2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kezdődik a György Ádám Kastélyakadémia

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92997"><img class="image image-preview" src="/files/images/györgy.preview.jpg" border="0" width="480" height="320" /></a></span>György Ádám zongoraművész 2015-ben immáron hetedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 20-án, majd július 29-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a kellemes nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket. <p> 

györgy.previewGyörgy Ádám zongoraművész 2015-ben immáron hetedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 20-án, majd július 29-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a kellemes nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

 

györgy.previewGyörgy Ádám zongoraművész 2015-ben immáron hetedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét július 20-án, majd július 29-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a kellemes nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

 

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek a hetedik György Ádám Kastélyakadémiára, hogy a magyar művésznél és zeneakadémiai professzoroknál fejlődjenek. A kurzus minden évben hipertehetségeket vonz tíz napra Pomázra, idén összesen 15 diák érkezik, közülük 3 magyar. A New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem és a Nanyang Academy of Fine Arts, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket a mesterkurzusra.

 

A György Ádám Kastélyakadémia 2009-ben nyitotta meg kapuit. Azzal a céllal jött létre, hogy fiatal, tehetséges zongoraművészek számára biztosítson lehetőséget a fejlődésre a klasszikus zene bölcsőjében, Európában. Az elmúlt években olyan alkotóközösség jött létre itt Pomázon, amelyben kiváló tehetségek, zenekedvelők, és támogatók találtak egymásra.

Az Akadémia keretében Dr. Réti Balázs egyetemi tanár és Dr. Nádor György, a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, valamint György Ádám tartanak mesterkurzusokat. Az általuk képviselt stílus védjegye az európai muzikalitás és a technikai precizitás harmónikus összekapcsolása.

 

A helyszín idén is a XVIII. században épült Teleki-Wattay-kastély, amely az „Óvárosi kulturális központ Pomázon" című projekt keretében zeneművészeti szakmai bázis- és rendezvényközpontként is működik és otthont ad az Europa Cantat Közép-kelet-európai Központjának. 2012 óta magyar résztvevői is vannak a Kastélyakadémiának, részvételüket az R&R Software Zrt. támogatja.

 

György Ádám a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján robbant be itthon a köztudatba. Chopin etűdjének előadását a helyszínen 60 ezer, míg a képernyők előtt 300 millió néző kísérte figyelemmel. 2003 óta Tokiótól New Yorkig a világon mindenütt Liszt-diplomataként tartják számon virtuóz zongorajátékára és magyar nemzetiségére való tekintettel.

Ahol megfordul, a koncertek mellett tanít is. A távoli Indonéziában Lisztet játszó tehetségek ihlették a pomázi zongoraakadémia létrejöttét. „A cél az volt, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában, és azon belül is szülővárosomban, Pomázon biztosítsunk fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára."

 

2015. július 19. – július 30.

György Ádám Kastélyakadémia

Teleki-Wattay-kastély (2013, Pomáz, Templom tér 3.)

 

2015. július 20. (hétfő), 19.00.

György Ádám zongoraestje – nyitókoncert

 

2015. július 29. (szerda), 19.00.

György Ádám és a növendékek koncertje – zárókoncert

 

Jegyek kaphatók:

koncert@adamgyorgy.com, +36 30/911-7959 vagy korlátozott számban a helyszínen

Jegyár: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

 

www.adamgyorgy.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.