2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Botlott a dollár a kockázati kedv mérséklődése miatt

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/93101"><img class="image image-preview" src="/files/images/new-100-USD.preview.jpg" border="0" width="481" height="406" /></a></span>A dollár kedden nagyot gyengült, bár hírek egyáltalán nem voltak a piacon. Ez arra utal, hogy a piacot élénkítő tényezők hiányában a frissen nyitott és rosszul teljesítő dollár long pozíciókat inkább zárták - a másik lehetséges ok a kockázatviselési hajlandóság mérséklődése lehetett.</p><p> 

new 100 usd.previewA dollár kedden nagyot gyengült, bár hírek egyáltalán nem voltak a piacon. Ez arra utal, hogy a piacot élénkítő tényezők hiányában a frissen nyitott és rosszul teljesítő dollár long pozíciókat inkább zárták – a másik lehetséges ok a kockázatviselési hajlandóság mérséklődése lehetett.

 

new 100 usd.previewA dollár kedden nagyot gyengült, bár hírek egyáltalán nem voltak a piacon. Ez arra utal, hogy a piacot élénkítő tényezők hiányában a frissen nyitott és rosszul teljesítő dollár long pozíciókat inkább zárták – a másik lehetséges ok a kockázatviselési hajlandóság mérséklődése lehetett.

 

A dollár erősödésének trendjében tapasztalt hirtelen megtorpanás egy darabig még eltarthat, és áldozataivá válhatunk egy unalmas, sávos kereskedési időszaknak is, melynek során a befektetők a dollár támasz szinteket tesztelgethetik a jövő szerdai Fed Nyíltpiaci Bizottsági ülés előtt.

 

A legfontosabb ilyen támasz szint az EURUSD esetében az 1,1000, amely most hirtelen kellemetlen közelségbe került. Az AUDUSD esetében a további gyengülés gátja a 0,7500/35 szint, míg az USDCAD devizapárnál az 1,2850/1,2900 szint.

 

A mai nap egyik fontos eseménye az új-zélandi jegybank ülése. Az NZDUSD kereskedők számára nagyot fordult a világ a dollár hirtelen gyengülésével, így amennyiben az új-zélandi jegybank nem tesz megfelelően határozott galamb jellegű kijelentéseket a gyengülő dollár jellemezte környezetben, úgy drámaian megnő a kockázata annak, hogy az árfolyam átmegy az ellenállási szinten vagy akár áttöri az ereszkedő trendvonalat is.

 

A mai napon a piaci érdeklődés középpontjában a Bank of England ülés jegyzőkönyvének publikálása állt, mivel az EURGBP ismét visszahúzódott a 0,7000 szint fölé (a 0,7050/60 szint kritikus az ereszkedő trend fenntarthatósága szempontjából). Az angol jegybank július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből a fontosabb tételek közé tartozik az, hogy a döntéshozók 9-0 arányban szavaztak a kamatlábak változatlanul tartása mellett. Néhány döntéshozó azonban egyre nyugtalanabb az inflációs kockázattal kapcsolatban, jóllehet a jegyzőkönyvben található megjegyzések meglehetősen ellentmondásosak. Mindez nem támogatja igazán a szélesebb körben vett GBP erősödést, mivel a jelek vegyesek, a piac pedig inkább héja irányba hajlott a jegybanki ülést megelőzően.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.