2024.augusztus.25. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EGER A MAGYAROKNAK IS AZ EGYIK NAGY KEDVENCE

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/90953"><img class="image image-preview" src="/files/images/image2.preview.JPG" border="0" width="460" height="346" /></a></span>Eger egy kicsit minden magyar ember városa, sőt, Eger egy kis Magyarország, egy helyen! Minden jel arra mutat, hogy Eger a magyar emberek legkedveltebb úti céljai között is élen jár, így nyerhette el a 2014-es év voksai alapján az „Év Turisztikai Városa" címet. <strong>UPDATED: 2015-05-09  10:18:05</strong></p><p>

image2.previewEger egy kicsit minden magyar ember városa, sőt, Eger egy kis Magyarország, egy helyen! Minden jel arra mutat, hogy Eger a magyar emberek legkedveltebb úti céljai között is élen jár, így nyerhette el a 2014-es év voksai alapján az „Év Turisztikai Városa" címet. UPDATED: 2015-05-09  10:18:05

image2.previewEger egy kicsit minden magyar ember városa, sőt, Eger egy kis Magyarország, egy helyen! Minden jel arra mutat, hogy Eger a magyar emberek legkedveltebb úti céljai között is élen jár, így nyerhette el a 2014-es év voksai alapján az „Év Turisztikai Városa" címet. UPDATED: 2015-05-09  10:18:05

Sokan kíváncsiak a megújuló belvárosra és az immár a Nemzeti Emlékhelyek közé sorolt Egri Várra, a városunkban újjáéledő Egri csillagok-legendára.Az internetes közönség is úgy szavazott, hogy számára az egri a legkedveltebb magyar borvidék (2014), míg a 2015 májusában Bordeaux-ban megrendezett nemzetközi borversenyen, a „Borok Olimpiáján" messze az Egri borászok csapata bizonyult a legeredményesebb magyar „delegációnak".

A borkedvelők és az egri termálvízben gyógyulni vágyók mellett Eger igen népszerű az osztálykirándulások, a nászutasok, a csapatépítő tréningek, a konferenciák, a nagy létszámú sportos edzőtáborok, sőt, akár az ezer főnél is több sportolót megmozgató nemzetközi sportesemények szervezőinek körében. Az egri idegenforgalmi szolgáltatók több szakmai elismeréssel büszkélkedhetnek a tavalyi eredményeik alapján: egri az idősek körében legkedveltebb magyar hotel, de Eger a legjobb ár/érték arányú szálláshely versenyében is előkelő helyen szerepelt.

Eger minden generáció számára tud vonzerőt mutatni, mert Egerben csaknem minden együtt van, amit Magyarországban szeretünk. Nem csoda, hogy a megújuló, ezernyi vonzerővel hívogató Egert egyre többen választják, akár pihenni, kikapcsolódni szeretnének, akár a több napos közös munkához keresnek ideális helyszínt.

 

Eger – csak május hónapban – három, 6-800 fős rendezvényt fogad be a megújult városi sportcsarnokban, emellett rangos zenei fesztivált, Pneumobil versenyt, minőségi rock'n roll weekendet rendez és megnyitja a világ legmodernebb és leginteraktívabb Beatles Múzeumát. Íme, a részletek:

 

Május 8-9: Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny

Immár 8. alkalommal rendez Egerben ún. Pneumobil Versenyt és járműbemutatót az egri székhelyű, multinacionális vállalat. Idén 7 ország 48 mérnök csapata vesz részt a különleges viadalon, melyen az általuk épített, sűrített levegővel hajtott gépcsodák versenyeznek, több kategóriában. A pneumobilok pénteken délután a Dobó térre hajtottak, este már az Érsekkertben rendeztek kvalifikációs futamokat, majd május 9-én, szombaton 10.30-tól távolsági-, 12.30-tól ügyességi-, 15.00-tól gyorsulási-, 15.30-tól pedig bemutató és VIP futam várja a látogatókat. 

www.pneumobil.hu

Május 11-12: „Emeljük a szintet" – edző továbbképző konferencia

Az MLSZ Edzőközpont szervezésében Egerben tartják május 11-12-én az „Emeljük a szintet" c. továbbképző konferenciát. A programban hét magyar akadémia mutatkozik be: a prezentációkat délelőtt a Hotel Eger & Parkban tartják, a gyakorlati edzésbemutatók helyszíne hétfőn és kedden délután a Szentmarjay Tibor Városi Stadion lesz. Vojtekovszki Csaba főszervező tájékoztatása szerint az országos eseményre 600 edző jelezte részvételét. A résztvevő akadémiák: Vasas-Kubala Labdarúgó Akadémia Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Sándor Károly Labdarúgó Akadémia Debreceni Labdarúgó Akadémia Illés Akadémia Magyar Futball Akadémia Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. 

 

Május 15-17: „Énekel az ország!"

A Budapesti Akadémiai Kórustársaság 2015. május 15-17-én Egerben, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezi meg a X. „ÉNEKEL AZ ORSZÁG" országos egyesített kórustalálkozót. Az esemény Eger Önkormányzatának támogatásával és a nemrégiben megújult létesítményt üzemeltető Egri Városi Sportiskola segítségével valósul meg. Péntektől vasárnapig az ország 45 kórusának mintegy 800 tagja próbál majd az egri körcsarnokban, Hollerung Gábor karnagy irányításával. Emellett egyes szólamok énekesei az Eszterházy Károly Főiskolán tartják a próbáikat.

Május 15-én nyitja meg kapuit az „Egri Road" Beatles Múzeum, különleges relikviákkal, hatalmas gyűjteménnyel, Magyarországon az első, a világon pedig a legmodernebb, leginteraktívabb és nem utolsó sorban: állandó Beatles kiállítás!

 

Május 15-17 között Black'n White – Rock'n Roll Weekend várja az 50-es, 60-as, 70-es évek rajongóit. Ilyen színes és elegáns, a rock'n roll kultúrához kötődő eseményt még senki sem szervezett Magyarországon!

Május 29-30: Bányász-Kohász-Erdész találkozó

A fenti időpontban Eger ad otthont a 10. Bányász-Kohász-Erdész találkozónak. A világ első műszaki főiskolája, a Selmecbányai Akadémia által képzett szakmák: bányászok, kohászok, erdészek képviselői a szakmai hagyományok ápolása és a szakemberek nemzeti összetartozása céljából találkoznak városunkban. A szervezők 6-700 fő részvételére számítanak. Az esemény főhadiszállása az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok. A két napos program csúcspontja a május 30-i városi díszfelvonulás, melynek során fúvós zenekarok kíséretével vonulnak a résztvevők a sportcsarnoktól a Dobó térre. Az ünnepségen fellép Eger díszpolgára, Kovács Kati.

Május 28-30: „Feszt!Eger" 2015 és III. Music Hungary

Azután, hogy március végén Egerben indult az Országos és a Szlovák Rallye Bajnokság, május záró napjaiban Egerben startol a fesztiválszezon! A Feszt!Egeren fellép a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, az Irie Maffia és Péterfy Bori, s a sort hosszan folytathatnánk: a Bolyki Völgyben rendezett esti koncerteken és a napközbeni ÉTER tehetségkutatón, három színpadon, összesen csaknem 50 zenei csapatot hallhatnak az érdeklődők. A Feszt!Egerrel egy időben, május 28-29-én rendezik meg Egerben a „Music Hungary" konferenciát. A magyar zeneipar legrangosabb találkozója évek óta otthonra lelt Egerben, így városunkban adnak randevút egymásnak (de esetenként komoly vitákat is folytatnak) a magyar zenész társadalom és a kultúrpolitika képviselői. 

Június 12-16-ig Utcazenész Fesztivált rendeznek Egerben és ezzel párhuzamosan zajlik majd ezer fiatal, az ország minden részéből Egerbe érkező 48 csapat fő részvételével a III. Korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpiai döntője, 7 egri helyszínen.

Június 18-tól a Szederinda Nemzetközi Néptánc Fesztivál színes kavalkádja várja az Egerbe érkezőket, míg június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján az Egri Vár (s persze minden egri múzeum) kiemelt vidéki helyszínként kínál gazdag, érdekes és látványos programot.

Június 25-28 között a 36. Kaláka Fesztivál, s benne az „Egri hangok" – dalnokVERSeny várja a családokat, szórakozni, felüdülni vágyó kultúrabarátokat, Eger több pontján, így a Várban is. Idén, a Kaláka Fesztivál fókuszába maga a város, Eger kerül: dalnokVERSeny egri versekből, kiállítás régi egri képeslapokból, Eger-regE Túra azoknak, akik fel szeretnék fedezni ezt a „mesevárost" és szép egri történetekkel kívánnak gazdagodni. A koncertprogram is olyan változatos lesz, mint az a Kalákától már megszokott: autentikus népzene, világzene, folk-jazz, énekelt vers, nemzetiségi muzsikák, country, no és minden egyéb, ami a folkba még belefér! 


2015. június 20 – augusztus 8.: Agria Nyári Játékok szabadtéri színház idén 40. éves. www.agrianyarijatekok.hu

 

2015. július 6-9. V. Országos Bárzenész Találkozó: Bangó Margit, Rácz Kati és Szulák Andrea és sokan mások Egerben…

 

2015. július 9-12.: XIX. Egri Bikavér Ünnep Szent Donát Napján. Négy nap, igazi életérzés, melyet csak az egri Érsekkert gyönyörű környezetében lehet átélni! www.bikaverunnep.hu

 

2015. augusztus 14-16.: Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál – Megelevenedik az 1552-es, dicső ostrom, körülvesz a 16. századi várvédők és török ostromlók világa, a kor kultúrája és gasztronómiája! www.egrivar.hu

 

2015. augusztus 21-23. Szép-Asszonyok Fesztiválja

 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.