2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Fejleszteni szeretne az Infogroup – megtelt a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/85249"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image2_468.preview.jpg" border="0" width="472" height="97" /></a></span>Kiemelkedő üzleti sikerekről számol be az Infogroup cégcsoport; a népszerű dél-budai Bartók Udvar irodaházban a közelmúltban írtak alá 3000 négyzetméterre bérleti szerződést. Ezáltal az irodakomplexum elérte a 100 százalékos telítettségét. Emellett a Polgár Ipari Park első üteme idén 7500 négyzetméter csarnokkal bővült, melyet azonnal sikerrel bérbe adott a fejlesztő a Jabil Circuit Magyarország Kft-nek. Mindezek eredményeként az Infogroup jövő évi tervei között szerepel a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park következő ütemeinek fejlesztése.

image2 468.previewKiemelkedő üzleti sikerekről számol be az Infogroup cégcsoport; a népszerű dél-budai Bartók Udvar irodaházban a közelmúltban írtak alá 3000 négyzetméterre bérleti szerződést. Ezáltal az irodakomplexum elérte a 100 százalékos telítettségét. Emellett a Polgár Ipari Park első üteme idén 7500 négyzetméter csarnokkal bővült, melyet azonnal sikerrel bérbe adott a fejlesztő a Jabil Circuit Magyarország Kft-nek. Mindezek eredményeként az Infogroup jövő évi tervei között szerepel a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park következő ütemeinek fejlesztése.

image2 468.previewKiemelkedő üzleti sikerekről számol be az Infogroup cégcsoport; a népszerű dél-budai Bartók Udvar irodaházban a közelmúltban írtak alá 3000 négyzetméterre bérleti szerződést. Ezáltal az irodakomplexum elérte a 100 százalékos telítettségét. Emellett a Polgár Ipari Park első üteme idén 7500 négyzetméter csarnokkal bővült, melyet azonnal sikerrel bérbe adott a fejlesztő a Jabil Circuit Magyarország Kft-nek. Mindezek eredményeként az Infogroup jövő évi tervei között szerepel a Bartók Udvar és a Polgár Ipari Park következő ütemeinek fejlesztése.

A Bartók Udvar az Infogroup cégcsoport portfoliójában lévő irodaépület együttes, jelenleg 4 épületből áll, összesen 10.500 m² iroda és 4.000 m² kereskedelmi és raktárterülettel.

 

A Bartók Udvar 1. épületében nemrég írtak alá bérleti szerződést: a legújabb ügyfél az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF), amely valamivel több, mint 3000 négyzetméternyi irodaterületet bérel a Bartók Béla úton lévő irodaházban.

A szervezet 2010. július 1-jén jött létre, önállóan működő központi költségvetési szervként. Feladata a Kormány által meghatározott európai uniós és más nemzetközi támogatások ellenőrzése.

 

Az EUTAF idén novemberben költözik be az épületbe és hosszú távú szerződést írt alá a fejlesztő-tulajdonossal. A cég bérli az 1. épület 6200 m² kiadható területének közel felét, ráadásul ezzel az aláírással a teljes Bartók Udvar elérte a 100 százalékos telítettséget.

 

„Az EUTAF irodái eddig több helyszínen működtek Budapesten, de a Bartók Udvar elhelyezkedése és magas szintű szolgáltatásai meggyőzték ügyfelünket, hogy egyesítse az irodáit." mondta Székely Ádám, az Infogroup ügyvezetője.

 

Az 1-es épület bérlői ezen kívül az Il Treno Étterem, a Tesco Expressz, a KDB Bank, a BKK Közút Zrt., a SimpTech Kft., a Ness Hungary Kft., a Multicontact Kft., valamint a Statistical Product Kft.

 

„Az 1. épület sikereinek köszönhetően 2015 folyamán tervezzük a II. ütem kivitelezésének indítását, amellyel mintegy 17.000 m² új „A" kategóriás irodaterülettel bővülhet a cégcsoportunk budapesti portfoliója"- tette hozzá Székely Ádám.

 

A Bartók Udvar II. ütemének kizárólagos bérbeadója a CBRE lesz.

 

 

Tele a Polgár Ipari Park logisztikai programjának első üteme- „jöhet" a második ütem

 

Az ipari park a mintegy 8.500 lakosú Polgár város külterületén, az M3 autópálya mellett és a MÁV 117-es vasúti pályaszakasza közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

 

Az Új Széchenyi Terv „Üzleti infrastruktúra és befektetési környezet fejlesztése a régióban" pályázat keretében, a közelmúltban adtak át egy 7500 m²-es csarnokot. Ezáltal elkészült az Ipari Park összesen 18.250 m² csarnokterületű első üteme, amely 6.300 m², 4.450 m² illetve a most átadott 7.500 m² nagyságú „részekből" áll.

A Park bérlői a Toyota Tsusho és a Jabil Circuit, akik együttesen elfoglalják az összes kiadható területet.

 

Az Infogroup tervei között szerepel a logisztikai program második ütemének elindítása; ez újabb mintegy 19.900 m² csarnokterületet jelentene, amelyre már jogerős építési engedéllyel rendelkezik.

Az 1990-ben alakult Infogroup cégcsoport ma Magyarország egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője. A magyar magánszemélyek által alapított és magyar tulajdonban lévő vállalat értékesítési és bérbeadási céllal,  elsősorban saját tulajdonú telkeken valósít meg iroda, ipari-és lakóingatlan-beruházásokat.

2012 óta komplex ipari beruházásokban való tulajdonosi szerepvállalás és projekt menedzsment is erősíti a cég tevékenységeit. A cégcsoport 2013 óta aktív a kockázati tőkebefektetések területén és inkubátorházat is alapított kezdő vállalkozások támogatására.

Több mint 30 sikeres projekt fejlesztése köthető a céghez a kereskedelmi és a lakóingatlan piacokon, melyek összértéke meghaladja a 84 millió eurót.

Az Infogroup folyamatban lévő befektetéseinek értéke eléri a 33 millió eurót. http://infogroup.hu/

A Bartók Udvar Budapest egyik legsikeresebb irodafejlesztési projektje. A Dél-Buda ütőerén található, „A" és „B+" kategóriás irodaházakból álló együttes 4 épületében, összesen 10.500 m2 irodaterülettel, 4.000 m2 kereskedelmi- és raktárterülettel szolgálja ki a bérlői igényeket.

Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően gépkocsival, tömegközlekedéssel és kerékpárral is az egyik legkönnyebben megközelíthető irodaház Dél-Budán.

Az 1. épületet 2008-ban adták át. Az „A" kategóriás épület 6200 m² kiadható területtel rendelkezik. A 2. épület 1400 m² nagyságú „B" kategóriájú, míg a 4. épület  B+-os, 2500 m²- területtel www.bartokudvar.hu

A Polgár Ipari Park, amely az M3 autópálya polgári lehajtója mellett fekszik, közel 120.000 m² gyártó- és raktárcsarnok koncepciótervével rendelkezik, melyet 6 ütemben, 7-10 év alatt valósít meg az Infogroup.

Az I. ütem elkészült; összesen 18.250 m² csarnokterülettel. A II. ütem tervezési, kivitelezési előkészítési fázisban van, itt mintegy 19.900 m² csarnokterületre jogerős építési engedéllyel rendelkezik a fejlesztő.

A III-VI. ütemek  előkészítése folyamatban van, a csarnokokra koncepció tervekkel rendelkezik az Infogroup. A tervezés és kivitelezés a bérlői igényeknek megfelelően rugalmasan indítható.

A fentiek mellett a Polgár Ipari Park mintegy 58 ha területen kínál telkeket hosszú távú befektetőknek, telephelyet kereső vállalatoknak.

www.polgariparipark.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.