2024.szeptember.05. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

2014. november 29. – december 1. – Advent Óbudán

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/85877"><img class="image image-preview" src="/files/images/obuda_1.preview.jpg" border="0" width="470" height="612" /></a></span>Két új helyszín, változatos fellépőkkel és Joulupukkival, a finn Mikulással. A Kaláka együttessel kezd, és velük is zárul Óbudán az a programsorozat, amely advent idején felnőtteknek és gyerekeknek is folyamatos és változatos szórakoztatást nyújt majd sok meglepetéssel és az eddigi évekhez képest két új helyszínnel.</p> <p> 

obuda 1.previewKét új helyszín, változatos fellépőkkel és Joulupukkival, a finn Mikulással. A Kaláka együttessel kezd, és velük is zárul Óbudán az a programsorozat, amely advent idején felnőtteknek és gyerekeknek is folyamatos és változatos szórakoztatást nyújt majd sok meglepetéssel és az eddigi évekhez képest két új helyszínnel.

 

obuda 1.previewKét új helyszín, változatos fellépőkkel és Joulupukkival, a finn Mikulással. A Kaláka együttessel kezd, és velük is zárul Óbudán az a programsorozat, amely advent idején felnőtteknek és gyerekeknek is folyamatos és változatos szórakoztatást nyújt majd sok meglepetéssel és az eddigi évekhez képest két új helyszínnel.

 

Bizonyára idén is sokakat vonz majd a Fő térre a múlt és a jelen értékeinek egyaránt otthont adó műsorfolyam. Jólesik majd a hétköznapok rohanó tempóját elfeledni és ráérősen körbejárni az ünnepi díszben pompázó teret, ahol összefuthatunk a barátokkal, ismerősökkel, és lélekben töltekezve várhatjuk a legszebb ünnepet. A hatalmas fenyőn varázslatos díszek pompáznak majd, forralt bor és mézeskalács illata keveredik a levegőben a fenyő illatával, és a szikrázó fényáradat ezúttal is már messziről vonzza majd az embereket.

 

A hétvégéken változatos programok várnak azokra, akik kilátogatnak a Fő térre, hogy ebben a meghitt hangulatban öltöztessék ünneplőbe a lelküket karácsonyra. Elismert művészek, rangos fellépők sora ad koncertet kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Minden bizonnyal idén is népszerűek lesznek az ingyenes korcsolyapályák a Fő téren és a Csobánka téren, melyek november 29-től február 1-ig, minden nap este 20.00 óráig tartanak nyitva. A jó minőségű jég mellett az is csábító, hogy helyben van és korcsolyát is kölcsönözhetnek a siklani vágyók.

 

Az idei év több újdonságot is tartogat a közönség számára.

Már péntekenként is benépesül a Fő tér és a két új helyszín – Békásmegyer és Kaszásdűlő is. Emellett természetesen az Óbudai Kulturális Központ valamennyi háza, így az Esernyős – Óbudai Kulturális és Információs Pont is kínál ünnepi programot advent idején.

 

A Fő téren november 29-én a Kalákával kezdődik a programsorozat és december 21-én ők adják a záró koncertet is, mintegy keretbe foglalva a műsorokat. Természetesen vasárnap esténként, amikor neves vendégek – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda országgyűlési képviselője, Csukás István író, a kerület díszpolgára, Varró Dániel költő és Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere – meggyújtják a gyertyát az adventi koszorún, felhangzik majd a már jól ismert, külön erre az alkalomra íródott dal.

 

A programok első felében a legkisebbek szórakoztatása a cél, és a meseszínházak mellett a kerület intézményei, civil szervezetei is képviseltetik magukat ünnepi műsorukkal. Délutánonként népszerű kórusok, zenei formációk, előadóművészek lépnek fel, akárcsak a gyertyagyújtással záruló vasárnapi programokon.

 

Újdonság, hogy a második hétvégétől, már pénteken is műsorral várjuk a látogatókat.

Bús Balázs polgármester úr ünnepélyes megnyitójára november 29-én 17.00 órakor kerül sor. Ezután Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója nyitja meg a „Mennyországban csengetének" adventi fotókiállítást, melyet a korcsolyapálya ünnepélyes avatása követ.

 

A Kaláka mellett az adventi hétvégéken a Fő tér vendégei lesznek: a Kincső Néptáncegyüttes, az Óbudai Népzenei Iskola tanárainak zenekara, a Makám, a Sebő együttes, a Téka, a Dresch Quartet, a Hungarian Folk Embassy, a Romengo, a Mókus és a Fabula Rasa, a Vodku, a Göncöl Néptáncegyüttes, a Balogh Kálmán Gipsy Band, a Louisiana Double, Ferenczi György és a Rackajam, Bognár Szilvia és az etNoé, valamint a Nyeső Mari Trió is.

 

December 5-én 17.00 órakor a gyerekek találkozhatnak Joulupukkival, az igazi finn Mikulással is!

 

Lesz karácsonyfa díszítő verseny, melynek eredményhirdetésére december 13-án, Luca napján 17.00 órakor kerül sor. Hogy a gyerekeknek egy kis időutazásban is legyen részük, kipróbálhatják hogyan mulattak dédnagymamáik, amikor ők voltak kicsik: a muzeális értékű műemlék körhinta egyedülálló élményt nyújt majd az apróságoknak és persze szüleiknek is. Ezen kívül lesz Adventi Mackó Műhely, ahol elkészíthetik a saját karácsonyi mackójukat, és adventi játékok: nemezből készült rénszarvas, guruló szamár és bárány, óriás karácsonyi puzzle és adventi kalendárium.

 

Hogy ne csak magunknak szépítsük meg az ünnepet, idén a rászoruló gyermekek reggeliztetéséhez gyűjtenek adományokat, hogy a kerületben egyetlen kisgyereknek se kelljen korgó gyomorral iskolába mennie.

 

A Fő tér kínálatát gazdagítják az Esernyősben zajló programok is, ahol neves előadóművészek, írók-költők lépnek a pódiumra és a gasztronómiában jártas hírességek adnak tippeket a karácsonyi menühöz.

 

A békásmegyeri Csobánka téren nem csak korcsolyázni lehet, lesz Gospel kórus, Csengettyűkoncert, táncház, tűzszínház, jégangyal faragás, valamint a kerület civil szervezetek képviselői kedvenc meséikkel ajándékozzák meg a gyerekeket.

 

Kaszásdűlőn a Pethe Ferenc téren Hangszersimogatóval hangolódunk az ünnepre, fenyőfát díszíthetünk, adventi és karácsonyi dalokkal teremtünk meghitt hangulatot. S hogy senki ne fázzon a szabadban, forró teával és forralt borral készülnek minden helyszínen.

 

A Fő téren a programsorozat ideje alatt folyamatosan nyitva tart az Első Magyar Polgári Konyha, ahol igazi századfordulós hangulat és menüsor várja a vendégeket, s akár haza is vihetik a finomságokat.

 

Adventi hétvégék idén már 3 helyszínen Óbudán!

 

www.adventobudan.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.