2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A magyarok többsége támogatja a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzárat

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><em><span class="inline inline-left"><a href="/node/93069"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image26_20.jpg" border="0" width="470" height="341" /></a></span>A magyar lakosság többsége egyetért az illegális bevándorlók megfékezésére szolgáló </em><em>műszaki határzár</em><em> építésével - derült ki a Századvég legfrissebb kutatásából.

image26 20A magyar lakosság többsége egyetért az illegális bevándorlók megfékezésére szolgáló műszaki határzár építésével – derült ki a Századvég legfrissebb kutatásából.

image26 20A magyar lakosság többsége egyetért az illegális bevándorlók megfékezésére szolgáló műszaki határzár építésével – derült ki a Századvég legfrissebb kutatásából.

image27 15Az európai és a hazai politikai közbeszéd egyik központi témája hónapok óta a migráció. Az egyre aggasztóbb méreteket öltő illegális bevándorlás megfékezésének egyik kormányzati eszköze a magyar-szerb határ mentén húzódó biztonsági határzár megépítése, mely heves vitákat váltott ki a politikusok és a szakértők körében. A Századvég jelen közvélemény-kutatása a kerítésépítés társadalmi megítélését vizsgálta a felnőttkorú lakosság körében.

image28 15A kutatás rávilágított, hogy a téma jól ismert a lakosság körében, szinte mindegyik válaszadó (97 százalék) hallott a kormány terveiről. Az eredmények tanúsága szerint a lakosok döntő többsége (61 százaléka) egyetért azzal, hogy a kormány egy kerítés építésével próbálja megfékezni az illegális bevándorlókat a magyar-szerb határon. A válaszadók 27 százaléka ellenzi a terveket, 12 százalék pedig nem tudott vagy nem akart véleményt formálni a kérdésben. A politikai attitűdök erősen befolyásolják a téma megítélését, az azonban látható, hogy mind a jobboldali, mind a középen álló, illetve a politikai önbesorolásukban bizonytalan megkérdezettek döntő része (86, 53 és 59 százalék) a kerítés építése mellett áll.

 

A kutatás módszertana

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2015. július 10-15. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.