2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra a Fed-re figyel a piac

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92925"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_14.png" border="0" width="225" height="225" /></a></span>Úgy tűnik, hogy ma végre egy kicsit el tudunk szakadni Görögországtól, mivel a görög parlament éppen a mentőcsomagról szavaz - feltételezve persze, hogy az ellenzék, illetve a Sziriza párt egy részének segítségével meglesz a szükséges többség.</p><p> </p>

images 14Úgy tűnik, hogy ma végre egy kicsit el tudunk szakadni Görögországtól, mivel a görög parlament éppen a mentőcsomagról szavaz – feltételezve persze, hogy az ellenzék, illetve a Sziriza párt egy részének segítségével meglesz a szükséges többség.

 

images 14Úgy tűnik, hogy ma végre egy kicsit el tudunk szakadni Görögországtól, mivel a görög parlament éppen a mentőcsomagról szavaz – feltételezve persze, hogy az ellenzék, illetve a Sziriza párt egy részének segítségével meglesz a szükséges többség.

 

Függetlenül attól, hogy hosszú távon mennyire lesz rossz ez a megállapodás Görögország számára, rövidtávon valószínűleg komolyan javul majd Görögország helyzete, mivel mérséklődik a bizonytalanság, a bankok pedig ismét elkezdhetnek működni.

 

A piac viszonylag jól fogadta a tegnapi, rendkívül gyenge amerikai kiskereskedelmi adatokat, és Janet Yellen Fed-elnök csütörtöki beszámolójára koncentrál, amely várhatóan nem lesz különösebben héja beállítottságú. A piac egyébként rendkívül alacsony valószínűséget áraz a szeptemberi kamatemelésre, így egy esetleges héja jellegű megmozdulás meglepetési ingerküszöbe igen alacsony.

 

Az euró meglehetősen gyengének tűnik, miután az EURUSD 1,1000 alá is beköszönt szerda délelőtt. Az árfolyam igazából az utolsó görög mentőcsomag elfogadására vár, amelyet valószínű, hogy az ellenzék és a Sziriza egy kisebb csoportja át fog nyomni a parlamenten. Ez támogatja az euró alapú carry trade ügyleteket, ami főleg az EURAUD és az EURCAD devizapárok kereskedelmében nyilvánulhat meg.

 

Az angol font felpattant Mark Carney, a Bank of England kormányzójának tegnapi kommentárjaira – az EURGBP ma reggel a 0,7000 szintet kóstolgatta, és még bőve van tér az erősödésre a font számára ebben a devizapárban – a dollárral szemben viszont a font a kulcsfontosságú 1,5650/1,5700 szint körül ellenállásba ütközhet.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.