2024.szeptember.06. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Charlie –Jazz Óbudán!

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/85846"><img class="image image-preview" src="/files/images/charlie.preview.jpg" border="0" width="469" height="311" /></a></span>2014. november 28-án Charlie -Jazz Óbudán koncert az Óbudai Kulturális Központban.Charlie dalai, ahogy csak ritkán halljuk - egy igazi supergroup, jazz és swing slágerek. <p> 

charlie.preview2014. november 28-án Charlie -Jazz Óbudán koncert az Óbudai Kulturális Központban.Charlie dalai, ahogy csak ritkán halljuk – egy igazi supergroup, jazz és swing slágerek.

 

charlie.preview2014. november 28-án Charlie -Jazz Óbudán koncert az Óbudai Kulturális Központban.Charlie dalai, ahogy csak ritkán halljuk – egy igazi supergroup, jazz és swing slágerek.

 

Horváth Charlie az az előadó, aki szinte bármilyen műfajban és stílusban fel tudja csillantani tehetségét és jellegzetes, egyedi, rekedt hangját, de a jazz, a swing és a soul világa különösen közel áll hozzá. Erről már többször meggyőződhettünk a lemezein, de most élőben is megtehetjük az Óbudai Kulturális Központban, ahol egy valódi „supergroup"-pal lép majd színpadra november 28-án.

 

Charlie már a szólólemezein és a koncertjein is együtt dolgozott a vele most fellépő zenészekkel, de dalainak jazz-es hangszerelései, valamint a jazz és swing világslágerek azok, amelyeket nemcsak Charlie, de a jazz világának olyan elismert tagjai, mint László Attila, Halász János, Lattmann Béla, Csiszár Péter vagy Borlai Gergő is igazán a magukénak éreznek.

 

Bár Charlie  a Tátrai Band énekeseként és a szólólemezeivel is nagyon sikeres volt, és számos slágert jegyzett, mindig nagy vágya volt, hogy a jazz világába kiránduljon. Ennek lett az „eredménye" két album, a több éve megjelent Soul And Jazz, majd ezt követte a Funky, Soul And Jazz című dupla CD. Ezeken nemcsak addigi dalai szerepeltek áthangszerelve, hanem jól ismert világslágerek is felhangzottak rajta az előadásában.

Ez is jól bizonyítja, hogy Charlie mindig kész a megújulásra.

Pályafutása során 23 díjjal honorálták tehetségét, többek között Arany Zsiráf-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal. Többszörös EMeRTon-díjas művész, valamint megválasztották az év énekesének is.

 

1993-ban munkásságát a Magyar Köztársasági Érdemrend Kis Keresztjével ismerték el. Legutóbbi dupla, élő CD-je két hónappal ezelőtt jelent meg Charlie 65 Live! címmel, amelyen a Papp László Budapest Sportarénában két évvel ezelőtt tartott koncertjének felvételét hallhatjuk.

 

2014. november 28. 20.00

Charlie -Jazz Óbudán!

Óbudai Kulturális Központ

1032 Bp., San Marco utca 81.

 

http://kulturkozpont.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.