2024.szeptember.11. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Mélyvíz – Izsó Zita, Haraszti Ágnes és Mesterházy Fruzsina harmadik közös irodalmi alámerülése

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85682"><img class="image image-preview" src="/files/images/mélyvíz.preview.jpg" border="0" width="474" height="513" /></a></span>A trió immár harmadik alkalommal dolgozik együtt, Háttal a tengernek című zenés irodalmi estjeik közel hozták a három alkotót: egyre jobban értik és érzik egymás mélyrétegeit. Ez az egyik ok, amiért ezúttal a Mélyvíz címet adták estjüknek. <p> 

mélyvíz.previewA trió immár harmadik alkalommal dolgozik együtt, Háttal a tengernek című zenés irodalmi estjeik közel hozták a három alkotót: egyre jobban értik és érzik egymás mélyrétegeit. Ez az egyik ok, amiért ezúttal a Mélyvíz címet adták estjüknek.

 

mélyvíz.previewA trió immár harmadik alkalommal dolgozik együtt, Háttal a tengernek című zenés irodalmi estjeik közel hozták a három alkotót: egyre jobban értik és érzik egymás mélyrétegeit. Ez az egyik ok, amiért ezúttal a Mélyvíz címet adták estjüknek.

 

Izsó Zita második verseskötete – a Színről színre – idén ősszel jelent meg,

Haraszti Ágnes második kötetén dolgozik,

Mesterházy Fruzsina lassabban alkot, azt mondja, még távoli a saját kötet.

 

Világuk hasonló: gyakran vezetnek a természetbe, vizek közelébe, fák odvába, és a felszín alá is, egy másik világba, a gyönyörök és poklok mélységébe.

 

Mindhárman erős, szuggesztív képekkel dolgoznak, költészetük szereti a szépet, de nem kerüli ki az egyéni és az egyetemes negatívumok tárgyalását. Lírájuk zegzugos képeken keresztül beszél a külső-belső (t)enyészetről. Nyelvezetük változatos, félig sem pusztán lágy és selymes női esztétika: Izsó Zita versei gyakran férfiak történetei, Haraszti Ágnes írásai ólomsúllyal nehezednek a lélekre, Mesterházy Fruzsina szókimondása, témaválasztása gyakran hordoz maszkulin elemeket.

Kardos Danival először a TOBE Galériában rendezett estjükön dolgoztak együtt. Azonnal egymásra találtak a gitárművésszel.

 

Ezúttal a Roham Bárba invitálják a közönséget egy szelíd irodalmi alámerülésre.

„Vers és gitár egyszerre szól."

 

2014. november 25. 19:00

Mélyvíz

Roham Bár

1074, Budapest, Dohány utca 22.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bpkL02X9nAM

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.