2024.szeptember.12. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kincseinket a Kincseinkhez

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85679"><img class="image image-preview" src="/files/images/kincs.preview.jpg" border="0" width="461" height="259" /></a></span>Zenés családi múzeumjárás Tuba Tóbiással a Magyar Nemzeti Múzeumban. 2014. november 23-án, vasárnap 11 órakor a program házigazdája: Laklóth Aladár, színművész. <p> 

kincs.previewZenés családi múzeumjárás Tuba Tóbiással a Magyar Nemzeti Múzeumban. 2014. november 23-án, vasárnap 11 órakor a program házigazdája: Laklóth Aladár, színművész.

 

kincs.previewZenés családi múzeumjárás Tuba Tóbiással a Magyar Nemzeti Múzeumban. 2014. november 23-án, vasárnap 11 órakor a program házigazdája: Laklóth Aladár, színművész.

 

A budapesti CSATI Alapítvány (Családokért – „Tisztán" Alapítvány) és a Magyar Nemzeti Múzeum közös programsorozatot indít Kincseinket a kincseinkhez címmel, amelynek során alkalmanként közel 150 – döntően hátrányos helyzetű – iskoláskorú gyermeknek lesz lehetősége egy interaktív gyerekkoncert és egy játékos kiállítás-látogatással egybekötött, családi programon részt venni hazánk első múzeumában, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

 

Tuba Tóbiás – szimfonikus mesejáték 4-104 éves korig

Játékmester: Lukácsházi Győző, karmester: Balogh Sándor.

Előadja a BA-LU Eufórikus együttes.

(Az együttes tagjai a főváros legkiválóbb szimfonikus zenekarainak tagjaiból kerülnek ki.)

A Tuba Tóbiás egy derűs szimfonikus mesejáték, amely a 4-104 éves korosztályt szólítja meg játékos, interaktív előadás keretében.

A szimfonikus zenekarok legmélyebb hangú hangszere szeretné kivívni azt a jogot, hogy szólistaként szerepelhessen, de ezt a többiek nem nézik igazán jó szemmel. A szomorú Tóbiás ezért nyakába veszi a várost, hogy igazát bizonyítsa. Kalandos útjának utolsó állomásán, az állatkertben tudja meg az elefánttól, hogy mit kell tennie azért, hogy a közösség elismert tagja legyen.

Játék, jó muzsika, felhőtlen szórakozás jellemzi az előadást, amely felejthetetlen élményt nyújt kicsinek, nagynak egyaránt. Az előadók a legkiválóbb fővárosi zenei együttesek tagjai, a könnyed és professzionális szórakoztatás legkiválóbbjai.

 

A mesejáték után Kincses Barangolás a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében, a régmúlttól a közelmúltig. A múzeumjárást Tuba Tóbiás mellett az MNM múzeumpedagógusai, múzeumandragógusai és tárlatvezetői vezetik.

 

Kincseinket a Kincseinkhez

A tematikus programsorozat fontos célja – az élő zene és a magyar történelem, múzeumi örökségünk népszerűsítésén túl – a közösségteremtés, a TALÁLKOZÁS élményének átélése is. A negyedévente megrendezendő programsorozat minden alkalommal egy-egy környező ország gyermekeit is vendégségbe hívja.

Az első eseményre (november 23-án vasárnap, 11 órától) a magyarországi gyermekekhez ezúttal Ausztriából csatlakoznak gyerekek, akik Tuba Tóbiás szimfonikus mesejátékát követően német és magyar nyelvű tárlatvezetés keretében közösen barangolhatják be a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításait, kincses kamráit, a közös időutazásban pedig megismerkedhetnek a magyar történelem izgalmas tárgyi örökségei mellett közös múltunk és történelmi szomszédságunk legfontosabb emlékeivel, történeteivel is. A gyerekek közös zenei és múzeumi barangolása, az élmények, a kalandok és az ismeretek megosztása, megbeszélése reményeink szerint a múzeum falain kívül is, majd a virtuális térben, a programsorozat internetes közösségi oldalán is folytatódni fog, ahol az esemény végeztével a részvevők maguk készítette fotókat, videókat, leírásokat oszthatnak majd meg egymással. https://www.facebook.com/kincseinketMNM?fref=ts

 

Minden, ami történelem = Magyar Nemzeti Múzeum

350 000 műtárgy, 402 000 év leletkincsének őrzője, 1000 év történelme, Magyarország első múzeuma – ez a Magyar Nemzeti Múzeum. Magyarország legrégibb múzeumának műkincsanyaga térben és időben a legkiterjedtebb és legszínesebb gyűjtőkörben, a leggazdagabb és legtöbbféle relikviagyűjteményt őrzi és mutatja be.

De a Nemzeti Múzeum több ennél: mindenről tud és mindent tud, amit a magyar történelemről tudni kell. Vérbeli tudós műhely, ahol a legújabb tudományos kutatás eredményeiből remek kiállítások és mindenki számára szórakoztató programok születnek.

Ha jövőt akarsz, ismerd meg a múltad!

 

A programon történő részvétel ingyenes, de előzetes E-mail-regisztrációhoz kötött! Regisztrációs cím: zsolt.cservenyi@gbclub.org

Regisztráció nélkül a helyszíni jegyár (korlátozott számban): 1500 Ft/fő

 

Támogatók: MAÁAK Zrt., Seldum Zrt., Alpha Tender Consulting Kft., Crane-Bau Kft., M.B.S. Plus Kft., ISME Kft.Partnerek: Szigethalom Önkormányzata; Isaszeg Önkormányzata; Veresegyház Önkormányzata; Győr-Moson-Sopron megye: Nemes László (Sobor polgármestere), Cser Tamás (Egyedért Egyesület alelnöke); Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Molnár Tibor (Taktakenéz polgármestere), Taktakenéz Sportegyesület, Taktakenézért Egyesület; Heves megye: Farkas Róbert (Gyöngyösi Kisebbségi Önkormányzat); Bőjte Zsófia (régióvezető – Országos Gyermekvédő Liga); Veszprém: Báthory István Általános Iskola, Kék Madár Alapítvány; Taksony: Taksony Vezér Német Nemzetiségű általános iskola.

Szervező: Családokért – Tisztán Alapítvány, Magyar Nemzeti Múzeum, ISME Kft.,

 

2014. november 23., vasárnap, 11 óra

Zenés családi múzeumjárás Tuba Tóbiással

Magyar Nemzeti Múzeum – Díszterem

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

 

http://www.hnm.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.