2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Hétfejű Tündér nyerte a legjobb tervezés díját Bangkokban

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85429"><img class="image image-preview" src="/files/images/hétfej.preview.jpg" border="0" width="468" height="388" /></a></span>A Budapest Bábszínház A Hétfejű Tündér című előadása meghívást kapott a Harmony World Puppet Carnival fesztiválra, ahol a legjobb tervezés díjával ismerte el a zsűri. <p> 

hétfej.previewA Budapest Bábszínház A Hétfejű Tündér című előadása meghívást kapott a Harmony World Puppet Carnival fesztiválra, ahol a legjobb tervezés díjával ismerte el a zsűri.

 

hétfej.previewA Budapest Bábszínház A Hétfejű Tündér című előadása meghívást kapott a Harmony World Puppet Carnival fesztiválra, ahol a legjobb tervezés díjával ismerte el a zsűri.

 

A VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén 2012-ben a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjjal kitüntetett előadás vendégeskedett már Ljubljanában, ezúttal a világ bábművészetének egyik legfontosabb fesztiváljának versenyébe válogatták be.

 

A Bangkokban november 1. és 10. között megrendezett seregszemlére 166 produkció kapott meghívást a világ 80 országából, az előadások mellett szemináriumokra, workshopokra, filmvetítéskre, kerekasztal-beszélgetésekre is sor került.

 

A Hétfejű Tündér bemutatója 2012. január 19-én volt. Lázár Ervin meséit Gimesi Dóra adaptálta bábszínpadra, akit ezért a munkájáért Békés Pál-díjjal jutalmaztak a VI. Kaposvári Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi ASSITEJ Biennálén. A rendező Kuthy Ágnes, a látványt Mátravölgyi Ákos tervezte, a zene Sáry László munkája. Az előadásban Hoffer Károly, Tatai Zsolt és Teszárek Csaba látható.

 

Mit tehet egy hős, ha csúnyának született? Ha a lába gacsos, a feje úritök, a termete girbegurba? Ha kineveti a tükörképe, ha lépte nyomán elhervadnak a virágok, ha megijednek tőle az emberek? Hogy lehet valaki ilyen csúnya? Mi végre? Ki végre? Mesénk hőse azért indul el, hogy bosszút álljon a csúnyaságáért, hadakozni indul karddal, lándzsával, péklapáttal, vassal, vérrel, vencsellővel – elindul, hogy felkutassa minden bajának okozóját, a titokzatos Hétfejű Tündért…

 

Budapest Bábszínház

Budapest, Andrássy út 69.

 

http://www.harmonyworldpuppet.com/

www.budapest-babszinhaz.hu

https://www.facebook.com/babszinhaz

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.