2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

FESZTIVÁL, FESZTIVÁL HÁTÁN AVIGNONBAN 2015-ben is

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92681"><img class="image image-preview" src="/files/images/Avignon%202015.preview.jpg" border="0" width="479" height="119" /></a></span>Egész nyáron érdemes a dél-franciaországi Avignonba látogatni! Ott ilyenkor mindennap történik valami. Az összes közül a legpompázatosabb augusztus 12. és október 3. között az <strong>Avignon fényei</strong> rendezvény, amelyen a nagyszámú műemléket zenés kivilágítással látják el. Egész családokat várnak a Pápák Palotájába egy mesés időutazásra. <p> 

avignon%202015.previewEgész nyáron érdemes a dél-franciaországi Avignonba látogatni! Ott ilyenkor mindennap történik valami. Az összes közül a legpompázatosabb augusztus 12. és október 3. között az Avignon fényei rendezvény, amelyen a nagyszámú műemléket zenés kivilágítással látják el. Egész családokat várnak a Pápák Palotájába egy mesés időutazásra.

 

avignon%202015.previewEgész nyáron érdemes a dél-franciaországi Avignonba látogatni! Ott ilyenkor mindennap történik valami. Az összes közül a legpompázatosabb augusztus 12. és október 3. között az Avignon fényei rendezvény, amelyen a nagyszámú műemléket zenés kivilágítással látják el. Egész családokat várnak a Pápák Palotájába egy mesés időutazásra.

 

A Festival d'Avignon július 4. és 25. között a világ leghíresebb és legrégebbi, 69. alkalommal rendezendő színházi fesztiválja. Itt évente bemutatkozhatnak különböző kultúrájú és esztétikai nézetű, kortárs színpadi csoportok. Mintegy ötven műsorral, produkcióval, konferenciával és kiállítással jelentkeznek változatos helyszíneken: a kis kápolnáktól a Pápák Palotáiig és a legújabb FabricÁ-ig. A részletes programok és a jegyváltás a www.festival-avignon.com oldalakon megtalálható.

 

Az Avignoni Fesztivál Off változata azt jelenti, hogy a fesztiválon kívüli, vagyis nem hagyományos helyszíneken, a falakon kívül, az utcákon zajlik már 50 éve. 1336 műsort ad több mint ezer társulat, s ebből 27 külföldi (nem francia). Az előadások minden műfajt magukban foglalnak: performansz, felolvasás, kávéházi est, színház, cirkusz, tánc, zene, utcaszínház – klasszikus és kortárs szerzőktől, környezetvédelmi megmozdulásokkal július 4-től 2016. január 25-ig. Részletes műsor az www.avignonleoff.com oldalakon.

 

Gyerekszínházak Fesztiválja július 7-25-ig immár 33. alkalommal, akár egyéves kortól. 15 társulat vonul fel mesékkel, táncokkal, színházzal a legfiatalabbak számára. Programok: www.festivaltheatrenfants.com.

 

A Nyári Táncfesztiválra július 10-20-ig kerül sor hét társulat fellépésével. Ld.: www.hivernales-avignon.com

 

A Jazz Együttesek közös rendezvényét július 7. és 17. között tartják számtalan örömteli zenés együttléttel – már 3. alkalommal. www.tetesdejazz.eu

 

A Festival Résonance július 23-26. között 7. alkalommal illeszti a modern muzsikát antik környezetbe. Érdemes felkeresni a szem és a fül gyönyörködtetésére, ráadásul ingyenesen. www.festival-resonance.com

 

A 24. Avignon Jazz Fesztivál ad helyet július 31-től augusztus 5-ig ismert és ifjú jazz zenészeknek különböző koncertek keretében. Európa legjobbjai lépnek fel. A program online oldala: www.tremplinjazzavignon.fr

 

Szüret és aratás augusztus 29-30-án a Rhône-menti régióban gourmet-fesztivállal, éjfélig tartó szüreti tánccal, helyi ételek és borok párosításával.

 

Fotókiállítás a Pápák Palotájában júniustól-decemberig olyan 1901-1944 között készült ritka felvételekből, amelyeket a közönség még soha nem láthatott. Henri Nadet, apa és fia, a Francia Történelmi Műemlékek két főépítésze végezte a paloták restaurálását a 20. század elején. A fekete-fehér fotókon megtekinthetők a restaurálás előtti és utolsó szakasza közötti fázisok, köztük az a korszak is, amikor a palotákat katonai barakknak használták.

 

A Calvet Múzeum rejtett kincsei kerülnek a nézők szeme elé június 20-tól 2016. január 25-ig. Eddig nem ismert műkincsek és műalkotások között szerepelnek például XIII. Lajos ébenfa szobájának bútorzata, egy 14. századi rituális mameluk fürdő, szobrok, üvegtárgyak, festmények, rajzok és sok más emlék. Ld. www.musee-calvet-avignon.com

 

Jean Henri Fabre (1823-1915) halálának 100. évfordulójára emlékezik a Palais de Roure szeptember 6-ig. Fabre neves természettudós, entomológus volt a maga korában. Gyönyörű akvarelleken örökítette meg a természet csodáit.

 

A tárlatvezetés a Saint Marcial-kápolnában igazi idei újdonság. A 2016-os megnyitás előtt a látogatók megtekinthetik VI. Kelemen pápa udvarának művészetét, Matteo Giavannetti fantasztikus 14. századi freskóit. Jegyek válthatók a www.avignon-tourisme.com oldalakon.

 

A Pápák Palotája a világ legnagyobb gótikus építészeti remekműve, az UNESCO világörökség része. Itt tanúi lehetünk a 14. századi pápák hétköznapjainak. Feltárulnak titkos folyosók, magánlakosztályok, kertek s a híres avignoni-híd. Francia nyelvű vezetéseket tartanak augusztusban naponta 14.:30-tól, angol nyelvűeket csak szeptemberben, szombatonként 10:30-tól.

 

Jó szórakozást kívánunk minden utazónak Avignonba!

 

DOBI ILDIKÓ

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.