2024.augusztus.01. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A METLIFE ALAPÍTVÁNY ÉS A KIVA A PÉNZÜGYI INTEGRÁCIÓ ELŐSEGÍTÉSE ÉRDEKÉBEN

4 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92538"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_952.jpg" border="0" width="259" height="194" /></a></span>A MetLife bejelentette a MetLife Alapítvány és a Kiva globális civil szervezet között létrejött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Kiva az online tömegfinanszírozási platformján keresztül támogatja a világ vállalkozóit.

images 952A MetLife bejelentette a MetLife Alapítvány és a Kiva globális civil szervezet között létrejött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Kiva az online tömegfinanszírozási platformján keresztül támogatja a világ vállalkozóit.

images 952A MetLife bejelentette a MetLife Alapítvány és a Kiva globális civil szervezet között létrejött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Kiva az online tömegfinanszírozási platformján keresztül támogatja a világ vállalkozóit.

A MetLife az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 5200 munkavállalóját kérte fel, hogy nyújtsanak 25 dolláros kölcsönt vállalkozások elindításának, fenntartásának és növekedésének elősegítéséhez. A kezdeményezést a MetLife karitatív szervezete, a MetLife Alapítvány finanszírozza, amely elkötelezett a globális pénzügyi integráció elősegítése iránt. Hogy ez a terv valóra is váljon, a MetLife Alapítvány öt év alatt 200 millió dollárt fektet be azzal a céllal, hogy több mint kétmillió ember életére legyen pozitív hatással.

Michel Khalaf, a MetLife EMEA régió elnöke egyben a MetLife Alapítvány igazgatósági tagja a következőket mondta: „Ez az új és izgalmas együttműködés egyszerű és hatékony módja annak, hogy világszerte megváltoztassuk vállalkozók ezreinek és családjaiknak életét. Ezen kívül egyedi, újszerű és vonzó lehetőség a MetLife munkavállalói számára, hogy részt vegyenek a pénzügyi integráció terjesztésében olyan országokban, ahol gyakran semmilyen hivatalos formában nem érhetők el pénzügyi szolgáltatások."

2005 óta a Kiva több mint 715 millió dollárnyi mikrohitel létrejöttét támogatta azáltal, hogy összekapcsolja a jelenleg 1,3 millió fős és folyamatosan növekvő globális kölcsönadói közösséget az 1,6 millió vállalkozóval világszerte. Miután a Kiva által finanszírozott kölcsönfelvevők visszafizetik kölcsöneiket, a pénz újra kölcsönné forgatható, így újabb vállalkozók részesülhetnek támogatásban, tovább segítve a pénzügyi integráció terjedését.

„A MetLife-ot egy alapvető, de jelentőségteljes meggyőződés mentén alapították: az álmaink megvalósításához mindenkinek szüksége van arra, hogy hozzáférjen a megfelelő pénzügyi eszközökhöz" – fűzte hozzá Premal Shah, a Kiva elnöke és társalapítója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a MetLife-fal közösen tehetünk valamit ennek a jövőképnek a megvalósítása érdekében. Az együttműködés révén több ezer vállalkozó álmának megvalósulását segítik világszerte, több ember számára teszik elérhetővé a pénzügyi szolgáltatásokat, és arra ösztönzik a munkavállalóikat, hogy közvetlenül is részt vegyenek ebben a küldetésben."

A MetLife, Inc. (NYSE: MET) a leányvállalatain és tagvállalatain („MetLife") keresztül a világ egyik legnagyobb életbiztosító társasága. Az 1868-ban alapított MetLife világszerte kínál életbiztosítási és életjáradék programokat, alkalmazotti juttatásokat valamint vagyonkezelői szolgáltatásokat. A mintegy 100 millió ügyfelet kiszolgáló MetLife közel 50 országban van jelen, és piacvezető szerepet tölt be az Egyesült Államokban, Japánban, Latin-Amerika, Ázsia, Európa és a Közel-Kelet országaiban.

www.metlife.hu

A MetLife Alapítványt 1976-ban azzal a céllal hozták létre, hogy folytassa a MetLife régre visszanyúló hagyományait, melynek szellemében továbbra is aktív részt vállal a társadalom és a közösségek fejlődésében. Alapítása óta 2014 év végéig a MetLife Alapítvány több mint 670 millió dollárnyi támogatást nyújtott, és 70 millió dollárt fektetett be különféle programokat támogató szervezetekbe, amelyek olyan problémák leküzdéséért dolgoznak, hogy azok pozitív hatással bírjanak az adott közösségre. Az Alapítvány jelenleg a pénzügyi integráció terjesztésén dolgozik, melyre 200 millió dollárt különített el az elkövetkező öt évre annak érdekében, hogy biztosabb jövőt teremtsen a magánszemélyek és a közösségek számára az egész világon.

www.metlife.org


A Kiva a világ első és legnagyobb, a szociális jólét érdekében létrehozott tömegfinanszírozási platformja, melynek küldetése az emberek összekapcsolása a nyújtott kölcsönökön keresztül a szegénység enyhítése érdekében. A Kiva.org honlapján már akár egy 25 dolláros kölcsönnel is bárki segíthet egy kölcsönfelvevőnek az üzlete beindításában vagy bővítésében, hogy iskolába járhasson, tiszta energiaforráshoz férhessen hozzá, vagy megvalósíthassa elképzeléseit. 2005 óta a Kiva és a jelenleg 1,3 millió fős és folyamatosan növekvő globális kölcsönadói közösség több mint 715 millió dollárt helyezett ki mikrohitelekben több mint 1,6 millió vállalkozónak 80 országban, 98%-os visszafizetési arány mellett.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.