2024.szeptember.13. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Héttorony Fesztivál Gála

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85638"><img class="image image-preview" src="/files/images/7tor.preview.jpg" border="0" width="472" height="423" /></a></span>2014. november 4-én kezdődött és november 20-ig tart a Héttorony Fesztivál, amelynek záróeseménye (Makovecz Imre születésnapján) a Héttorony Fesztivál Gála a budapesti Szent Imre templomban és a Fonó Budai Zeneházban lesz. <p> 

7tor.preview2014. november 4-én kezdődött és november 20-ig tart a Héttorony Fesztivál, amelynek záróeseménye (Makovecz Imre születésnapján) a Héttorony Fesztivál Gála a budapesti Szent Imre templomban és a Fonó Budai Zeneházban lesz.

 

7tor.preview2014. november 4-én kezdődött és november 20-ig tart a Héttorony Fesztivál, amelynek záróeseménye (Makovecz Imre születésnapján) a Héttorony Fesztivál Gála a budapesti Szent Imre templomban és a Fonó Budai Zeneházban lesz.

 

A Héttorony legenda szimbolikája számos alkalommal feltűnt a magyar kultúrtörténetben. Számunkra a Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete és kreativitása, valamint Makovecz Imre épületei és szellemi hagyatéka jelentik azt a kincset, amit a Héttorony magában rejt Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor tornyai között.

 

1992-ben épült fel Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirálta a szervezőket arra, hogy megrendezzék az első Héttorony Fesztivált.

 

Hét torony, tíz kiállítás, húsz helyszín, huszonöt koncert, ötven előadó, száz művész!

 

Idén november 4-én Visegrádról indult, majd Erdélyt, Kárpátalját, Szlovéniát bejárva november 20-án, Budapesten záródik a fesztivál. Hagyományosan Makovecz Imre születésnapján tartják az esemény sorozat gáláját, amelyet az újbudai Szent Imre templomban, majd a Fonó Budai Zeneházban tartanak.

 

Program:

2014. november 20. – Villányi úti Szent Imre templom, Fonó Budai Zeneház

 

18:00Makovecz Imre emléktáblájának megkoszorúzása a Villányi út 8. szám alatt.

Sáros László DLA, a MÉSZ elnöke, építész, fotóművész megemlékezése.

Berecz András énekel.

 

19:30A Héttorony hangjai

Fesztiválgála Makovecz Imre születésnapján Balogh Kálmán, Berecz András, az Etnofon Zenei Társulás és Bognár Szilvia, Szokolay Dongó Balázs és Termes Rita (Bartók művek), valamint a Söndörgő közreműködésével.

 

22:00Fesztiválbúcsúztató a Fonóban. Fogadott banda a Góbé zenekar.

 

A Héttorony Plusz 2014. november 22-én, szombaton a Rév Fesztivál gáláján!

Révkomárom (Szlovákia) – Városi Művelődési Központ

17:00 – Kiállítás: A Monostori Erőd megújításának tervei.

Megnyitja Lithomericzky Nándor építész.

18:00 – Ferenczi György és a Rackajam lemezbemutató

19:00 – Csík zenekar – Amit a szívedbe rejtesz lemezbemutató

 

2014. november 20.

Héttorony Fesztivál Gála

 

http://www.hettoronyfesztival.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.