2024.szeptember.09. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014.november 21-én megnyitotta kapuit a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár

8 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/85735"><img class="image image-preview" src="/files/images/a%20(2)_49.preview.JPG" border="0" width="464" height="309" /></a></span>A SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó háromnapos rendezvényen a hazai márkakereskedők mutatják be a legújabb modelleket, a legfrissebb autóipari innovációkat és járműipari trendeket.</p> <p> 

 a%20(2) 49.previewA SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó háromnapos rendezvényen a hazai márkakereskedők mutatják be a legújabb modelleket, a legfrissebb autóipari innovációkat és járműipari trendeket.

 

 a%20(2) 49.previewA SYMA Rendezvényközpontban helyet kapó háromnapos rendezvényen a hazai márkakereskedők mutatják be a legújabb modelleket, a legfrissebb autóipari innovációkat és járműipari trendeket.

 

A Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár közel 10 éves kihagyás után az első nagyszabású autószalon Budapesten, amelyen összesen 20 kiállító, valamint 24 autó- és motormárka képviselteti magát. A háromnapos rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a legújabb autópiaci trendekkel, a gépjárműipar fejlesztéseivel, az idei év autós újdonságaival, valamint a márkakereskedők által nyújtott szolgáltatásokkal.

 a%20(3) 35.thumbnail

A péntek délelőtti megnyitón Tarlós István Budapest főpolgármestere, az Élhető Budapest koncepciót ismertette, Dr. Fónagy János, államtitkár az elektromobilitással kapcsolatos kormányzati tervekről beszélt, Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár az autóipari szakképzés helyzetét és jelentőségét ecsetelte, majd Gablini Gábor, a Mobilitás 2014 összefogás kezdeményezője tájékoztatott a kiállítással kapcsolatos tudnivalókról.

 a%20(4) 36.thumbnail

Megtudtuk, hogy 13 ezer lóerő van jelen a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásáron!

 

„A látogatók olyan népszerű márkák megújult modelljeivel ismerkedhetnek meg, mint a Ford Mondeo, a Volkswagen Passat, a Skoda Fabia vagy éppen a Renault Twingo" – hívta fel a figyelmet Kovács Ákos, a kiállítás főszervezője. Jelen van többek között a teljesen magyar gyártmányú új Audi TT, az Infiniti sepciális kiadású SUV-ja, a QX70 S Design és a Nissan Pulsar Nismo változata is, a Harley Davidson pedig a kiállításon mutatja be új, 2015-ös kollekcióját. A rendezvényen megjelenő autókat nem csak megtekinteni lehet: mintegy 60-80 modellt próbálhatnak ki a Puskás Ferenc Stadion körüli zárt, két kilométeres tesztpályán.

 a%20(5) 30.thumbnail

A Mobilitás Autókiállítás és Vásár célja, hogy a hagyományos járművek mellett az elektromos autókban rejlő lehetőségekre is felhívja a figyelmet, ezért az érdeklődők a Magyarországon forgalmazott elektromos autókat is kipróbálhatják a kiállítás területén kialakított tesztpályán.

 a%20(6) 21.thumbnail

A már ismertebb környezetbarát meghajtású kocsik mellett ezért olyan különlegességek is láthatók lesznek a kiállításon, mint az Audi A3 e-tron, a Volkswagen e-up, a kifejezetten áru- vagy személyfuvarozásra kifejlesztett Nissan e-NV200 kishaszon-jármű, vagy a Kia Soul EV, a koreai márka legújabb elektromos autója. Emellett lehetőség nyílik ezek tesztelésére is: a Syma Rendezvényközpont C csarnokában bárki számára kipróbálhatóak lesznek a Magyarországon elérhető elektromos autók.

 a%20(7) 20.thumbnail

„A Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár különlegessége, hogy az a meghatározó szerepet betöltő, több évtizedes múlttal rendelkező, hazai vállalkozások összefogásával, a gyártók, és autós szakmai szervezetek támogatásával valósul meg. Így lehetőség nyílt, a magas színvonalú megjelenésre, és a hazánkban még nem ismert innovációk bemutatására" – hívta fel a figyelmet Gablini Gábor, a kiállítás ötletgazdája. A rendezvényen a Magyar Autóklub, az OBB, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Katasztrófavédelem, illetve a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület tart előadásokat, a BKIK pályaorientációs programja keretében pedig 8 szakiskola mutatkozik be a kilátogató szülőknek és tanulóknak. A rendezvényen a márkakereskedők mellett a finanszírozás, biztosítás, járműkarbantartás és alkatrész-kereskedelem képviselői is megjelennek, ezért egy helyen lehet informálódni, kipróbálni és akár dönteni márkákról, típusokról, felszereltségről, árakról, hitelről vagy akár biztosításról.

 a%20(8) 12.thumbnail

A Mobilitás Autókiállítás és Vásár hazai márkakereskedők összefogásával, és szakmai szervezetek támogatásával létrehozott járműipari- és kereskedelmi kiállítás. A Mobilitás Autókiállítás és Vásár célja, hogy megmutassa a nagyközönség számára, hol tart a járműipar, milyen aktuális trendek vannak közlekedésbiztonság, a környezetvédelem és az járműipari innovációk terén. Az aktuális csúcsmodellek bemutatása mellett a rendezvényen hangsúlyt kap a gépjárművek hatékony üzemeltetése, finanszírozása, professzionális karbantartása, minőségi kenőanyagok, illetve alkatrészek felhasználásával.

 

 „A Mobilitás 2014 jelentősége több szempontból is túlmutat azon a puszta tényen, hogy létrejött egy programokban és látnivalókban bővelkedő autókiállítás – hangsúlyozta beszédében Dr. Fónagy János államtitkár. Egyfelől annak az újabb bizonyítékát látom ebben, hogy az ország egyre inkább magára talál gazdasági értelemben, de leginkább az egészséges vállalkozó szellem tekintetében.

Másfelől a Mobilitás rendezvénye arról is tanúskodik, hogy az autós szakma is új lendületet vett: a válság esztendei után meg tudja mutatni, hogy egy üzletág szereplői – még ha jórészt konkurensei is egymásnak – a közös ügy érdekében képesek összefogni, hogy felmutassák a jelen és a jövő autógyártásának leginkább figyelemre méltó teljesítményeit.

E mögött az új lendület mögött a piac biztatását is érzékelem, hiszen az elmúlt bő egy évben az új gépjárművek értékesítése terén folyamatos és kiegyensúlyozott növekedést tapasztalhatunk.

A radikális áttörés még várat magára, de már látható, hogy a devizahitelek és a túltelített piac miatt éveken át elhúzódó pangás befejeződött.

Az elmúlt évek kormányzati gazdaságpolitikája ebben az iparágban is erőteljesen érezteti hatását: a növekvő fogyasztói igények bővülő vásárlóerőről tanúskodnak, amely annak köszönhető, hogy Magyarország képes volt túljutni a gazdasági holtponton és növekedési pályára állt.

A magyar családok és vállalkozások előtt álló kibővült lehetőségek megnövelték az igényt az új autók vásárlása iránt is.

Egyre többen gondolhatnak arra, hogy elavult, nagyfogyasztású, esetleg a család számára már szűkös gépjárművüket lecseréljék.

Ezt az újjáéledő bizalmat hivatott kiszolgálni a most megnyíló autókiállítás és vásár, amelyet családi autókereskedések, tehát nem a nagy külföldi gyárak, hanem a maguk, családjuk és alkalmazottaik számára tisztes megélhetést teremtő magyar kereskedők hoztak létre.

Különösen fontosnak tartom, hogy a kínálatban az alternatív energiát használó, így az elektromos gépjárművek is helyet kapnak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a közlekedésért felelős tárca, komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy előmozdítsa a fenntartható mobilitás ügyét.

Teszi ezt

  • a tömegközlekedés újjászervezésével,
  • a járműállomány folyamatos korszerűsítésével, vagy éppen
  • a környezettudatos közlekedésre buzdító, szemléletformáló programokkal.

Az élhető városi környezet kialakítása, és így a közlekedés megszervezése szempontjából is kulcskérdés, hogyan csökkenthetjük a hagyományos üzemű közlekedési eszközök környezeti terhelését.

E téren a közeljövő nagy áttörését éppen az elektromos autók jelentik. Ma még csak az első néhány fecskét látjuk, hamarosan azonban ugyanúgy a mindennapi élet részévé válik az elektromos meghajtású autók használata, ahogyan például a vasút esetében már most is rohamosan terjed a villamosítás.

A kormány ezt felismerve kezdeményezte a Jedlik Ányos-terv megalkotását, amelynek egyik elsődleges célkitűzése, hogy támogassa az elektromos hajtású közlekedést.

Kifejezett célunk, hogy Magyarország vezető szerepet töltsön be az elektromobilitás terjesztésében a közép-európai régióban.

E cél előmozdításában szerepet játszanak a Mobilitás 2014-hez hasonló rendezvények is, hiszen ki tudja, talán éppen az itt bemutatott elektromos meghajtású autók valamelyike kelti fel a látogatók bizalmát az új, környezetbarát technológiák iránt.

Bízom benne, hogy a rendezvény az egyre erősödő magyar autókereskedések számára egy új, felívelő korszak kezdetét jelenti.

Sok sikert kívánok a kezdeményezéshez, abban a reményben, hogy tovább javul a gépkocsi-kereskedelem már most is reménykeltő helyzete, és évről évre jobb, fejlettebb, innovatívabb és fenntarthatóbb autókat tudnak majd megismertetni közönségükkel a hazai autókereskedők.

A rendezvényre látogatók számára pedig hasznos, információkban gazdag és szórakoztató időtöltést kívánok itt, a Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásáron." (Dr. Fónagy János)

 

2014. November 21-23.

Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár

SYMA Csarnok

Budapest, Dózsa György út 1.

Nyitva tartás: november 22. 10:00-20:00, november 23. 10:00-18:00

Szombat-vasárnap egész napos programok: márkakereskedői bemutatók, szakmai prezentációk, szimulátoros autóverseny és tesztvezetés.

 

http://www.mobilitas2014.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.