2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

VIETNAMI-MAGYAR EST AZ EZERSÁRKÁNY ÉTTEREMBEN

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/85408"><img class="image image-preview" src="/files/images/047_1.jpg" border="0" alt="Ezersárkány Étterem" title="Ezersárkány Étterem" width="448" height="336" /></a><span style="width: 446px" class="caption"><strong>Ezersárkány Étterem</strong></span></span></strong></p> <p><strong>Különleges est tanúi voltak a magyar újságírók</strong> október 31-én, amikor a HUVINETT-programban részt vett ötödik vietnami csoport hallgatóinak átadták az okleveleket. Az ünnepélyes alkalommal jelen voltak a program megvalósítói: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezetői, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete (BME-NTI) és a CETEMCOM Tanácsadó Kft. ügyvezetője. </p> <p> 

ezersárkány étteremEzersárkány Étterem

Különleges est tanúi voltak a magyar újságírók október 31-én, amikor a HUVINETT-programban részt vett ötödik vietnami csoport hallgatóinak átadták az okleveleket. Az ünnepélyes alkalommal jelen voltak a program megvalósítói: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezetői, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete (BME-NTI) és a CETEMCOM Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

 

ezersárkány étteremEzersárkány Étterem

Különleges est tanúi voltak a magyar újságírók október 31-én, amikor a HUVINETT-programban részt vett ötödik vietnami csoport hallgatóinak átadták az okleveleket. Az ünnepélyes alkalommal jelen voltak a program megvalósítói: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezetői, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézete (BME-NTI) és a CETEMCOM Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

 

048 0.thumbnail

A díszvendégek között köszönthettük dr. Nguyen Thanh Tuant, a Vietnami Szocialista Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetén kívül dr. Aszódi Attilát, az MVM Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztost, Nagy Sándort, a Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatóját, Kovács Pált, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói tanácsadóját, volt energiaügyi államtitkárt, dr. Czifrus Szabolcsot, a BME – NTI megbízott igazgatóját, Zsoldos Ferencet, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. nemzetközi oktatási projektvezetőjét, Thuróczy Lászlót, a vietnami-magyar nukleáris oktatási együttműködéssel megbízott szervező cég, a CETEMCOM Tanácsadó Kft. ügyvezetőjét és gyönyörű feleségét, dr. Phan Bich Thient, a Vietnami Népfront Központi Bizottságának tagját, a Magyar-Vietnami Kapcsolatért Közhasznú Alapítvány elnökét.

059 1.thumbnail

2012 óta közel 200 vietnami szakembert képeznek ki Pakson, így segít Magyarország a távol-keleti országnak egy atomerőmű építésében. 2014 szeptember-októberében már az ötödik csoportot szervezte meg a Közép-Európai Technológiai Vezetési Tanácsadó Kft. (CETEMCOM). A látogatók a HUVINETT kurzusa keretében vettek részt atomenergetikai és nukleáris technológiai továbbképzésen. Jelenleg 39 fő, közöttük egyetemi oktatók és kutatók hathetes képzés során szerezhettek elméleti és gyakorlati ismereteket az atomenergia biztonságos felhasználásáról és az atomerőművek működéséről. A képzés első három hetét a BME Nukleáris Technikai Intézetében töltötték, ahol az oktatóreaktoron végeztek laboratóriumi kísérleteket, majd három héten át gyakorlati tapasztalatokat szereztek a Paksi Atomerőműben, a Karbantartó Gyakorló Központban és a szimulátorban.

 

Az oktatási program már számos nemzetközi elismerést aratott, legutóbb a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) is pozitívan értékelte az együttműködést, az információ és a tudás átadásának fontosságát.

 

Az elmúlt években intenzíven fejlődik a kapcsolat Magyarország és Vietnam között. 2013-ban a vietnami köztársasági elnök itteni látogatásakor kormányközi együttműködési megállapodást írt alá a nukleáris energia békés célú, biztonságos felhasználásáról. A jövőbeni HUVINETT-képzéseken további gyümölcsöző együttműködésre van kilátás.

thien és long operaénekesThien és Long operaénekes

A beszédek és az oklevelek átadása után emlékezetes műsort adott a kiváló Ninh Duc Hoang Long operaénekes, aki Erkel Bánk bán című dalművéből a Hazám, hazám áriával kápráztatta el a magyar hallgatóságot.

nga énekesnőNga énekesnő

Utána Ho Ngoc Nga a Magyarország című dalt és egy magyar népdalt (Tavaszi szél vizet áraszt) énekelt el. Gyönyörű hangokat, mesébe illő előadásmódot ünnepelhetett a magyar közönség.  Őszinte lelkesedéssel tapsoltunk a műsorhoz.

050 2.thumbnail

Az estet többfogásos vietnami vacsora zárta a szép kínai vendéglőben.

 

DOBI ILDIKÓ  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.