5 mm. Az elemek mindegyike hozzájárul a dugattyú szerkezeti erősségéhez a súly minimalizálása és a súrlódás csökkentése mellett. A Nüral új Elastothermic dugattyúja jobb hűtőcsatorna-kialakítással rendelkezik. Ez a dugattyúkoronában magasan helyezkedik el, és számos előnye van: csökkenti a korona hőmérsékletét 25-30 Kelvin fokkal, emellett pedig csökkenti a felső horony és az első ütközési hőmérsékletet akár 60 Kelvin fokkal. Ezen dugattyúk által biztosított alacsonyabb hőmérséklet tovább javítja a kopási ellenállást, csökkenti a szénlerakódást és a gyűrű beragadását, ez pedig kevesebb olajfogyasztást illetve jobb tömítést eredményez. Könnyű súlyuk ellenére ezek a dugattyúk rendkívül erősek és strapabírók, ez a kombináció pedig lehetővé teszi, hogy a csökkentett méretű motorok nagyobb teljesítmény-leadásra legyenek képesek, valamint jobban bírják a stop-start technológia és a hengerkikapcsolás igénybevételét.

A környezetvédelemért való folyamatos elkötelezettség részeként a Federal-Mogul ólommentes csapágyakat fejlesztett ki, kilenc évvel megelőzve a törvényi előírást. A vállalat kezdeményezésének része volt a környezetre káros anyagok kiküszöbölése a termékkínálatból, még a törvényi előírásokat megelőzően. Ahhoz, hogy a csúszócsapágyakban ötvöző anyagként használt ólmot le tudják cserélni, a Federal-Mogul mérnökeinek több kihívással is szembe kellett nézniük, és a jelentősen eltérő tribológiai és fizikai mechanizmusokat alapul véve sikeresen kifejlesztették a megfelelő anyagokat. Ezek az anyagok a benzin- és dízelmotorokban, a fő- és hajtórúd csapágyakhoz egyaránt alkalmazhatók, terhelési ciklusok széles tartományában. A termékeket már széles körben használják, és piacvezető technológiává vált.

A hagyományos fékbetétekből származó rézlerakódások káros hatással vannak az élővizek oxigénszintjére. Ennek eredményeként Kaliforniában és Washington államban nemrégiben új törvények születtek, amelyek a fékbetétek réztartalmának csökkentését és végső soron megszüntetését írják elő 2025-ig. A gyártóknak 2021-re kevesebb mint öt százalékra kell csökkenteniük a réztartalmat, 2025-re pedig kevesebb mint fél százslékos értéket kell elérniük. Azonban néhány járműgyártó, mint a Daimler, vezető szerepet vállal a környezetvédelem terén, és már korábban bevezeti az alacsony réztartalmú és rézmentes fékbetéteket a Ferodo segítségével.

 

-Szalay-

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.