2024.augusztus.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hideg nyalat és locspocs népi játékok – hűsítő nyári programok a szentendrei Skanzenben

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92710"><img class="image image-preview" src="/files/images/locs.jpg" border="0" width="243" height="288" /></a></span>A nagy hőségre való tekintettel a Skanzen is nyári üzemmódra kapcsolt. <p> 

locsA nagy hőségre való tekintettel a Skanzen is nyári üzemmódra kapcsolt.

 

locsA nagy hőségre való tekintettel a Skanzen is nyári üzemmódra kapcsolt.

 

Július és augusztus folyamán számos frissítő elemmel teszik komfortosabbá a látogatók múzeumi kalandozását: hideg nyalat, frissítő házi szörpök, hűsítő gyógyteák, virágillatú testpermet, fröccsözön, locspocs népi játékok várják a betérőket.

 

Vakító napsugarakban fürdőző parasztházak, tikkadtan heverő pulik, a tanya homokjában mosakodó verebek, a fák hűs árnyékába húzódó birkanyáj látványa fogadja a szentendrei Skanzenbe érkezőket, akik nagy melegben az állandó programokon felül most a régi idők frissítő technikáit is kipróbálhatják.

 

A Boszorkánykonyhában menta- és citromfűteával hűsíthetik magukat a látogatók, nagyanyáink konyatitkai közül elsajátíthatják a szederszörp és a nyírfaszirup főzésének csínját-bínját, sőt arra is fény derül, hogy néz ki a fagylalt őse, a hideg nyalat, és hogy kell elkészíteni.

A házak között sétálva párakapu frissíti fel a megfáradtakat, akik a Játékudvarban pedig új vizes játékokat próbálhatnak ki, a vízimalomban pedig ravasz vízmérő fejtörőket oldhatnak meg.

 

A szervezők azokra is gondoltak, akik a nyarat a mozgás jegyében szeretnék tölteni. Skanzen-futóbérletet váltva nyitás előtt és zárás után friss levegőn futhatnak az edzésre vágyók.

 

http://skanzen.hu/hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.