2024.április.30. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A BTel kivonul a távközlési piacról

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/86996"><img class="image image-preview" src="/files/images/bt_3.jpg" border="0" width="265" height="180" /></a></span>A Business Telecom (BTel) az  ügyfél és hálózati elemek értékesítésével folyamatosan kivonul a távközlési szolgáltatói piacról, első számú üzleti céljává az általa kifejlesztett Xprime szolgáltatás franchise terjesztését teszi a hazai és nemzetközi piacon, erről határozott a társaság hétfőn tartott rendkívüli közgyűlése.</p> <p> 

bt 3A Business Telecom (BTel) az  ügyfél és hálózati elemek értékesítésével folyamatosan kivonul a távközlési szolgáltatói piacról, első számú üzleti céljává az általa kifejlesztett Xprime szolgáltatás franchise terjesztését teszi a hazai és nemzetközi piacon, erről határozott a társaság hétfőn tartott rendkívüli közgyűlése.

 

bt 3A Business Telecom (BTel) az  ügyfél és hálózati elemek értékesítésével folyamatosan kivonul a távközlési szolgáltatói piacról, első számú üzleti céljává az általa kifejlesztett Xprime szolgáltatás franchise terjesztését teszi a hazai és nemzetközi piacon, erről határozott a társaság hétfőn tartott rendkívüli közgyűlése.

 

    A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt közgyűlési jegyzőkönyv szerint az új stratégia mellett szól, hogy az XPrime egy védjegyoltalom alatt álló termék, amely ötvözi az online reklámozást, valamint a hagyományos távközlési szolgáltatásokat. A társaság szerint a termék hatására egy átlagos távközlési vállalat akár 10 százalékos EBITDA, azaz kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredménynövekedést képes elérni.

    A BTel 2014-ben megalkotta a termék hazai és nemzetközi, távközlési vállalatokat kiszolgáló működési és üzemelési modelljét, franchise alapon. A  franchise jogok értékesítésére előrehaladott tárgyalásokat folytat mind hazai, mind külföldi távközlési vállalatokkal. A tárgyalások alapján jól látható a termék piaci létjogosultsága és a társaság számára tervezhető bevétel és pénzügyi eredmény – olvasható a jegyzőkönyvben.

    A közgyűlés felhatalmazást adott az igazgatótanácsnak arra, hogy saját hatáskörben legfeljebb 2 milliárd forinttal megemelje a társaság alaptőkéjét, amely ezzel 3 milliárd fölé nőne. A tőkebevonás a társaság likviditási problémáinak megoldását célozza. A felhatalmazás egy éves időtartamra szól.

    Saját részvények vásárlásáról is határozhat az igazgatótanács a közgyűléstől kapott felhatalmazás alapján. A társaság legfeljebb az alaptőke 25 százalékáig vásárolhat saját kibocsátású részvényeket 1 forint és 2000 forint közötti árfolyamon.

    A BTel közgyűlése új könyvvizsgálót választott, a vezetői struktúrát azonban az erre vonatkozó napirendi ponttal ellentétben nem változtatta meg.

    A tőzsde prémium kategóriájában forgó BTel részvények kereskedését a közgyűlésre tekintettel hétfőn 13 órától felfüggesztették. A felfüggesztés előtti utolsó árfolyamuk 52 forint volt hétfőn, a keddi nyitás után 58 forintot értek, ami 11,54 százalékos, 6 forintos erősödés.

 

gjé \ gte

 

MTI 2014. december 30., kedd 9:15

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.