2024.szeptember.03. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Advent Győrben – Téli Fesztivál — 2014. november 28 – december 21.

12 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><strong><u><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--></u></strong><span class="inline inline-left"><a href="/node/86048"><img class="image image-preview" src="/files/images/AdventGyorbensajto14.preview.jpg" border="0" width="457" height="285" /></a></span>November utolsó napjaiban ismét ünnepi fénybe burkolózik Győr városa. Az Advent időszaka idén is felejthetetlen hangulatot, színes kulturális programokat tartogat az ünnepre készülőknek. A győri belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat.

adventgyorbensajto14.previewNovember utolsó napjaiban ismét ünnepi fénybe burkolózik Győr városa. Az Advent időszaka idén is felejthetetlen hangulatot, színes kulturális programokat tartogat az ünnepre készülőknek. A győri belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat.

adventgyorbensajto14.previewNovember utolsó napjaiban ismét ünnepi fénybe burkolózik Győr városa. Az Advent időszaka idén is felejthetetlen hangulatot, színes kulturális programokat tartogat az ünnepre készülőknek. A győri belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat.

A Széchenyi téren ismét felállítják a mindenki karácsonyfáját, újra lesz közös nagy adventi koszorú, betlehem, és a csodálatos ünnepi fényjátékot is megcsodálhatjuk, ami már önmagában is ámulatba ejtő. 

Az Advent Győrben – Téli Fesztivált november 28-án, délután öt órakor Borkai Zsolt polgármester nyitja meg a Széchenyi téren. Az est legszebb pillanataként felgyúlnak az ünnepi fények, bekapcsolják a város díszvilágítását. Egy hónapon keresztül várja Adventi vásár a győrieket és Győrbe látogatókat, az árusok igényes kézműves termékekkel járulnak hozzá az ünnepi hangulathoz.

 

A győrkőcök legszívesebben haza sem mennének a Széchenyi térről, annyi izgalmas programot kínál: Adventkor újra robog a kisvasút, defelülhetnek a rénszarvasszánra is, és a vasárnapi közös gyertyagyújtások is felejthetetlen élményt ígérnek. A kicsik nagy örömére december 3-án délután a Mikulás is ellátogat Győrbe és találkozik a gyerkőcökkel a Széchenyi téren.

Az Advent programkínálatában is nagy hangsúlyt kapnak a gyermekeknek szóló rendezvények. Nagy élmény lesz a Szent Miklós Nap a Zichy-palotában, a JAZZadventiJAZZterlánc: A kíváncsi hópehely c. előadása. Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Csöpp Kata karácsonya és a HandaBanda:Ha ha hahavazik sok vidámságot ígér, míg A hattyúk tava a Kiev City Balett előadásában kiváló családi program.

 

Ebben az évben ismét megrendezik Győrben az Advent egyik legmeghatározóbb programját, a Betlehemes Találkozót. Az immár hagyománnyá vált rendezvény december 6-án számos betlehemes csoportot fogad az ország különböző régióiból, sőt a határon túlról is, akik idén a betlehemezés tradícióját elevenítik fel. A Betlehemes találkozó résztvevőinek dudaszóval kísért felvonulása egész Győrnek nagy élmény lesz.

 

Az Advent Győrben Téli Fesztivál a felnőtteknek is érdekes programokat tartogat. Fellép a Söndörgő, St. Martin és zenekara, aCollegium MusicumJaurinense Énekegyüttes, Orosz Zoltán, Vásáry André, a Cant' Art énekegyüttes, a Budapest Bár, Nagy Balázs, a Ribillió Andante Band, a Liszt Ferenc Kórus…

December 28-án pedig az Audi Arénában a 40. jubileumi világkörüli turnén az ABBA Tribute SHOW várja a győrieket. 

 

A Téli Fesztivál a város szilveszteri programjával zárul, amikor Győr apraja-nagyja együtt búcsúztatja az óévet és köszönti a 2015-ös újesztendőt.

www.gyor.hu

 

Advent Győrben – Téli Fesztivál

2014. november 28 – december 21.

 

 

2014. november 28. 17.00 óra

Advent Győrben – Fesztiválnyitó

Helyszín: Széchenyi-tér

 

2014. november 29. 19.00 óra

Csak játék – Orosz Zoltán lemezbemutató koncertje

Virtuóz zenei párbeszédek, önfeledt, szenvedélyes előadásmód, különleges zenei stílusok az argentin tangótól a Balkán zenei világán át – mindez egy koncerten… nehéz erre szavakat találni… talán maradjunk ezért a legújabb CD címénél: „Csak játék…"

Fellépő művészek: Orosz Zoltán – harmonika, Borbély Mihály – fúvós hangszerek, Horváth Kornél – ütőhangszerek, Lattmann Béla – basszusgitár

Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

Belépőjegy: 2.500,- Ft, 2.300,- Ft

 

2014. november 29. 16.00 óra

HA-HA-HA HAVAZIK – a HandaBanda zenekar koncertje

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. november 29. 17.00 óra

Karácsonyi-adventi műsor megzenésített versekből – a Kávészünet zenekar koncertje

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. november 30. 11.00 óra

Belvárosi Betyárkörték koncertje gyerekeknek

Helyszín: Király utca

 

2014. november 30. 17.00 óra

Adventi gyertyagyújtás

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 2. 18.00 óra
Győri Polgári Szalon
Évvégi örömzene – a Söndörgő Zenekar koncertje

Helyszín: Zichy-palota

 

2014. december 3. 17.00 óra

Wenk zenekar adventi koncertje

Helyszín: Király utca

 

2014. december 3. 16.00 – 18.00 óra között

A győri gyerekek találkozhatnak a Mikulással

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 3. 19.00 óra

Lelkek érintése – St. Martin és zenekara koncertje

Huszonegy év alatt huszonegy új lemez kíséri végig a főként szaxofonon játszó St. Martin (előadóművész, zeneszerző) munkásságát. A legutolsó album nemrég készült el, amelynek címe: St. Martin &Syrinx. A lemezen a korábbiaknál nagyobb szerepet kap a pánsíp. 
A koncerten nemcsak St. Martin új szerzeményei fedezhetik fel, hanem elhangzanak az elmúlt huszonegy év kiemelkedő dalai is.
St. Martin zenekara, a hét kiváló muzsikus elkalauzolja a közönséget egy olyan különös hangzásvilágba, amit Magyarországon csak együtt, ilyen formációban ők játszanak. A szerző saját dalait, klasszikus feldolgozásait és világzenét egyaránt tartalmazó szerkesztett műsorát hallhatják december 3-án az érdeklődők.

Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

Belépőjegy: 2.500,- Ft; 2.300,- Ft

 

2014. december 4. 17.00 óra

Arrabona Ensemble adventi koncertje

Helyszín: Király utca

 

2014. december 5. 16.00 óra

A Viktória Énekstúdió jótékonysági koncertje a Gézengúz Alapítvány javára

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 5. 17.00 óra

Nitida Stella – a Collegium Musicum Jaurinense Énekegyüttes koncertje

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 5. 18.00 óra

„Ünnep" – Vásáry André adventi koncertje

Karácsonyi örökzöldek és klasszikusok egyedülálló előadásban. A hétköznapok szürkesége, rohanása után mindenkinek szüksége lenne a szárnyaló hangok lélekemelő varázsára. André karácsonyi koncertjének alapjául "Ünnep" című lemeze szolgál, mely megjelenését követően egy hét alatt arany lemez, néhány hónapon belül pedig platina státuszú lett.

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 6. 14.30 óra

A Betlehemes találkozó résztvevőinek dudaszóval kísért felvonulása

Helyszín: Városháza előtti tér, Baross utca, Széchenyi tér

 

2014. december 6. 15.00 óra

Betlehemes találkozó

Az immár hagyománnyá vált rendezvény alkalmával számos betlehemes csoportot érkezik az ország különböző régióiból és a határon túlról is.Idén hatodik alkalommal rendezett program résztvevői az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés tradícióját elevenítik fel produkcióikkal. Péntektől vasárnapig tartó eseményre hazai és határon túli csoportokat várnak. Vannak visszajárók és olyan együttesek is, amelyek először mutatkoznak be Győrben. A szereplők életkora is változatos, a kisiskolás korúak mellett középiskolai, főiskolai és nyugdíjas együttesek is vendégszerepelnek az adventi seregszemlén. Az előadások a műfaj sokszínűségébe adnak betekintést, hiszen ahány tájegység, annyiféle hagyomány, karácsonyi szokás elevenedik meg a színpadon. Ezen a napon a Széchenyi téri színpadon mutatkoznak be a produkciók.

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 6. 16.30 óra

Szent Miklós Nap

Helyszín: Zichy-palota

 

2014. december 7. 11.00 óra

A Bojtorján együttes karácsonyi műsora

Helyszín: Király utca

 

2014. december 7. 16.00 óra

Gluck: Orfeusz és Euridike című opera keresztmetszetének hangversenysorozata

300 éve született CHR. W. Gluck – A KÓTA, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei együttesek Szövetsége koncertsorozata.

Közreműködnek:

Orfeusz: Fáklya Erzsébet – alt

Euridike: Sipos Marianna – szoprán

Ámor: Bódi Zsófia – szoprán

Győri Liszt Ferenc Kórus – karigazgató: Csorba János

Tatabánya Város Vegyeskarának tagjai – karigazgató: Saltzer Géza

Győri Széchenyi Egyetem Szimfonikus Zenekara

Vezényel: Ménesi Gergely – karmester

Helyszín: SZE Egyetemi Hangversenyterme (egykori Zsinagóga)

 

2014. december 7. 17.00 óra

Adventi gyertyagyújtás

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 7. 18.00 óra

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Szivárvány Csoportjának betlehemes előadása

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 9. 19.00 óra

Budapest Bár lemezbemutató koncert

Október végén jelent meg a Budapest Bár Délutáni csókok című új lemeze, mely az áprilisban megjelent Húszezer éjszakás kaland 2. "kötete". A győri koncerten főleg e két lemezről játszanak dalokat, de természetesen elhangzanak a régi kedvencek is.

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, DepecheMode-ot is. Valljuk be, ez nem szokványos egy cigányzenekartól. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet koncertjeiken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan.

Helyszín: Richter Terem

Belépőjegy: 3.700,- Ft; 3.500,- Ft

 

2014. december 10. 17.00 óra

Melodisztik adventi műsora

Helyszín: Király utca

 

2014. december 11. 17.00 óra

Cant' Art énekegyüttes műsora

Helyszín: Király utca

 

2014. december 11.  17.00 óra

Villányi László Kimméria című új kötetének bemutatója

Lévai Ádám grafikáival

Közreműködik Ajtai Péter nagybőgőn

Helyszín: Zichy-palota

 

2014. december 12. 18.00 óra

A FourFathers a capella Énekegyüttes adventi koncertje

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 13. 16.00 óra

JAZZadventi JAZZterlánc

A kíváncsi hópehely
A zenekar legfőbb üzenete nem más, mint a szeretet és a család fontossága, melyet egy bájos karácsonyi történeten és sok szép ismert karácsonyi dallam hangjain keresztül szeretne eljuttatni a gyermekek szívéhez.

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 13. 17.00 óra

Ribillió Andante Band

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 14. 11.00 óra

Túlpart együttes karácsonyi műsora

Helyszín: Király utca

 

December 14. 15.00 és 19.30 óra

A hattyúk tava – a Kiev City Balett előadása

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult киевськймуниципапьнийтеатр / Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a Balett történelem legnagyobb klasszikusában a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását. A több mint 40 főből álló csapat ebben az évben közel 50 alkalommal lép fel Közép Európában. Az együttes egy rövid bemutatkozás erejéig már 2012-ben látható volt Magyarország 5 nagyvárosában, de a hatalmas sikernek köszönhetően most újra megtisztelnek minket jelenlétükkel. Biztosak lehetünk abban, hogy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balettelőadás részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Hattyúk tava varázslatos birodalmába.

Győri Nemzeti Színház

 

2014. december 14. 17.00 óra

Adventi gyertyagyújtás

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 16. 19.00 óra

HATAN PIZSAMÁBAN – vígjáték két felvonásban

A budapesti Játékszín előadása

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal, akit szintén Brigitte-nek hívnak. És ha mindez nem lenne elég, hamarosan beállít egy "pusszancsra" a szobalány férje is, Bertrand…

Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

Belépőjegy: 3.700,- Ft; 3.200,- Ft

 

2014. december 17. 17.00 óra

Holddalanap adventi műsora

Helyszín: Király utca

 

2014. december 18. 16.30 óra

Színházi Titkok

"Érdekli, mi zajlik a kulisszák mögött a színházban előadás közben? Kíváncsi, miből áll egy próbafolyamat? Szeretne többet tudni a Mamma Mia!, Jézus Krisztus Szupersztár vagy éppen a Június című darabok kulisszatitkairól?
Szeretné megtudni, hogy készül egy-egy előadásra egy színésznő/színész? Hogyan oldja meg, ha egyszerre több színházban is játszik, vagy miért épp a színészetet választotta? Milyen kihívásokkal találkozik egy rendezőasszisztens?

Egervári György vendégei: Bedi Eszter rendezőasszisztens, Kiss Tünde színművésznő és Nagy Balázs színművész

Helyszín: Zichy-palota

2014. december 18. 17.00 óra

Kárász Eszter – Eszter-lánc mesezenekar műsora

Helyszín: Király utca

 

2014. december 19. 18.00 óra

Nagy Balázs karácsonyi koncertje

Széchenyi tér

 

2014. december 20. 16.00 óra

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Csöpp Kata karácsonya

Az Ünnep akkor igazán szép, ha készülünk rá, ha időt adunk magunknak a fogadására. A karácsonyi koncert célja az ünnepre való ráhangolódás. A zenekartól megszokott igénnyel összeállított műsor új saját dalokkal, a régi kedvencekkel és a kihagyhatatlan igazi tradicionális karácsonyi dalokkal igyekszik hozzásegíteni kicsiket és nagyokat ahhoz, hogy az idei karácsony valóban felejthetetlen legyen.

Helyszín: Széchenyi tér

 

2014. december 20. 17.00 óra

Liszt Ferenc Kórus adventi koncertje

Helyszín: Széchenyi tér

 

 

2014. december 21. 11.00 óra

Aranykapu gyermekkoncert

Helyszín: Király utca

 

2014. december 21. 17.00 óra

Adventi gyertyagyújtás

Helyszín: Széchenyi tér

 

December 28. 19.00 óra

ABBA – The Show

Szinte már hagyományként tekinthetünk az ABBA – The Show produkció magyarországi fellépéseire, hiszen az elmúlt 5 év alatt 2 alkalommal is tiszteletét tette nálunk ez a csapat, de azt már bizonyára kevesebben tudják, hogy idén vagyis 2014. december 27 és 29 közötti 3 koncert egy jubileumi előadássorozat része lesz. A tribute zenekar tagjai büszkén mondhatják el magukról, hogy az elmúlt 10 évben, mind az 5 kontinensen jártak már és 38 országban énekelték már el a kedvenc ABBA dalainkat. Az Abba Tribute Show elénk varázsolja a svéd popszenzációt: a melódiák, a hangzás, a megjelenés és az atmoszféra hamisíthatatlanul Abba. Az Abba The Show tributeto ABBA sikerére garanciát jelentenek a fellépő zenészek. Az énekeseket a Londoni Nemzeti Szimfonikus Zenekar 10 tagjából álló szimfonikus zenekar kíséri. A világon ez az egyetlen Abba show, ahol sztárvendégként színpadra lép az eredeti Abba zenekar két tagja is, a szaxofonos UlfAndersson és a gitáros MatsRonander. 2014.-ben, tehát biztosak lehetünk, abban, hogy a 40 éve az Eurovíziós dalfesztivál is megnyerő Svéd popcsapatot képviselő ABBA – THE SHOW a tributeto ABBA produkció jubileumi koncertje egy felejthetetlen élménnyel gazdagít Bennünket!

Helyszín: AUDI Aréna Győr

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.