2024.július.19. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb platformon érhető el a Simple alkalmazás

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92905"><img class="image image-preview" src="/files/images/Kezdő_oldal.preview.jpg" border="0" width="468" height="853" /></a></span>A harmadik nagy platformon is elérhető a <a href="http://www.simple.hu/">Simple</a>. Az alapoktól kifejezetten a Windows Phone felhasználóknak újra írt alkalmazás célja, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felületen megszokott felhasználói élményhez. Az Android és iOS verziókat tavaly négy szolgáltatással indították útnak, most mindhárom platform már tíz szolgáltatást tartalmaz: többek között parkolhatunk, autópálya-matricát vásárolhatunk, ételt rendelhetünk és a fesztiválokra is olcsóbban bejuthatunk az alkalmazással.

kezdő oldal.previewA harmadik nagy platformon is elérhető a Simple. Az alapoktól kifejezetten a Windows Phone felhasználóknak újra írt alkalmazás célja, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felületen megszokott felhasználói élményhez. Az Android és iOS verziókat tavaly négy szolgáltatással indították útnak, most mindhárom platform már tíz szolgáltatást tartalmaz: többek között parkolhatunk, autópálya-matricát vásárolhatunk, ételt rendelhetünk és a fesztiválokra is olcsóbban bejuthatunk az alkalmazással.

kezdő oldal.previewA harmadik nagy platformon is elérhető a Simple. Az alapoktól kifejezetten a Windows Phone felhasználóknak újra írt alkalmazás célja, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a felületen megszokott felhasználói élményhez. Az Android és iOS verziókat tavaly négy szolgáltatással indították útnak, most mindhárom platform már tíz szolgáltatást tartalmaz: többek között parkolhatunk, autópálya-matricát vásárolhatunk, ételt rendelhetünk és a fesztiválokra is olcsóbban bejuthatunk az alkalmazással.

Egy évvel a piacra lépés után megjelent az ingyenes Simple alkalmazás Windows Phone verziója. A vásárlás élményét megújító magyar fejlesztésű alkalmazást 2014-ben, a Szigeten mutatták be. Az akkori négy szolgáltatást jelenleg hat másik egészíti ki. Moduláris felépítése fejlesztési szempontból is különlegessé teszi, mivel lehetőséget nyújt a folyamatos bővítésre. A Simple a többi mobilfizetési megoldással szemben nem csak magára a tranzakcióra koncentrál, hanem az egész vásárlási folyamatot felöleli.

A magasan vezető Android (72%) mellett a WP részesedése az okostelefon-piacból Magyarországon jelenleg 11 százalék körül van, tehát magasabb, mint az iOs-é (9%). Annak, hogy a fejlesztők az utóbbit részesítik mégis előnyben, a legfontosabb oka az, hogy az iPhone és iPad felhasználók magasabb státuszúak: többet költenek például alkalmazásokra, és több közöttük a döntéshozó.

"A folyamatosan növekedő felhasználó és elfogadóhely számok tükrében fontosnak éreztük, hogy a Windows Phone felhasználóknak is elérhetővé tegyük az alkalmazást. Az új verzió különlegessége, hogy nem egy másik platformra fejlesztett verziót portolunk, hanem az alapoktól újraírtuk az alkalmazást, hogy a Windows platform sajátosságainak megfeleljen" – árulta el Benyó Péter, a fejlesztő OTP Mobil ügyvezetője. – "Természetesen a fejlesztés során felhasználtuk a korábbi tapasztalatainkat, így egy kompakt méretű, kódjában és dizájnjában is a platformhoz szabott alkalmazás született. A Simple csempékre épülő kialakítása egyébként is ismerős a Windows Phone felhasználók számára, de a felhasználói élményt még inkább az itt megszokottakhoz szabtuk. Azáltal, hogy a fejlesztés a Visual Studio fejlesztői környezetben zajlott, teljesítményben és dizájn terén is optimális végeredményt és jobb felhasználói élményt értünk el, ráadásul a fejlesztők későbbi munkája is könnyebb lesz így" – tette hozzá.

A Simple WP verzióján tíz fejlesztő és négy támogató munkatárs dolgozott öt hónapon keresztül. A munka utolsó szakaszába külsős cégek is bekapcsolódtak, a felhasználói élmény oldaláról profi tesztelők dolgoztak az alkalmazáson. Emellett a biztonsági követelményekre is kiemelt figyelmet fordítottak, így etikus hekkerek is tesztelték az alkalmazást és crowd tesztelési folyamat is zajlott.

A végeredmény funkcionálisan túlnyomó részt megegyezik az android és iOS verzióval. Ugyanakkor a WP felhasználók saját platformjukon ismert kényelmi szolgáltatásokat kapnak: a kezdőképernyőre húzhatóak és átrendezhetőek a csempék, az aktív felületek pedig notifikációk küldésére is alkalmasak. Ennek megfelelően az alkalmazás fejlesztése Windows platformon is folytatódik. A Windows verzió előnye a platformból származik: optimalizált, így a gyengébb készüléken is ugyanazt a felhasználói élményt nyújtja, mint egy csúcs mobilon.


A Simple jelenleg is futó fesztivál kampányában a Windows Phone felhasználói is részt vehetnek: a Sziget Fesztivál bármelyik napjára egész nyáron early bird áron, kedvezményesen vehetnek napijegyet az alkalmazásban a Jegy csempe alatt a „Kiemelt ajánlatok" között. A jegy megvásárlását követően itt sem lesz szükség a nyomtatásra, a belépésnél csak a telefont kell felmutatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.