2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

TV2 – „Süss fel nap” program

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85307"><img class="image image-preview" src="/files/images/FeherLaszloHidArnyeka.jpg" border="0" width="464" height="334" /></a></span>A BÁV Őszi Művészeti Árverésének (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/85216">http://euroastra.hu/node/85216</a>) második napján 2014. november 12-én 17 órakor a nap első tételeként a TV2 felkérésére és felajánlásával, jótékonysági céllal árverésre bocsájtja Fehér László „Híd árnyéka" című alkotását. <p> 

feherlaszlohidarnyekaA BÁV Őszi Művészeti Árverésének (lásd: http://euroastra.hu/node/85216) második napján 2014. november 12-én 17 órakor a nap első tételeként a TV2 felkérésére és felajánlásával, jótékonysági céllal árverésre bocsájtja Fehér László „Híd árnyéka" című alkotását.

 

feherlaszlohidarnyekaA BÁV Őszi Művészeti Árverésének (lásd: http://euroastra.hu/node/85216) második napján 2014. november 12-én 17 órakor a nap első tételeként a TV2 felkérésére és felajánlásával, jótékonysági céllal árverésre bocsájtja Fehér László „Híd árnyéka" című alkotását.

 

Az aukcióból befolyó összeget, a TV2 – a „Süss fel nap" program keretében – a tehetséges gyerekek támogatására fordítja. A licit 800 000 Ft-ról indul.

 

A TV2 Csoport kötelességének tekinti, hogy kivegye részét a társadalmi felelősségvállalás feladataiból. „TV2 a Jövőért" koncepcióban összefoglalt filozófiája szerint elkötelezett a gyermekek védelmét illetően, fontosnak tartja jövőjüket, esélyegyenlőségük biztosítását, támogatja az egészség- és környezettudatos gondolkodásmódot.

Ezen törekvés kiemelt kezdeményezéseként indította el 2013-ben „Süss fel nap!" programját, mely 2014-ben is folytatódik.

 

A TV2 társadalmi-felelősségvállalási programja ezúttal a tehetséget és a tehetséggondozást állítja középpontba. Egy tehetséges gyermek kibontakozását az élet számos tényezője alakíthatja. A legfontosabb mégis az, hogy a szunnyadó tehetséget valaki észrevegye, gondos, értő odafigyeléssel utat mutasson. A tehetség kibontakozása generációk összjátéka, az egyik legszebb példa az alkotó emberi együttműködésre.

 

2014-es „Süss fel nap!" program célja, hogy a tudomány, a technika, a művészetek és a sport területén kiemelkedő, különlegesen tehetséges kizárólag 14 év alatti gyermekeket és a jelentkező adott gyermek törekvéseit segítő felnőtteket – szakembereket, pedagógusokat, mentorokat – mutasson be és támogasson.

 

A programra a TV2 jelentkezési felhívását követően a http://tv2.hu/infopult/suss_fel_nap

oldalon található regisztrációs űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

A beérkező pályázatok közül a program kuratóriuma 10-et választ ki, amelyeket a TV2 bemutat műsoraiban (Mokka, Aktív, Tények). A kiválasztottak egy-egy TV2-es műsorvezető közreműködésével kerülnek bemutatásra.

A programban résztvevő gyermekek és segítőik bemutatkozó anyagának adásba kerülését követően a TV2 facebook oldalán a nézők szavazással fejezhetik ki szimpátiájukat. Az összes bemutatkozó anyag adásba kerülése után a program kuratóriuma rangsort állít fel, mely a nézői szimpátiaszavazás által kialakított sorrenddel összesítésre kerül.

Az összesített sorrend első helyezettje a TV2 1.000.000 Ft-os támogatásában részesül, ami mellé a csatorna további támogatásokat is biztosít a BÁV aukción kalapács alá kerülő Fehér László műalkotás bevételéből.

 

A jelentkezés feltételei 

„A pályázatra jelentkező gyermek és felnőtt segítő adatai, elérhetőségi mellett részletesen le kell írni, hogy miben kiemelkedő tehetségű a gyermek. 

A pályázatot az adott tevékenységet bemutató video anyaggal is meg lehet erősíteni. Ebben az esetben a video-anyagot a youtube-ra kell feltöltetni, és annak linkjét kell feltüntetni az űrlapon. Csak azok jelentkezését várjuk, akik vállalják a megmérettetést és hozzájárulnak a róluk készült forgatott anyag képernyőn, illetve a TV2 Csoport egyéb felületein történő megjelenéséhez."

 

A Süss fel nap! kuratóriuma: 

Polgár Judit sakkozó, nemzetközi nagymester, kétszeres női sakkolimpiai bajnok, magyar

– szuperbajnok, a Magyar Tehetség Nagykövete

Yvonne Dederick a TV2 Csoport társtulajdonosa, ügyvezető igazgató

Vizi E. Szilveszter kétszeres Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, egyetemi tanár, a Magyar – Tudományos Akadémia rendes tagja

Juhász Árpád geológus, a Magyar Tudományos Akadémia Ismeretterjesztési Bizottságának

– tagja. A hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakja, a TV2

– munkatársa

Lajkó Félix világhírű hegedűművész és zeneszerző

Simon Zsolt a TV2 Csoport társtulajdonosa, ügyvezető igazgató

Somlai-Fischer Ádám építész, dizájner, a Prezi társ-alapítója, a Magyar Tehetség

– Nagykövete.

 

A BÁV Őszi Művészeti Árverés időpontja november 11-12-13. 17 óra.

 

2014. november 12. 17:00

TV2 – „Süss fel nap" program

 

http://www.bav.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.