2024.szeptember.06. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csökkenő Bitcoin ATM díjak! – ezt hozza nekünk a Bitcoin filmfesztivál

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/86144"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_746.jpg" border="0" width="300" height="168" /></a></span>A december 4-i budapesti Bitcoin Film Festival alkalmából mostantól felére esik az Anker Klub Bitcoin ATM-jének díja, és hamarosan jön budai testvére. Több világváros mellett Budapesten is megrendezik a BitFilm Festivalt. Az esemény ismét felhelyezi fővárosunkat a digitális fizetőeszköz rajongóinak világtérképére. Emellett több bejelentést is a filmfesztiválhoz időzítettek a nemzetközileg is ismert magyar Bitcoin fejlesztők.</p>

images 746A december 4-i budapesti Bitcoin Film Festival alkalmából mostantól felére esik az Anker Klub Bitcoin ATM-jének díja, és hamarosan jön budai testvére. Több világváros mellett Budapesten is megrendezik a BitFilm Festivalt. Az esemény ismét felhelyezi fővárosunkat a digitális fizetőeszköz rajongóinak világtérképére. Emellett több bejelentést is a filmfesztiválhoz időzítettek a nemzetközileg is ismert magyar Bitcoin fejlesztők.

images 746A december 4-i budapesti Bitcoin Film Festival alkalmából mostantól felére esik az Anker Klub Bitcoin ATM-jének díja, és hamarosan jön budai testvére. Több világváros mellett Budapesten is megrendezik a BitFilm Festivalt. Az esemény ismét felhelyezi fővárosunkat a digitális fizetőeszköz rajongóinak világtérképére. Emellett több bejelentést is a filmfesztiválhoz időzítettek a nemzetközileg is ismert magyar Bitcoin fejlesztők.

Bár a Prezi Nagymező utcai főhadiszállásán december 4-re meghirdetett BitFilm Festival elsősorban az animációk, a dokumentumfilmes esettanulmányok, illetve az esti nagyfilm miatt lesz érdekes, a szervezők tartogatnak még meglepetéseket a közönségnek. Amellett, hogy a szponzoroknak – többek közt a Prezinek – köszönhetően a filmfesztivál minden vetítése ingyen látogatható, és magyar felirattal élvezhető, a fesztiválhoz igazították az egyetlen magyar Bitcoin ATM jutalékának nagymértékű csökkentését is. Így december 4-től az Anker Klubban található Bitcoin ATM karácsonyig 3,5%-os kereskedői jutalékkal fog működni az eddigi 7% helyett, és az ünnepek után is csak 5%-ra áll vissza. A világban a hasonló ATM-ek átlagosan 7%-ot kérnek a Bitcoin vásárlásakor.

 

A készüléket üzemeltető Octarine Labs az előzetes várakozásokat meghaladó forgalmat és már több mint 500 tranzakciót teljesítő pénzváltó automatájából hamarosan egy másodikat is elindít, ezúttal Budán, jó eséllyel egy ismert és forgalmas bevásárlóközpontban.

 

Tudni kell, hogy a Bitcoin minden jutalék nélkül használható fel a Bitcoinért kínált szolgáltatások egyre bővülő köréből bármire. A mostani filmfesztiválon erről több rövidfilm is szól majd, például bemutatják annak az ugandai diáknak is a történetét, akit rokona az USA-ból apránként tud támogatni a Bitcoinnal, a hagyományos pénzküldés brutális tranzakciós költségeinek megspórolásával.

 

A BitFilm fesztivál programja:

 

18:00 – rövid köszöntés (Debreczeni Barnabás, Bitcoin Budapest)
18:05 – Bitcoin témájú animációk

A kisfilmek a Bitcoin működéséről, a jelenlegi pénzügyi rendszerek egyre feszítő problémáiról, valamint a Bitcoin elvén működő további lehetőségekről szólnak.

18:50 – szünet
19:00 – Bitcoin témájú rövid dokumentumfilmek

Ebben a blokkban olyan esettanulmányokról szóló filmek szerepelnek, amik már működő környezetben, mikro-ökoszisztémákban mutatják be a Bitcoin előnyeit. Argentin farmerek a Bitcoin segítségével harcolnak a gazdálkodást lehetetlenné tevő infláció és pénzhiány ellen, de a műsorban szerepel egy ugandai diák is, akit rokona az USA-ból apránként tud támogatni a Bitcoinnal, a brutális tranzakciós költségek megspórolásával.

20:00 – szünet
20:15 – The Rise and Rise of Bitcoin (96 perces dokumentumfilm)

A fesztivál főműsorszáma a New Yorki Tribeca Filmfesztiválon nagy sikerrel vetített, nemrégiben Berlinben is bemutatkozó film, mely a Bitcoin fejlesztői szféra legismertebb szereplőivel világszerte készült interjúkon keresztül mutatja be mindazon gyakorlati és elméleti távlatokat, amikkel a Bitcoin hozzájárulhat a világ jobbításához. A film előzetese: (https://www.youtube.com/watch?v=GV74m1T_bLI)

 

További részletek: https://www.facebook.com/events/1506032489646085/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.