2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újra Szigligeten a JAK-tábor

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92983"><img class="image image-preview" src="/files/images/jak.preview.jpg" border="0" width="461" height="418" /></a></span>A tavalyi kitérő után újra a szigligeti Esterházy-kastélyban rendezi meg nyári táborát a József Attila Kör 2015. augusztus 25. és 29. között, melyen jelentős kedvezménnyel vehetnek részt az első jelentkezők. <p> 

jak.previewA tavalyi kitérő után újra a szigligeti Esterházy-kastélyban rendezi meg nyári táborát a József Attila Kör 2015. augusztus 25. és 29. között, melyen jelentős kedvezménnyel vehetnek részt az első jelentkezők.

 

jak.previewA tavalyi kitérő után újra a szigligeti Esterházy-kastélyban rendezi meg nyári táborát a József Attila Kör 2015. augusztus 25. és 29. között, melyen jelentős kedvezménnyel vehetnek részt az első jelentkezők.

 

A JAK elnöksége úgy döntött, hogy bár visszatér tradicionális és szimbolikus helyszínére, a 27. JAK-tábor a hagyományoktól eltérően nem egy kiválasztott témát jár majd körül, hanem sokkal inkább több művészeti ágat bevonó programokkal várja közönségét a képzőművészettől a zenéig, a színháztól a filmig. A szabad sáv bevezetésével pedig a tagság önálló projektjeinek, ötleteinek bemutatására is lehetőséget biztosít.

 

A tábor egyik kiemelt pontjaként az idén 10 éves német-magyar Solitude-csereprogram és a 25 éves Akademie Schloss Solitude tiszteletére könyvbemutatót tartunk korábbi ösztöndíjasaink, Jelena Anđelovski, Gerevich András, Krusovszky Dénes és Nagy Ildikó Noémi részvételével, majd levetítjük Manuel Ferrari és Andreas Bolm az akadémiáról készített Chronicles of Solitude című filmjét. Fenyvesi Ottó ezúttal a Médeia Fiai zenekar kíséretével szerepel, míg a Symposion legújabb, Hybrid Realm című összművészeti akciója Nemes Z. Márió Szerves hulladék kiáltványához készült képzőművészeti és zenei alkotásokat mutat be fiatal művészek segítségével. Bartók Imre a Melting Books sorozatában megjelent Goebbels című drámájáról pedig a könyvhöz készült zenei anyag lejátszásával együtt beszélgetnek a meghívottak.

 

Idén sem maradunk könyves programok nélkül. Szakmai beszélgetések keretében Kiss Noémi és Szvoren Edina írókkal Mán-Várhegyi Réka beszélget új könyveik kapcsán, Kiss Tibor Noé és Karafiáth Orsolya szereplésével pedig az Amnesty International Magyarország és a Libri Kiadó közös Tíz igaz történet című kötetét mutatjuk be. Közönség elé kerülnek az új JAK-füzetek is: az R25 antológiát, valamint Fekete Richárd, Ijjas Tamás, Toroczkay András, Urbán Ákos és a JAKkendő-díjas Papp-Zakor Ilka köteteit. Az innovatív irodalmi műhelyek közül a Hévíz irodalmi folyóirat szerepel Pion István moderálásával.

 

Természetesen a 2015-ös JAK-táborban is lesznek szemináriumok: a lírát G. István László költő, műfordító, a prózát Darvasi László író, a rendhagyó színházi szemináriumot pedig Tompa Andrea író, színikritikus vezeti.

 

A nemzetközi programok keretében megszervezett Re:Verse műfordítói workshopon Isabella Breier, Julia Lajta-Novak, Maria Seisenbacher osztrák szerzők lesznek vendégeink. Továbbá folytatódik a tavaly elkezdett V4-es Children of the Transition műhelymunkája cseh, lengyel és szlovák partnerekkel.

 

A leggyorsabb irodalomkedvelők rendkívüli kedvezménnyel jelentkezhetnek már most. Nem érdemes tehát lemaradni!

 

A jelentkezéshez szükséges űrlap itt letölthető:

http://jozsefattilakor.hu/wp-content/uploads/2015/07/27JAK_tabor_2015_jelentkezesi_lap.doc

 

A jelentkezés módja:

A táborba és a szemináriumokra jelentkezni e-mailben vagy személyesen a JAK-irodában az elérhetőségek megadásával, a jelentkezési lap kitöltésével, majd a részvételi díj befizetésével lehet.

jak@jozsefattilakor.hu

Cím: 1088, Budapest, Múzeum u. 7.

A JAK bankszámlaszáma: OTP Bank 11706016 – 20464170

Banki átutalás esetén kérjük, a közleményrovatban szerepeljen a befizető lakcíme és az, hogy „részvételi díj"!

A jelentkezés csak a részvételi díj készpénzes vagy átutalásos megfizetésével érvényes.

 

Szemináriumvezetők:

Prózaszeminárium: Darvasi László

Líraszeminárium: G. István László

„Színház / nézés / írás" – szeminárium Tompa Andreával*

* a kortárs színház irányvonalai / magyar és külföldi előadások / értelmezés és írás / kreatív feladatok és egy kis elmélet  / Schilling Árpád, Mohácsi János, Nature Theater of Oklahoma, Romeo Castellucci, Rimini Protokoll

 

A szemináriumokra írásban lehet előre jelentkezni. A jelentkezéshez kérünk mellékelni:

– rövid bemutatkozást vagy önéletrajzot,

továbbá:

– a líraszeminárium esetében 5 verset,

– a prózaírói szeminárium esetében 10 oldalnyi kisprózát vagy novellát,

– a színházi szeminárium esetében egy rövid motivációs levelet*

*Milyen témákat, eseményeket, híreket javasolnál egy mai hasonló előadásnak? Mitől volna más ma ez az előadás? Vázolj fel egy jelenetet, akárhány színészre, lehet monológ, tömegjelenet, dokumentarista szöveg; válassz helyszínt. Lehetőségeid színházilag korlátlanok.

 

Az étkezéssel és a szállással kapcsolatos külön igényeket a jelentkezéssel együtt kérjük jelezni! A tábor kialakítása miatt idén párokat és családokat nehezebben tudunk elhelyezni, ezért szíves megértésüket kérjük!"

 

Találkozzunk augusztus 25-től Szigligeten!

 

http://jozsefattilakor.hu/jak-tabor-2015

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.