2024.augusztus.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megszületett a BOOKR és a Nickelodeon ‘Mondj egy mesét’ pályázatának eredménye

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92702"><img class="image image-preview" src="/files/images/Bookr.preview.jpg" border="0" width="478" height="369" /></a></span>Több mint 6000 iskolás vett részt a versenyben. Kihirdették a BOOKR Kids és a Nickelodeon közös meseíró pályázatának eredményeit. A több mint 6000 iskolás részvételével lezajlott verseny győztes osztályának van oka az örömre, hiszen a gyerekek története digitális mozgó, színezhető hangoskönyv formájában elevenedhet meg. <p> 

bookr.previewTöbb mint 6000 iskolás vett részt a versenyben. Kihirdették a BOOKR Kids és a Nickelodeon közös meseíró pályázatának eredményeit. A több mint 6000 iskolás részvételével lezajlott verseny győztes osztályának van oka az örömre, hiszen a gyerekek története digitális mozgó, színezhető hangoskönyv formájában elevenedhet meg.

 

bookr.previewTöbb mint 6000 iskolás vett részt a versenyben. Kihirdették a BOOKR Kids és a Nickelodeon közös meseíró pályázatának eredményeit. A több mint 6000 iskolás részvételével lezajlott verseny győztes osztályának van oka az örömre, hiszen a gyerekek története digitális mozgó, színezhető hangoskönyv formájában elevenedhet meg.

 

A szakértő zsűri – aminek tagjai voltak Varró Dániel József Attila díjas, és Nyulász Péter írók is – 216 mese közül választotta ki azt a néhányat, amiben a cselekmény izgalmas illusztrációkkal és kreatív megközelítéssel párosult. Legeredetibbnek a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola 5.c osztályának elképzelését találták, akiknek a meséje felkerül a BOOKR Kids Mesetár polcára és az osztály minden tagja egy-egy „Mesetablettel" is gazdagodott.

 

A Nickelodeon csatorna különdíjasa a karcagi Arany János Általános Iskola 4. osztálya lett. A többek között a népszerű SpongyaBob, a Dóra a felfedező, az Umizoomi, vagy a Bubbi Guppik sikersorozatokat kínáló televízió szívesen támogat minden innovatív, a gyerekek tanulását segítő eszközt, ráadásul a Nickelodeon karakterei is hamarosan megjelennek a virtuális könyvespolcon.

 

A karcagi iskolások Mókus csoportja „Rajzoltam egy világot magamnak" címmel adta be pályázatát. Meséjük főszereplője egy testvérpár, akik a karácsonyi szünet után az iskolába visszatérve csalódottan ülnek a padban, miközben társaik a kapott ajándékokról és az ételtől roskadozó asztalokról mesélnek. Minden megváltozik azonban, amikor egy varázslatos szivárványos ceruzát találnak, és a segítségével megrajzolt álmaik valósággá válnak…

 

A meséket életre keltő, táblagépre letölthető applikációt a gyermekek irodalmi nevelésének, szórakozásának és nyelvtanulásának segítésére hozta létre a BOOKR Kids. A „Mesetablet" a mesélés, a mesehallgatás és a mesenézés új, interaktív formáját teremti meg, a klasszikus és modern történetek olyan híres mesemondók előadásában kelnek életre, mint Básti Juli vagy Szacsvay László. A „Mesetablet" könyvesboltnyi mesetárában a gyerekek legnagyobb kedvencei is megtalálhatók, mint Vuk, a Három nyúl és Pöttyös Panni.

 

A pályázat helyezettjei:

 

I. helyezett: Erzsébethelyi Általános Iskola (Békéscsaba) – 5.a

II. helyezett: Kovács Mihály Általános Iskola (Abádszalók) – 3.b

III. helyezett: Kossuth Lajos Általános Iskola (Budapest, XVII. kerület) – 2.c

A Nickelodeon különdíjat nyerte: Karcagi Arany János Általános Iskola – 4.osztály

 

https://www.bookrkids.hu

http://www.nickelodeon.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.